Red Velvet kek di perhentian Sungai Bakap

Dari tahun lepas lagi saya duk teringin sangat2 nak makan Red Velvet Kek ni.. Tapi tu la, tak pernah jumpa..  Asyik duk telan air liur je tengok kengkawan post gambar red velvet kek ni.. hihiii


Nak dijadikan rezeki saya, hari Sabtu baru ni, kebetulan my dear singgah dekat perhentian sungai bakap... Sekali terpandang Red velvet cake ni... Apa lagi, terus je beli.. tu pun satu ni je yang ada.. (",)


Sangat tak sabar nak makan, dalam kereta terus ambik gambar walaupun gelap.. main agak2 je ambik gambar.. ahhaha... Lepas ambik gambar, apa lagi.. terus ngap... hahha.. tak menahan, time nak makan tu, bukan nampak pun red velvet kek ni.. yela, dah gelap... tunggu dekat area ada lampu jalan, baru makan... kah kah kah...


Sedap sungguh..!!! Rasanya, 3/4 alisha yang perabih... Saya ambik syarat je la makan.. yela, bagi laluan dekat anak nak makan... (^_^) Lenkali, kalau kami balik dari umah MIL dekat parit buntar, boleh ajak my dear singgah perhentian sungai bakap lagi... Nak beli lagi... hihii (",)

{ 31 comments.. read them below or add one }

Sally Yatiey Sally Yatiey March 06, 2013
Sedapnya! Teringin nak makan kek ni jugak, tapi tak pernah jumpa ^_^ hehe
Cik Nur™ Cik Nur™ March 06, 2013
sungai bakap..?
nanti nak singgahlah.. :)
deno deno March 06, 2013
emmm.... menyelerakan betul! akak suka tau... buat deno terliur... ^^
Shida Radzuan Shida Radzuan March 06, 2013
red velvet sedapnya kak :)
NinaAz NinaAz March 06, 2013
Nina pun xpernah makan redvelvet nih
n 0 e   s u h a i m i n 0 e s u h a i m i March 06, 2013
pagi2 dh telan air liur..hehehe..x pernah rasa lagi...tgk gambar jer..
Aju Mohit Aju Mohit March 06, 2013
oiiii sedap ni , akak lom pernah rasa lagi ni ;), alisha yg sukanya ye hihi
izan mama mia izan mama mia March 06, 2013
xpernah rasa lagi laa....
zahidahwahid zahidahwahid March 06, 2013
dekat kuching ada jual lapis red velvet... sedap ^_^
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI March 06, 2013
yui pernh rasa yg pertama sdp..tp beli kat org len, rasa cam kek biasa je..warna je cntik.
mama3heroo mama3heroo March 06, 2013
red velvet mmg sedap..
Haryati Faizal Haryati Faizal March 06, 2013
selalunya camtu lah... kita makan tuk rase je, yg lbh semua bg kat anak...
syawalsimpsons syawalsimpsons March 06, 2013
sedapkan...sue pon suke ngan RV ni
syawalsimpsons syawalsimpsons March 06, 2013
sedapkan...sue pon suke ngan RV ni
NoEn NoEn March 06, 2013
xpernah makan la red velvet ni
Deqla manjew Deqla manjew March 06, 2013
camne rasanya nih?? mcm sedap...
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin March 06, 2013
eh parit buntar? biar btul ni kak. kampung atok solehah kat kuala kurau. wah bestnya kalau dapat jumpa akak
Puan Kutu Puan Kutu March 06, 2013
ok noted.nti nak benti kt hentian sg bakap beli gak.haha..
Mrs Velentine Mrs Velentine March 06, 2013
x pernah makan lai red velvet
Fiza Rahman Fiza Rahman March 06, 2013
Sedapnya. Dah lama tak mkn RV.
Nora Karim Nora Karim March 06, 2013
Ala bestnya... akak pun xdpt merasa lg red velvet ni.... mana nak cari.pun xtau.. hahah
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey March 06, 2013
Nnti buat la sndiri kak ina :) hehe..
Azi Azidah Azi Azidah March 06, 2013
boleh tahan jugak regenya ya.. sy xpenah makan ina... heee
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan March 07, 2013
Sedap kan..nieza pon suka..tp yang nieza beli ni manis sikit
azizah :) azizah :) March 07, 2013
sedapnya... warna menarik.. xpernah makan lagi kek red velvet ni... sian kan..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 07, 2013
salam k.ina...
yeah! RV ni mmg sedappp..klu cma maunye sebijik kek baru merasa namanya.. hihih

tp anak2 plk x suka..diorg prefer coklat lg.. huhuh
QasehnyaRania QasehnyaRania March 07, 2013
ina, nak lagi senang order je tepung yg siap ni.terus bancuh je..cer try

http://mama3heroo.blogspot.com/2013/03/resepired-velvetbaldu-merah-versi-kukus.html
Masya Masya March 07, 2013
kek red velvet ni mmg sedapp...
fieda fieda March 07, 2013
kak fieda dh try..sedap jugak tp muak la..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 11, 2013
RV ni ada sedap ada x..wani penah makan yg kakak opismate bawa kt opis mmg sedap penah juga beli sendiri tp rasa hampeh xsedap