Bergeliga sungguh Alisha nih!

Otak Alisha yang sungguh bergeliga.. pandai dia mencari jalan penyelesaian macamana nak bukak sumi.. Selama ni, kalau alisha nak makan sumi, dia akan suruh orang yang bukak kan... Tapi hari ni, first time saya tengok dia bukak.. terkejut jugak.. hihii


Mula2 alisha akan gigit "badan" sumi.. kiranya bila dia gigit "badan" sumi, dah sah2 lah, isi sumi tu akan terkeluar dekat plastik yang menutup sumi tu kan...


Bila isi sumi dah terkeluar.. tak ke, plastik sumi tu pun akan terbukak.. so, senanglah alisha nak terus bukak plastik sumi tu & terus ngap.. hihii,.. Bagus kan alisha ni.. pandai dia cari idea.. panjang akai budak alisha ni.. (^_^).. Ohya cara alisha makan sumi pun macam kita jugak.. letak bekas sumi kat mulut pastu picit "badan" sumi.. so, sumi terkeluarlah masuk ke dalam mulut (",)

{ 26 comments.. read them below or add one }

◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ March 20, 2013
tgok anak2 ne kdg unexpected yg dorng boleh buat..
eiela eiela March 20, 2013
budak2 kalau dia nak apa-apa pun mesti dia akan try sampai dapat kan kak.
Masya Masya March 20, 2013
bijak mmg bijak... cma kene perhatikan jer.. sbb sumi ni licin.. kalau seketul masuk tekak takut tertelan...
azizah :) azizah :) March 20, 2013
pehh memang bijak.. kita pon kdg2 xterpikir camtu.
Mrs Velentine Mrs Velentine March 20, 2013
taktik sama mcm wani guan..pandai alisha
Falsya Falsya March 20, 2013
alisha gud gurl...pjg akal...gud gud..;)
Nora Karim Nora Karim March 20, 2013
hahahhaha pandainya alisha ni... mmg panjang akal ni... bagus la.. dia tak nak menyusahkan ibu dia...

*ina buku Bacalah Anakku tu ada jual kat MPH, Popular... ina dah boleh start sekarang, walaupun alisha tak boleh ckp betul lagi... Alisya akak ni pun pelat juga.. tapi akak ajar juga... alhamdulillah sebutannya makin betul... try la... seronok tau! heheh*
umi alya umi alya March 20, 2013
pandainya anak manis
Shima Salleh Shima Salleh March 20, 2013
sama la bebudak kat rumah ni.. yg adik kdg dia gigit yg plastik tu je maklumlah gigi tajam hahahaha

Kecah sikit mkn sumi ni. Dah habis mkn kena cepat2 lap kalo tak habis dihurung semut
Amanda Suria Amanda Suria March 20, 2013
bijak2....pandai dia cari slution kan?
Puan Kutu Puan Kutu March 20, 2013
pandai alisha.klu budak lain kompem mintak ibu bukakkan.cthnya aiman.hehe
deno deno March 20, 2013
good girl alisya :)
eita eita March 20, 2013
sedapnyer sumi..bak sini sikit
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 21, 2013
salam kak ina..
ihihi..bijak..bijak.. gud girl alisha :)
Deqla Manjew Deqla Manjew March 21, 2013
hahaha.. bijaknyaaaa... tp ganas jugak cara ni...siap gigit2 badan lagi... kekekeeke
Izan Ishak Izan Ishak March 21, 2013
hikhik...bijaknya kakak alisha bukak sumi!
Myra Jay Myra Jay March 22, 2013
Diorang memerhati apa kita buat dan ikut ;)

Proses pembelajaran yang baik :D
emma emma March 25, 2013
Alisha mmg bijak...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 25, 2013
bagus la..alisha pandai fikir cara cm mn nak settle satu2...good job sayang