Alisha yang tak reti nak lawan balik..

Alisha memang kakak yang baik.. Tak reti nak nak lawan balik kalau orang buat dia.. Macam sebelum ni saya pernah gtau u all, orang jelir lidah kat dia pun, dia tetap jugak senyum2 nak kawan.. alahaiii... (",).. Macam tu jugak time dia main2 dengan Aqilah...

Kadang2 tengah2 main tu, Aqilah tertarik rambut di.. Alaa biasalah.. tangan baby macam aqilah, masih lagi menggenggam.. tak reti nak bukak2 tangan macam kita lagi.. tu yang buat aqilah, tertarik rambut alisha tu... tapi alisha, tak pernah pun nak pukul or buat apa2 dekat adik dia tu.. paling kuat dia akan cakap.. "Apa ni...".. tu pun, dalam nada yang lemah lembut je... Alahaiii... Sayang.. sayang.. kamu ni.. memang baik... (^_^)

Alisha yang tak reti nak lawan balik..

{ 26 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha March 03, 2013
Haha.. Alisha yg penyayang ye. Kalau main dgn sedra mara atau orang lain dia akan rebut tak?
Naim kalau dgn adik dia mcm protect diri, kalau nazif tertarik baju r tangan dia.. Tapi akak tgk bila dia main kat luar dia ni ada masanya tak lawan kalau orang ambil barang dia.. Risau macam ni, takut naim kena buli kalau masuk ke sekolah..budak2 lain di sekolah mesti lagi nakal
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse March 03, 2013
Ohh..alisha, cik ima memang adore dengan sikap kamu..sungguh baik taw..baik dengan ibu, dengan adik, dengan semua.. :) pandai ibu didik alisha... ;)
teringin nak duduk dengan alisha sehari, nak tgk alisha live live..mesti best layan kerenah Alisha ni..
azizah :) azizah :) March 03, 2013
kasih kakak pada adiknya..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin March 03, 2013
alahai lembutnya Alisha. hehe ni mmg ciri2 penyayang :)
~emi~ ~emi~ March 03, 2013
Bagusnya ALisha ni....hasil didikan akak jugak. Akak didik dia dengan baik dari kecik lg...hasilnya dia membesar jadi budak baik. Beruntung jadi alisha...dapat ibu mcm akak ni.
zety zety March 03, 2013
hmm//samelah..kt umh ni yg kuat blsah org ialah adeknye t_t
Tihara Tihara March 03, 2013
dia lemah lembut macam ibu dia...comel je alisha ni :)
eita eita March 03, 2013
tu makna nyer alisha sayang bangat kat aqilah
Sally Yatiey Sally Yatiey March 03, 2013
Alisha memang kakak yang baik ^_^
sa mic sa mic March 03, 2013
berhati mulia sungguh alisha, hehe
Cik Nur™ Cik Nur™ March 04, 2013
kakak yang baik..
bagus alisha...
deno deno March 04, 2013
good girl la alisya :)
Mrs Velentine Mrs Velentine March 04, 2013
alhamdulillah alisha seorang anak yg penyayang
Puan Kutu Puan Kutu March 04, 2013
biasalah tu. alisha kan menantu pilihan.hehe
Azi Azidah Azi Azidah March 04, 2013
alisha takut tak dengan org luar? nnti gi school camna la agaknya alisha ni kan...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey March 05, 2013
Baguslah Kakak Alisha :)
Nani smbung baca entri sblm2 ni esok plak.. :) xlrt da.
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 05, 2013
alisha kakak yg bijak n bagus...bagus sikap mcm ni...semoga berkekalan sikap mcm ni sampai besar yer sayang
Fiza Rahman Fiza Rahman March 05, 2013
Bagusnya alisha. Mcm saya selalu juga tye cikgu2 kat nursery pasal qahirah. Memang anak dara saya ni melawan klo org buat dia....haishhhhh...
Shida Radzuan Shida Radzuan March 06, 2013
kalo kita xajar dia bkasar dia xkn bkasar dgn ssape pn kak..dia tbiasa dgn klmbutan :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 07, 2013
salam k.ina..
hmm..bausnye alisha ni..
alhamdulillah.. :)
Mimi Azirah Mimi Azirah March 11, 2013
alisha memg anak yg penyayang