Gaya chef cilik memasak


Tengoklah tu gaya chef cilik ni masak... siap letak sebelah tangan dekat pinggang hokay..!! haha... Saya tengah masak, lepas tu si alisha ni datang dekat saya sambil bawak kerusi... lepas tu saya suruh dia simpan balik kerusi sebab saya nak masak kan... Dah nama pun anak yang rajin, terus alisha cakap "Bu.. akak nak ca" @ "Ibu akak nak kuca".. KUCA TU MAKSUD DIA KACAU YER...  ORANG TERENGGANU PANGGIL KUCA... (^_^)

Ololooo sweetnya anak saya ni... nak tolong saya kacau sup sayur atas dapur tu... Kalau u all dah lama follow blog saya, mesti u all tahu yang alisha dari kecik saya dah biasakan dengan kerja di dapur @ tolong2 saya masak... TAPI JANGAN SALAH PAHAM.. APA YANG ALISHA BUAT SEMUANYA DIPANTAU OLEH SAYA... KALAU DIA SORANG2, DAH SAH2 LA IBU DIA NI TAK BAGI.. (",)


{ 40 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine March 14, 2013
sebijik mcm wani...kalau masak dia pun sibuk juga...
Puan Ira Puan Ira March 14, 2013
bestkan kalau ada anak perempuan..bole diharapkan..
Unknown Unknown March 14, 2013
AMBOI..RAJIN SUNGGUH DIA..DH BESAR NNT SENANG LA IBUNYA..BOLEH GOYANG KAKI..HIHIHI
Intan Akma Intan Akma March 14, 2013
pandainyer...rajin tolong ibu dia..
Masya Masya March 14, 2013
ni mesti ikut gaya ibu dia masak ni.. lain kali rambut tutup tau.. nanti habis rambut alisha keli² masuk dalam sup tu.. sayang...
Dylla Abas Dylla Abas March 14, 2013
hahaha...memang anak yg sangat rajin la Alisha ni

p/s : rambut dia cantik sgt!
Unknown Unknown March 14, 2013
amboi tangan tu yg tak tahan... mang ada gaya jdi tukang masak...
Unknown Unknown March 14, 2013
rajinnya tolong ibu...
iietamalek iietamalek March 14, 2013
amboi! cekak pinggang nampak...
Ibu Lala Ibu Lala March 14, 2013
Hati hati panjat kusi kat api tu. takut terbalik kuali.
Ayu Ayunie Ayu Ayunie March 14, 2013
huhu..sama je dgn anak sy.. suka nak menolong.. tp susah sbb adik pun nak sibuk sama..
lynndamya lynndamya March 14, 2013
HAhahahaha, gaya dia 10 bintang sy bagi, kak ! pandai and rajin betul tolong ibu dia..hihi :D
Unknown Unknown March 14, 2013
rajinnye bantu ibu kan
Unknown Unknown March 14, 2013
Rajin alisha ni ;) Ada gaya dia memasak! haha. Dah besar nanti,boleh tolong ibu masak ^_^
Unknown Unknown March 14, 2013
hahahahaha.... siap cekak pinggang tuuuuu...aduyaiii... comel jek....
syawalsimpsons syawalsimpsons March 14, 2013
mmg ada gayoo memasak ni...siap tgn di pinggang tu, tak menahan tu
AnonymousAnonymous March 14, 2013
amboi ada bakat dah tu hehehe
emma emma March 14, 2013
amboii siap sebelah tgn cekak pinggang tuuu.. comey je Alisha ni, hehehe..
- AZIE - - AZIE - March 14, 2013
kemain cekak pinggang bagai hehehehehe penat tlg ibu ye alisha
CtAyue CtAyue March 14, 2013
amboi tangan alisha bukan main lagi yer..hihik.. cute sangat. ke dia tgk ibu dia masak gaya cmni erk?? hehe.. :)
Unknown Unknown March 14, 2013
kemain lagi cekak pinggang..
Ina baru sorang, shima ni dua2 dok sibuk amik kerusi time maknya memasak.. Walaupun org bujang nak juga belajar masak ngan mak.. hihihi
umiawadah umiawadah March 14, 2013
garang chef ni...bercekak pinggang lagi...hehehe...
sal ya sal ya March 14, 2013
ina msk sup dlm kuali ye?
Nora Karim Nora Karim March 14, 2013
amboi... kemain lagi tangan dia kat pinggang tu... hahaha
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 14, 2013
salam k.ina..
hihih...rajin kedapur esok ni.. allhamdulillah...anak yg rajin :)
Dayang Deno Dayang Deno March 14, 2013
amboi... dah boleh jadi menantu nih.. hihi, bagus alisya rajin tolong mama :)
Nida Mohd Nida Mohd March 14, 2013
amboi, kemain lg gaya dia kuca tu, tak menahan tgk tgn kat pinggang, gaya mak2 kat dapor..haha
Miss N™ Miss N™ March 14, 2013
alololo..comeinya dia..rajin... :)
Puan Kutu Puan Kutu March 14, 2013
wah kemain lg gaya tangan tu tak menahan..rajin sungguh anak dara ni.isi borang buat menantu boleh?haha
Umialya Umialya March 14, 2013
amboi2 anak dara sorang ni
DYatie ABakar DYatie ABakar March 15, 2013
best kan boleh train anak kecik2 ke dapur. saya duduk berjauh mg tak boleh nak train. :'(
aziazib aziazib March 15, 2013
sofea pn jenis rajin nak menolong tp sy risau sbb kalau kasi sofea, adiknya pn nak sama... takut plak jadi pape... jd lebih baik diorg xyah tlg masak./..
Unknown Unknown March 15, 2013
amboi... siap ada gaya lagi.. terbaik la...hee
Unknown Unknown March 15, 2013
Rajinnye alisya...nieza tak kasi rania dekat dengan dapur..takut kena ape2..lagipun dapur hubby buat tinggi so memang dia tak sampai even amik kerusi
Mommy_ima Mommy_ima March 15, 2013
gaya tangan tak menahan yer alisha! :D
nanieydotcom nanieydotcom March 16, 2013
Comey je gaya tgn tu. amboi amboi amboi
ecadwinkyasha ecadwinkyasha March 18, 2013
amboiii tangan tu,xmenahan tul kakak ne :P
fieda fieda March 18, 2013
amboi..mmg gaya seorang chef..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 20, 2013
kalah chef wani gaya dia masak tu haha