Alisha & Aqilah Best Friend Forever

Petang semalam Alisha duk main dengan Aqilah.. Memang hari2 pun dorang main berdua.. (",)


Alisha kalau main dengan Aqilah, tak lepas dari peluk & cium.. tu wajib.. hihii


Tapi semalam, disuruhnya pulak saya letak Aqilah atas dada dia... Saya pun letak lah Aqilah..


Bila saya dah letak Aqilah atas dada Alisha.. bukan main lagi 2 beradik ni duk bergelak sakan... yang si alisha tu gelak sebab geli.. yela, dah adik bergerak2... yang si aqilah pulak, seronok dengar kakak gelak, dia pun tumpang sekaki gelak.. hahah... Saya suka sangat tengok gambar ni.. nampak sangat yang 2 beradik ni ceria bermain... Moga2 mereka akan jadi kawan baik sampai bila2... (",)

{ 34 comments.. read them below or add one }

maria firdz maria firdz March 22, 2013
bestnya tgk gelagat anak2 kn.. penat bekrja hilang tgk gelagat diorg... :)
Joanna Yunus Joanna Yunus March 22, 2013
pasti mereka akan banyak memori bersamakan.... gaduh2 tu biasa le... air yang dicincang pasti tak akan pernah putus
UmmiAbi UmmiAbi March 22, 2013
Subhanallah..geramnyer..Comel sgt anak2 akak...:)
Haa..semlm de baca 1 artikel ni..tentang anak2 prempuan. Sesuai sgt dgn Alisha & Aqilah ni..:)
Ummi c&p kat sini ye...
"PAKAR pengkaji kini memperoleh satu keputusan yang mengejutkan berkenaan penyebaran rasa gembira oleh adik-beradik perempuan berbanding lelaki. Daripada 571 orang yang ditemubual dalam kumpulan umur 17 hingga 25 tahun mendedahkan, mereka yang membesar sebagai adik-beradik perempuan adalah lebih gembira.
Kajian ini menyatakan, keluarga yang mempunyai anak perempuan akan bersikap lebih terbuka untuk menyentuh hal-hal mengenai perasaan. Universiti Ulster di Ireland juga mendedahkan pengaruh anak perempuan penting terutamanya dalam keadaan kekecewaan seperti perpisahan ibu bapa.
Dalam kajian ini, peserta dikehendaki menjawab soalan psikologi yang meliputi pelbagai isu dan masalah kesihatan mental. Ketua penyelidik Profesor Tony Cassidy berkata: "Adik-beradik perempuan menggalakkan komunikasi terbuka dalam keluarga, sebaliknya adik-beradik lelaki yang mempunyai efek alternatif."

Waah...bersyukur dah ade anak prmpuan...kan.. Pasni kumpul anak lelaki plak ye k'ina..hehe
Masya Masya March 22, 2013
moga jadi kawan baik sampai besar...
aimi adilah aimi adilah March 22, 2013
wahhhhhh seronok nye kakak alisha main dgn adek =)
syawalsimpsons syawalsimpsons March 22, 2013
sweet sgt2 memont tu kan...rasa cam x caya ada anak dua kan
Mama Adam Mama Adam March 22, 2013
Comelnya!!!! Sweet memories sampai besar ni
NugRuL SakuRa NugRuL SakuRa March 22, 2013
suka tgk alisha n aqilah... adik bradik pompuan-pompuan mesti rapat sgt2... nnti da besar...mesti akan share crite sama2.
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin March 22, 2013
hehe menggelikan hati solehah tgk pic last tu. dua2 nampak comel. msti best punya anak yang dapat gembirakan ibu bapanya. solehah igt Alisha gelak sbb seronok, rupanya dy tahan geli. lawak2 :D
Ummu Muhammad Ummu Muhammad March 22, 2013
cantiknyeeee kakak n adik niii!!! mmg BFF!! same muhammad dgn adik pun berkasih sayang!!! muge berkasih sayang sampai syurge ye nak!
Ummu Muhammad Ummu Muhammad March 22, 2013
cantiknyeeee kakak n adik niii!!! mmg BFF!! same muhammad dgn adik pun berkasih sayang!!! muge berkasih sayang sampai syurge ye nak!
Nida Mohd Nida Mohd March 22, 2013
happy je diorg..memang seronok kalo tengok anak2 gelak2 sambil main bersama..
GreenJade GreenJade March 22, 2013
suke tgk Alisha..hepi aje sokmo..bulat gebus nye pipi dia..gerammm

pasni kena beranak lg..seronok tgk gegirl hihihi
AyueJean AJ AyueJean AJ March 22, 2013
gelak sakan...
Sampai bulat2 biji matanya...... =D
Fiza Rahman Fiza Rahman March 22, 2013
Sukanya mereka...ceria jer ☺☺
Haryati Faizal Haryati Faizal March 22, 2013
hihi...seronok tgk diaorang hepi...
Mimi Azirah Mimi Azirah March 22, 2013
seronok tgk dua beradik nih ketawa sama2...smoga diorg jd bff selamanya
Myra Jay Myra Jay March 22, 2013
Alahai comelnyer tengok diorang berdua ni :D
Mrs Velentine Mrs Velentine March 22, 2013
seronok tengok dorang berdua..sangat rapat
Ibu Lala Ibu Lala March 22, 2013
Aqilah ni mmg pantang tgk kamera kan. Menyengih memanjang.
Sally Yatiey Sally Yatiey March 22, 2013
Comelnyaaaaa dua beradik ni..
caliph shuriken caliph shuriken March 22, 2013
hepi jaa tgk diorg cmni ^^
Cik Nur™ Cik Nur™ March 22, 2013
happy je tgk diorg ni..
mmg BFF forever la.. :)
azizah :) azizah :) March 22, 2013
seronoknya betul2 happy ni kak.. Alhamdulilah..
Puan Kutu Puan Kutu March 23, 2013
suka jugak tgok pic last tu.nmpk keceriaan n kemesraan yg tak berbelah bagi anatara adk n kakak..sweet sgt!
deno deno March 24, 2013
mesti sangat rapat nanti!:)
NoEn NoEn March 24, 2013
sukanya 2beradik ni bergurau senda ;)
Nora Karim Nora Karim March 24, 2013
seronoknya bila tgk anak2 kamceng macam ni... hehe
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey March 24, 2013
Baiknye. Suke tgk gmbr last tu
emma emma March 25, 2013
sronoknye tgk pic 2bradik ni yg sntiasa ceria..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 25, 2013
Ya Allah geramnya nengok 2bradik ni....comey sgt
fieda fieda March 25, 2013
sukenyer kak fieda tgk...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 26, 2013
salam k.ina..

alahai...sweetnye..
jelas riak muka gembira..^^_
suka tgk... :)
QasehnyaRania QasehnyaRania March 31, 2013
sakan dua beradik dok main ye :)

*suka quote ummi abi.. saya dibesarkan dengan suasana adik beradik lelaki.. l perempuan 4 lelaki

ada perbezaannya..

berbanding dengan adik beradik suami yg ramai perempuan.. "mereka yang membesar sebagai adik-beradik perempuan adalah lebih gembira.." memang nampak keakraban mereka (5perempuan)