Makan dikongsi bersama

Saya ada bagi coklat dari mekah dekat Alisha tau..


Si Aiman ni tengok je Alisha makan..


Pastu Alisha pun dengan baik hatinya, terus bagi Aiman gigit jugak.. hihii.. Alisha ni memang... kadang tu, kalau orang nak, yang dalam mulut pun dia sanggup kuarkan balik.. kikikiii


Bila alisha punya dah habis.. Saya saja nak tengok akai si aiman.. saya bagi aiman coklat, lepas tu aiman bagi jugak coklat tu kat kakak Alisha.. hehhe.. sweet je budak 2 orang ni.. pandai berkongsi.. baguslah.. kadang2 ada je budak2 yang kedekut kan.. pernah tengok sampai mengamuk2 budak semata2 nak jugak tapi budak yang lagi sorang tu tak bagi... alahaiiii.. jenuh la parent nak memujuk... 

Macam Alisha, nasib tak berperangai camtu.. Ohya, pernah dengar tak orang2 tua cakap, "jangan cium tangan baby, nanti dah besar suka meminta2"... Saya pernah dengar... so, memang dari alisha baby, saya tak suka cium tangan.. *opsttt sebenarnya ada jugak buat tapi boleh kira dengan jari.. hahha.. bukan nak percaya.. tapi tu la, duk terngiang2 pulak ayat tu kat telinga.. Lagi satu, saya takut jadi macam zaman sekolah dulu, ada budak kelas saya, suka sangat mintak makanan rakan2 lain.. sampai rakan2 tak suka.. so, saya tak nak lah anak2 saya jadi camtu... nanti takda kawan pulak...

{ 32 comments.. read them below or add one }

Cik Nur™ Cik Nur™ March 29, 2013
heee...comel je kongsi2
umi alya umi alya March 29, 2013
sweet jer tgok dorang berdua
permatabiru permatabiru March 29, 2013
hmm..tu la xsuka juga nie yg meminta2 nie..harap2 anak2 kita nanti cpt belajar dan mudah fhm..
Aety Hassan Aety Hassan March 29, 2013
alo lo lo.. suka tgk bila si comel begini.. anak buah T, si abg selalu gak kongsi mkn ngan adik pompuan yg berusia setahun.. bila tgk diorang gelak, lapang hati.. ^_^
Dylla Abas Dylla Abas March 29, 2013
alahai...sweet nya bdk 2 org ni :)
Cik Mun Cik Mun March 29, 2013
alolo,,comelnye dorang..
syawalsimpsons syawalsimpsons March 29, 2013
sue suke cium kaki n tangan syawal..suke sgt...tp alhamdulillah la syawal pon bukan jenis yg meminta2 kan..lagi2 klo kat kedai atau sebagainyer
shahdiana shahdiana March 29, 2013
orang tua-tua memang banyak petua..tak salah kot kalo kita ikut mana yang baik...petua je kan.. eloklah kalo saling berkongsi sebab kalo coklat boleh jugak beli banyak..kalo ipad takkan nak beli sorang satu ye tak...
Mimi Azirah Mimi Azirah March 29, 2013
bagus alisha nih...sweet aje kongsi2 makanan...
lynndamya lynndamya March 29, 2013
haha sooo sweet mereka berdua nih..owh ye ke, xpernah dgr pulak pantang larang yg itu, huuu xnak buat jugak lah,
Deqla Manjew Deqla Manjew March 29, 2013
alolo..sweetnyee.. sharing is caring....hihi
lizz lizz March 29, 2013
suap menyuap yer...bagus dierang ni pandai berkongsi..
lurun namzar lurun namzar March 29, 2013
baru tau, klu cium tgn baby jadi cenggitu.

nk elakkan la lepas nie. :)
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna March 29, 2013
alhamdulillah, hadiah dah kami terima, wife saya suka dan happy ..semoga dimurahkan rezeki. moga anak-anak pemilik blog IntanBerlian mendapat kejayaan dan menjadi anak yang sakinah.amin
fieda fieda March 29, 2013
betul ina..kak fieda pun dulu risau kalau tercium tgn bby tkut besar nanti suke minta2 kt org plk..apapun sweet la dorang tu..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 29, 2013
salam k.ina..
hihi..sweet je diorg ni..
alhamdulillah.. kekalkan dgn sikap sebegitu tau alisha..

Ibu Lala Ibu Lala March 29, 2013
Tu la kan. Ada jugak budak2 yg x nak share ni.
ayut ayut March 29, 2013
eh..ayat tu tak pernah dgr lg..ni bru dgr. :)
Sally Yatiey Sally Yatiey March 29, 2013
Bagus Alisha ni jenis anak yang tak kedekut orangnya..
Haryati Faizal Haryati Faizal March 29, 2013
bagusnya.... tak kedekut ye alisha ni... pemurah
Shafiq Shafiq March 29, 2013
Alisha ni pemurah. Tak kedekut. Pandai berkongsi. Memang ada potensi jadi kakak yang baik nie.. :-)
Mrs Velentine Mrs Velentine March 30, 2013
baiknya dia.yup mmg pernah dengar petua org tua2 yang cakap mcm tue
QasehnyaRania QasehnyaRania March 30, 2013
a``aa pernah dengar.. su lebih suka kita yang hulur dulu dari orang tu yg minta..mcm aiman dgn alisha ni la.. sma2 kongsi..

kadang2 ada yg selesa dan ada yg tak selesa..
Puan Kutu Puan Kutu March 31, 2013
good girl alisha..tu la akn hidup tak boleh kedekut..makanan kena berkongsi..tp bab cium tgn tu tak nak lah percaya.sbb baby ni sedap dicium tak kira dimana saja.hehe
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 31, 2013
bagus la alisha ni xkedekut lansung......
jaakechik jaakechik March 31, 2013
very nice moment! kenangan nanti dia besar esok2 ni..hehehe..
azizah :) azizah :) April 01, 2013
murah hati alisha ni... tak kedekut gan org lain..
intanfirdaus247 intanfirdaus247 April 01, 2013
Alisha yang pemurah..hehe..ameen
emma emma April 02, 2013
sweet je tgk gamba2 tu sume :-)