Traffic Ranking Indonesia..?.. ALEXA


Terkejut saya petang semalam ketika saya tengok ranking Alexa blog saya.. Yela, kalau sebelum ni, yang COUNTRY TU HANYA ADA MALAYSIA.. TAPI SEMALAM ADA INDONESIA plak.. Heran saya dibuatnya.. yela, tiba2 je ada.. bukannya saya ada buat apa2.. Eh, u all tahu tak kenapa boleh ada Negara lain selain dari Malaysia yer?... *Takkan nak suruh saya luaskan "empayar" ke Indonesia plak.. muahahhah

 Tapikan, macam best plak.. dalam berjuta2 blog kat Indonesia tu, ranking blog saya yang ke 123, 334.. hihii.. Ranking kat Malaysia plak, Alhamdulillah makin meningkat.. Kalau masa 06/03/2013 baru ni, ranking blog saya 1534 tapi hari ni dah 1054.. Sikit lagi nak sampai target bawah 1000 (",)


{ 29 comments.. read them below or add one }

Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin March 25, 2013
eh, xknla da org wt blog gne link blog yang sama dgn akak lak ni.heran dah
Mrs Velentine Mrs Velentine March 25, 2013
Tahniah Kak..MV masih lagi ranking ke 19++
Zira Aziz Zira Aziz March 25, 2013
..xpnh phm pun pasal ranking alexa ni...

agknye blog ni ramai peminat dr indonesia kot :P
Shida Radzuan Shida Radzuan March 25, 2013
mgkin akak ade pgunjung dr indonesia..blh sangkut juga, mcm mmber shida dia byk bt cerita dr indonesia tp dia duk mlysia dan alexa dpt dari indonesia..ni semua xhairan kak xde yg mstahil..entri kak smpai ke indonesia dorg bca hehee :) tahniah!!
Shida Radzuan Shida Radzuan March 25, 2013
ha,a kak, kalau kite bt blog ni..apa yg kite type mmg bsgkut paut dgn byk cabang..mgkin yg shida rasa akak bt entri tentg masa akak bsalin..tips2 ke..myb ramai yg search kan..bkn mlysia je di indon juga sbb tu blh dpt ranking sana.

atau

ada blogger indon yg bt review tntg blog akak tp akak sndri xtahu kan..pn blh jd juga..sbb story akak tentg bsalin tips jga ank mmg blh dpt hits dr google..kak, byk wanita yg cr tips2 yg akak bt ni.. sbb tu shida kate xmustahil semua ni :)
nea lopah nea lopah March 25, 2013
semakin fofular tu..tahniah yer ibu ina. hehe
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ March 25, 2013
wowo.. mcmcan nak dapatkan ranking tu ek
deno deno March 25, 2013
tahniah akak... !:)
emma emma March 25, 2013
sy sokong komen Shida Radzuan tu..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana March 25, 2013
tahniah yer, cukup hebat tu!
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 25, 2013
sampai indon tu...tahniah kak....
fieda fieda March 25, 2013
tahniah ina..petanda blog ina makin maju ni..
ayut ayut March 25, 2013
aik..Indon?huhuhu..saje nk tgk ranking je kot kak ina...tak sure yg ni..
eita eita March 25, 2013
tahniah...makin dikenali sekarang ni
Izzat Eshak Izzat Eshak March 25, 2013
Banyak pembaca dari indonesia juga nih?
izan mama mia izan mama mia March 26, 2013
wah pencapaian yg bagus
Fiza Rahman Fiza Rahman March 26, 2013
Tahniah. Tak pernah check pon.
Azi Azi March 26, 2013
xpenah mengecheck pn ina.
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 26, 2013
salam k.ina...

hehe..blog akak kan pemes..sampai ke luar negara tu..

insyallah..moga capai target <1000 tu.. :)
Deqla Manjew Deqla Manjew March 26, 2013
haha.. ok la tu ina.. fofular smpai ke negara seberang...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha March 26, 2013
begini ye cik kak.
ranking alexa ne membuktikan berapa ramai yg dtg ke blog akak.semakin rendah,means semakin ramai yg berpusu2 dtg.so,mengikut gambar itu....ramai pelawat mungkin dari Indonesia..mengikut kedudukan geografik.....jgn tnya kedudukan geografik sebab eca sampai tingkatan 3 je amik geo oke?!...so far,peningkatan yang bagus ne.hehehe.


psss : busy lately.sorry lama xdtg,ai ada dtg baca2 je u,tapi xdrop komen.kt kampung,line mengong ckt.ne pun rushing je tau....nak bersiap2 kemas uma & g kerja :)
Nora Karim Nora Karim March 26, 2013
mungkin ada pembaca dari indonesia... boleh jadi students malaysia yang smbg belajar di sana, org malaysia yang melancong ke sana... atau ke indonesia atas urusan kerja... atau mungkin juga blogger indonesia... (^_^)
azizah :) azizah :) March 26, 2013
wah kak.. ramai juga tu pembaca dari indon..bagus lah mybe dorang cari2 kat google search jumpa blog akka..
Mia Liana Mia Liana March 06, 2014
Wahhh... tahniah... dah ada pengunjung tetap dari indonesia.... terbaik...
Malaysia Tercinta Malaysia Tercinta March 06, 2014
Wah blog makin popular le tu :)
Jom pakat pasang widget waktu solat.