Berkhitan @ bersunat bagi anak perempuan

Alhamdulillah... Hari Isnin baru ni, ketika usia aqilah 4 bulan 10 hari, Aqilah dah pun bersunat @ berkhitan... (",) Aqilah pun good girl macam kakak dia jugak.. tak nangis langsung... takda kuarkan apa2 bunyi pun... Bagus kan aqilah (^_^).. tapi macam gerak sikit tu adalah, maybe terasa kot time kene potong tu... (",)

Aqilah ni, dikira lambat jugaklah bersunat @ berkhitan ni.. kalau ikutkan kaum kerabat saya dekat Terengganu, normally, ketika dalam pantang 40 hari tu dah bersunat @ berkhitan... Saya nak bagitahu @ galakkan dekat u all, KALAU U ALL NAK SUNATKAN @ KHITANKAN ANAK2 PEREMPUAN U ALL, LAKUKAN KETIKA MEREKA MASIH KECIK.. NANTI DAH BESAR UMUR SETAHUN KE 2 TAHUN KE... DAH SUKAR SIKIT, SEBAB TIME TU, MEREKA DAH PAHAM APA RASA SAKIT + MEREKA DAH BANYAK BERGERAK... NANTI TAK PASAL2 MERAUNG TIME NAK POTONG TU.. HIHII

Nak sunat anak, bawak je g klinik jumpa doktor.. (",) Doktor akan MEMOTONG SEDIKIT HUJUNG CLITORIS anak kita tu... Alaa sikit je pun u all... takda pe yang perlu dirisaukan.. (",) Bersunat @ berkhitan bagi anak2 perempuan ni, mengikut sabda Nabi Muhammad s.a.w... InsyaAllah ianya pasti akan lebih disukai oleh suami (^_^).. Selain dari tu, kebersihan kita pun terjaga... Syahwat kita pun terjaga jugak... Bersunat @ berkhitan ni jugak antara perbezaan antara kita yang beragama islam & yang bukan islam (",).. InsyaAllah diri jugak terpelihara dari bahaya penyakit (",)
Berkhitan @ bersunat bagi anak perempuan

{ 31 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI March 07, 2013
pompuan tak elok lama2 ke kak baru nak khitan?
syawalsimpsons syawalsimpsons March 07, 2013
teringin nak lalui saat tu nnt...
Ujie Ujie March 07, 2013
kalau kat tmpt saya pun buat awal2..
UniMeOw UniMeOw March 07, 2013
perghhh dgr pun dah seram!haha tp xpe,byk kebaikannya..insyaAllah..:)
Kakzakie Kakzakie March 07, 2013
Betul Ina sebaiknya masa usia baby lagi. Kakak buat anak-anak kakak pun masa dalam pantang lagi - senang sebab masa mandikan tak bimbang sangat.
Joanna Yunus Joanna Yunus March 07, 2013
Sumaiyyah berkhitan sewal 2 bulan.... akak yang lebih2 takut, kak aliyah yang masuk dalam bilik akak tunggu kat luar hehehehe
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim March 07, 2013
betul tuh.buat masa depa kecik taklah sakit.masa kecik urat2 semua lembut
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 07, 2013
salam k.ina..
setuju ngan akak..
cma awal2 dah bwk seri khitan.. :)
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi March 07, 2013
Alhamdulillah selesai juga ye dia berkhitan...
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: March 07, 2013
anak dara saya sunat mase dia 2 bln tu terus..
hajar hajar March 07, 2013
good info.... tq..
QasehnyaRania QasehnyaRania March 07, 2013
alhamdulillah.. thanks ina berkongsi. boleh la rujuk kembali
Deqla manjew Deqla manjew March 07, 2013
yup.. deqla sunat masa kecik2 lg..hihihi... tau2 jek... mmg biasanya kecik2 la sunat kan bg pompuan..
AriF FaZDiLaH AriF FaZDiLaH March 07, 2013
info yang berguna..tapi ada juga orng islam yang buat gtu,,...mcam2.alasan depa bagi...
intanfirdaus247 intanfirdaus247 March 07, 2013
Alhamdulillah..dah selesai...
mama3heroo mama3heroo March 07, 2013
sunat untuk anak perempuan mmg senang sgt..tp utk anak lelaki payah
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda March 07, 2013
alhamdulillah aqilah dh sunat.. :3
Masya Masya March 07, 2013
terima kasih kongsikan info ni.. xda anak dara lg.. tp tak salahkan amik tahu untuk ilmu pengetahuan..
fieda fieda March 07, 2013
kak fieda sunatkan maira masa habis pantang..
Mrs Velentine Mrs Velentine March 07, 2013
MV buat bersunat utk ayu & wani masa umur dorang sebulan
lizz lizz March 07, 2013
baru tau nama sunat untuk perempuan namanyer berkhitan
Nora Karim Nora Karim March 07, 2013
alisya hari kedua lahir, dah kami khitankan... sbb bersalin di hospital islamic sikit... so dorang suggest untuk khitan, kami setuju terus... :D
Mama Adam Mama Adam March 08, 2013
Selalu org sunat dlam hari kan?
Myra Jay Myra Jay March 08, 2013
Wahhh Aqilah dah membesar dengan 'bersih' :)
Azi Azidah Azi Azidah March 08, 2013
sy sofea dulu pas abis pntg... hari ke berapa nth.. pntg lrg org kelantan wajib hari tu jugak.. ikut kan je kata mil...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 11, 2013
xder anak pompuan jd xder pengalaman tu...mana tau lepas ni ada rezeki dpt gegurl plak
Shida Radzuan Shida Radzuan March 12, 2013
bagus perkongsian akak ni :)
emma emma March 12, 2013
btl tu, kne buat awl2 sb dorg x reti sakit lg.. Syirah bsunat umo sebulan, mase tu die x nangis jugak.

skrg kalo kite nk sentuh kt 'situ' kemain mrh lg, siap kepit2 x bg sentuh, hehe..
AnonymousAnonymous March 27, 2013
kat mane nak buat khatan ni?
IntaNBerliaN IntaNBerliaN March 27, 2013
@Tanpa Nama

awak boleh pergi klinik mana2 yang ada buat khidmat berkhitan.. :-)