Alisha suka menangis macam mengigau

Saya tak tahu normal or tak... Alisha kan, kalau dia tido, suka sangat terjaga pastu duk menangis... menangis 4 5 minit pastu terlena balik.. kadang tu melarat2 sampai nak air, dah bagi air kata bukan pulak... sambung menangis balik.. adehhh.... Sabo je lah... Nape ek camtu.. anak2 u all ada tak mengigau camtu?

Eh, lagi satu nak tanya, budak2 ni dia akan berhenti menangis @ kurang menangis umur berapa yer...? Maksud saya camni, budak2 kan, kalau benda2 sikit nak menangis... macam alisha la, suka sungguh menangis... memang menguji kesabaranlah... padahal masa kecik2, jiran sebelah umah pun kata umah saya macam takda baby.. betapa jarangnya alisha menangis.... TAPI SEKARANG... jangan cakaplah... menangis tu dah jadi hobi.. 

Alisha suka menangis macam mengigau

{ 24 comments.. read them below or add one }

Ibu Lala Ibu Lala March 20, 2013
Dah ada adik tu lagi la kerap dia menangis ye. Ank akk pun camtu klw dia pegi certain certain tempat. Dulu2 klw pg tempat yg dia x leh pg tu siap dmm. Akk stanby air penawar kat rumah. Klw malam2 dia meragam esoknya akk bg mandi dgn air penawar tu. so far alhamdulillah. Sampai bila nk camtu ntah la..
*azni* *azni* March 20, 2013
dah memang perangai budak2 kot suka nanges..hehe..
permatabiru permatabiru March 20, 2013
owhh manja alisha nie..mgkn sebab rasa tergugat kot sebab dah ada adik kn ..mesti nak tarik perhatian kita..mcm ank kak sy dulu, sejak ada adik merap bukan main lagi, xboleh silap sikit mesti nak nangis....rasanya normal je kot nanti dah besar,dah cerdik sendiri dia akan berhenti la menangis tu..
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi March 20, 2013
kalau saya,saya rasa dia masih manja lagipun dia baru ada adik,anak saya yang nombor 5 pun masih manja walaupun dah 6 tahun dan dah ada adik umur 3 tahun,sikit2 dia nak nangis...orang tua-tua kata tak puas bermanja...taktahulah betul ke tidak...
syawalsimpsons syawalsimpsons March 20, 2013
entah,.,..syawal pon ada..kengkadang klo penat sgt
Shima Salleh Shima Salleh March 20, 2013
abg aqil skrg dah 3thn 7bln masih lagi bangun tido je nangis.. asal terjaga je nangis! nak2 klu tido ptg.. La ni makin kerap pulak mlm2 pun sama.. kdg dia nangis sbb nk susu je!
zahidahwahid zahidahwahid March 20, 2013
entahlah kak... saya pelik jugak dgn adik saya yang bongsu, sekarang ni sensitif sangat.. sikit-sikit nak nangis.... nak kata kecik lagi, dah form 5 dah...
n O e s u h a i m i n O e s u h a i m i March 20, 2013
anak noe dulu pun suka menangis..tiba2 je menangis...itu macam mengigau kut...kalau waktu siang terlampau banyak sangat main...confirm mlm mengigau mcm tu...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 20, 2013
salam kak ina..
huhu.. cma pun x sure..
seri sekarang ni.umur 4 tahun pun kadang2 menangis mlm bila terjaga.. tp selalunye menangis nk susu je.. huhuhu
Haryati Faizal Haryati Faizal March 20, 2013
org tua2 kata klu anak selalu dok mengigau, nangis mlm... bacakan surah ikhlas, mungkin ada yang mengganggu tido dia...

sbb anak yati pun kdg2 camtu gak, bacakan surah ikhlas 3 kali tiup kat ubun2, alhamdulillah pastu ok..
Sally Yatiey Sally Yatiey March 20, 2013
Sukanya alisha ni menangis..
NoEn NoEn March 20, 2013
ish alya xpernah pulak mcm tu..
Mama Vogue Mama Vogue March 20, 2013
Part yg ni memang sebijik mcm hakim..hihi. Merengek mlm tu pun sama. Sebab tu kadang bila sesapa/sedara ajak tido umah diorg rasa segan, takut hakim buat hal mlm2..

Bila hakim nanges psl hal kecik2 atau merajuk, saya bisikkan doa Nabi Daud kat telinga dia. Insya Allah tak lama nanges nyer :)
Mrs Velentine Mrs Velentine March 20, 2013
kalau umur mcm skg ni mmg mereka kuat menangis nak kan perhatian..lebih lebih lagi bila dia sudah ada adik beradik..dia terlalu bermain..atau dia terbawa perasan kena marah atau sedih tu waktu tidur sebab tue dia nangis
ayut ayut March 20, 2013
bila start benti nangis tu tak sure la plak....ada time ke kak ina?huhuhu
Nora Karim Nora Karim March 20, 2013
tak tahu nak komen... sebab alisya akak tak pernah pula macam ni... em... dia panas kot ina?
umi alya umi alya March 20, 2013
Alisha nak bermanja tu
Si Matatajam Si Matatajam March 20, 2013
Khalish ngigau gak tapi jarang2 la dulu..
Puan Kutu Puan Kutu March 20, 2013
dia menginau la tu.rasanya normal kot..aiman smp skang pun cam alisha ni..bgun tengah malam nangis2..pastu panggil ibu..pastu smbg tido balik..tp tak la selalu.kadang2 je..

tabiat mengigau dia ni turun dr abahnya.en suami klu mengingau lg lawak..siap bersilat..hehe
Cik Nur™ Cik Nur™ March 20, 2013
dia mimpi benda sedih2 kot..
sebab tu dia nangis....
Deqla Manjew Deqla Manjew March 21, 2013
alolo...mesti comel kan... dia mimpi sedih kot...
Izan Ishak Izan Ishak March 21, 2013
ehhh...ada2. abang affan afnan kadang2 mmg akan terjaga dari tidur dan menangis cam alisha juga. biasanya dorg tu cam mengigau pun ye. takpelah ina... anak2 tgh nak membesar mmg tak sama dah macam mereka kecik dulu. kena sabar banyak2 ye.
emma emma March 25, 2013
Alisha mngigau kot kak ina.. tp lame plk kn die nangis smpi 4-5minit..

same ngan Syirah kalo xbg ssuatu tu mmg akn mnangis, kalo slow xpe, ni smpi ke lua dgr.. nt org ingt kite pukul ank plk, padahal x pun..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 25, 2013
alisha mengigau tu....maybe siang tu main banyak sgt sampai2 terbawa2 dalam tido la...qalief pun dok nagis lg kak oiii sabo jer la kihkihkih