KFC Golden Wrap Chicken

Akhirnya dapat jugak saya merasa KFC Golden wrap Chicken... Siap dah 2 kali makan.. hihii


Yang pertama, saya beli dekat KFC Sungai Petani.. Pertama kali makan tu memang sedaplah... Dia memang berminyak sikit tapi minyak ayam.. normallah kan...


Jagung & cendawan tu memang sedap.. ayam pun sedap... rempah ratus tu rasa cukup lengkap semuanya... (",) Betapa sedapnya saya rasa KFC Golden Wrap Chicken ni, sampai ke baru ni, masa dekat R & R bukit merah, saya beli lagi.. Tapi yang pelik tu, nape dia rasa tak sama dengan yang saya beli sebelum ni yer... Yang ni pun sedap cuma macam terlebih pedas & rasa rempah ratus dia tu kurang umpphhh....

Saya nak tanya u all, kalau restoran francais camni, dorang masak, bukan ke sukatan masakan dorang memang dah sama setiap restoran... ke tak ek?.. sama gak macam ayam goreng KFC... saya rasa dekat KFC Sungai Siput, ayam goreng dia memang sedap.. tapi rasa KFC lain yang saya pernah try, tak pulak sesedap KFC Sungai Siput...

{ 36 comments.. read them below or add one }

:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: March 14, 2013
ade yg ckp sedap ade yg ckp tak..
Sally Yatiey Sally Yatiey March 14, 2013
Tak termakan lagi kfc golden wrap chicken ni kak. Hee. ;D

Betul2, kadang2 ada tempat, tak sedap langsung ayam kfc-nya. :)
Kesuma Angsana Kesuma Angsana March 14, 2013
x pernha cuba lagi. tp ramai yg kata sedap ye !
Nana Liena Nana Liena March 14, 2013
tak ada rezeki lagi nak merasa..huhu
Mrs Velentine Mrs Velentine March 14, 2013
x pernah makan lagi..tp mmg rasa kfc kat tempat lain berbeza2
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi March 14, 2013
sukatan mesti sama kan...rasa berbeza tu mungkin pekerja tu buat cincai-cincai je..agaknyalah...akak dah lama tak masuk KFC ni...tahun ni sekalipun tak pernah lagi...
emma emma March 14, 2013
xpnah mkn lg yg ni.. klo smpi KFC salu btuka menu huhu..

aah kak ina rase KFC ni mmg bbeza2, kdg2 ade yg tlbih pedas kn,tula spttnye dorg kne la buat ikut sukatan yg da ditetapkan tul x?stakat ni kt kL sy suke KFC kt dlm jusco maluri ngan KFC taman midah je sb rase die same n aym besar2 heheh.. pnah mkn selain 2tmpt ni tp xsdp.. ke kite ni yg cerewet ek kak ina? haha..
permatabiru permatabiru March 14, 2013
teringin nk try..golden wrap..to kwn2 ckp kurengg..so, tak pernah try lagi..
Mrs Lurve Mrs Lurve March 14, 2013
xpernah cuba...tp membe2 yg cuba ramai ckp xsedap huhuhu itu yg rasa xingin nak cuba
syawalsimpsons syawalsimpsons March 14, 2013
sue tak penah try pon..aritu akob yg try..katanyer sedap...
Nafira usof Nafira usof March 14, 2013
x pernah cuba.. tapi ramai yang kata x sedap~ hehehehe
iietamalek iietamalek March 14, 2013
kadangkadang ade jga perasan rasa tak sama..
Masya Masya March 14, 2013
susuah nak jawab tu.. sama ke tak acuannya... kfc yg ni pun saya tak rasa lagi.. dah lama x makan kfc huhuhuhu.. sbb makan kat luar amir suka nasi ayam jer.. jadi dah x masuk kfc lama nooo tau....
Haryati Faizal Haryati Faizal March 14, 2013
kdg2 lain cawangan KFC, lain rasenye... penah gak jadi camni...
sal ya sal ya March 14, 2013
tak sama mcm dalam gambar promosi kan.
Fazlinil Irma Fazlinil Irma March 14, 2013
bahan sama tp air tangan pun ada beza.. :)
Nora Karim Nora Karim March 14, 2013
akak tak pernah lagi rasa yang ni... er, pasal soalan ina tu... sukatannya mmg sama akak rasa... cumanya AIR TANGAN yang buat tu yang beza :P
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 14, 2013
salam k.ina....
GWC sedap.. tp dpt yg salah msk minyak die.. waduh... nk termuntah jdnye.. huhuhu
deno deno March 14, 2013
deno dah lama tak makan kfc... sbbnya deno rasa ayamnya makin masin...
chea chea March 14, 2013
dah try 2 kali,semalam baru makan..sedap sangat
Cik Nur™ Cik Nur™ March 14, 2013
wahh..nampak sedap....
nur belum cuba lagilah...
Puan Kutu Puan Kutu March 14, 2013
tekak sy tak boleh masuk plak dengan golden wrap nie..sory.hehe..

mmg kadang2 even kfc lain tmpt pun rasanya macam lain..tgn yg buat tu tak sama kan walaupun resepinya sama.kadang terlebih kadang terkurang..:)
umi alya umi alya March 14, 2013
Makan kt sinipn tak sedap...
Azi Azi March 15, 2013
xtau pun kfc ada jual benda ni.. ha3
betulla intan mmg ada sesetengah tmpt kfc sedap ada tempat xsedap. sy syak itu xfresh kot. sebab dulu masa alamanda baru naik xde ramai org pn gi sana, pastu ayam dia rasa macam yang dh lama. la ni pi kfc alamanda macam ok dah ayamnya sebab orang pn ramai. sy agak jer...
azizah :) azizah :) March 15, 2013
bahannya sama kak tapi setiap kedai tangan yg buat kan berbeza.. tu yg kdg2 berbeza rasanya n kualitinya..hee
Deqla manjew Deqla manjew March 15, 2013
deqla dah try...cubit2 sikit je la yg hubby punya..tp deqla x berapa suka...huhu
ayut ayut March 15, 2013
ayut tak pernah mkn lg...ikut tkg msak tu jgk kot kak ina...wlupun maybe dh state ada sukatan segitu segini tp dh mnusia yg jalankan yer ikut tgn diorang nk msuk semana...logik tak? ^^
Izan Ishak Izan Ishak March 15, 2013
sbnrnya ikut tempat juga ina. nama mmg franchise. tapi ada juga yg jenis ikut bukulah senang cakap. ada tu yg tak ikut pun. sbb tu kita rasa ada ayam yg sedap ada yg tak. cam kat sini... ada je yg ayamnya kecik. tempat lain ok je ayamnya standard n besar....
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan March 15, 2013
Sedap kan..nieza pun suka..2nd time beli..beli dua terus..XD
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha March 18, 2013
bila nak belanja kfc lagi :P
hehehhee~

eca beli kt beverly ne SEDAP.ayam dah la besar tapi xsuka part jaugng & cendawan dia...mcm lebihmacam :D
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim March 19, 2013
sukatan masakan bergantung pd tempat.mmg tak sama.ada sedap ada tak..yang warp nie nurul kena pedas gila.berapi perut mkn
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 20, 2013
xtry pn sbb ramai yg kata xsedap hihihi
Deq's Qienz Deq's Qienz March 29, 2013
hai kak ina.lama tak mjenguk di sini..saja nk komen n3 nih..knpa ada kfc y sdp ada ya tak??
* myb masa akk p tuh diorg baru tukaq minyk that means minyak goreng y baru..itu y sedap..mmg ayam kalo tukaq minyak baru mmg jadi sedap..
* boleh jadi juga kfc sg siput tuh kfc y besaq means ramai org sllu d situ..sllunya bla ramai org makanya ayam diorg sllu abes.bila abes..stok ayam sllu saja dpat y baru kan..
* boleh jadi juga staf y wat keja tuh cincai..hehee
smg tjawab psoalan..salah satu pgalaman sy keja di mac'd satu ketika dulu..hope dapat mnbantu
Deq's Qienz Deq's Qienz March 29, 2013
hai kak ina.lama tak mjenguk di sini..saja nk komen n3 nih..knpa ada kfc y sdp ada ya tak??
* myb masa akk p tuh diorg baru tukaq minyk that means minyak goreng y baru..itu y sedap..mmg ayam kalo tukaq minyak baru mmg jadi sedap..
* boleh jadi juga kfc sg siput tuh kfc y besaq means ramai org sllu d situ..sllunya bla ramai org makanya ayam diorg sllu abes.bila abes..stok ayam sllu saja dpat y baru kan..
* boleh jadi juga staf y wat keja tuh cincai..hehee
smg tjawab psoalan..salah satu pgalaman sy keja di mac'd satu ketika dulu..hope dapat mnbantu