Finally Alisha dah pandai..!!

Baru minggu lepas saya gtau u all yang cara Alisha bukak sumi, dia akan gigit "badan" sumi tu kan... Tapi sekarang tidak lagi.. semalam saya tiba2 terpandang Alisha bukak sumi dengan cara yang betul... cara macam kita yang besar2 ni bukak.. hihii.. Geram tau tengok alisha ni.. Cerdik sungguh!!.. 


Mula2, Alisha akan cari bahagian "terlebih" dekat plastik sumi tu..


Lepas tu terus gigit kasi terbukak.. tapi guna 2 belah tangan.. hihii.. Eh jap, u all bukak guna mulut ke tangan ek?.. Kalau saya, macam alisha ni la.. guna mulut.. tu yang saya kata dah bukak guna cara macam orang besar.. (^_^)


Bila plastik dah terbukak.. Alisha akan picit2 sumi tu bagi terkeluar atas tangan dia.. (",)... Actually, alisha ni kadang2 dia masukkan terus je sumi tu dalam mulut, tapi time saya ambik gambar ni, dia letak atas tangan la plak.. (",)


Lepas letak atas tangan.. apa lagi, terus la masuk mulut.. hihii.. Ohya, kalau u all perasan, sumi dalam gambar atas tu warna lain2 kan... sebabnya bukan senang nak ambik gambar step by step.. alisha ni laju sangat ngap masuk mulut... hahhaha

{ 28 comments.. read them below or add one }

shahdiana shahdiana March 29, 2013
owh..kalo yana guna tangan je..tak guna mulut pun ina..tapi anak yana kalo nak bukak suruh kitala yang bukak..kalo syakira pulak dia gigit naik hancur sumi tu...heheheh
Mimi Azirah Mimi Azirah March 29, 2013
wah..Alisha memg dh bijak..bagus alisha nih
Mimi Azirah Mimi Azirah March 29, 2013
done colgate,kotex dan exabytes
Dylla Abas Dylla Abas March 29, 2013
hehehe..bijak sungguh la anak ibu :)
LiYa HaNiF :: LiYa HaNiF :: March 29, 2013
Kalau Qalesya nie dah melengas2 tangan pipi muka segalanya... HEHE
lizz lizz March 29, 2013
pandai alisya...
anak2 saya tak suka makan sumi..
mungkin dier cam lembik2 kot...
mama aryan mama aryan March 29, 2013
salam ina..cerdik betul alisha ni ye
Mas Zull Mas Zull March 29, 2013
assalamualaikum intan....dah pandai pun die...;)
Nasuha Nasuha March 29, 2013
teringat ms sy msih kecil dulu...ska sangat mkn sumi.. sampaikn tiap hari pergi balik kedai runcet nk bli sumi.
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna March 29, 2013
pandai berdikari..baguslakan adik pandai ...
fieda fieda March 29, 2013
pandai dah...maira ada2 sumi yg dia boleh bukak sendiri..ada yg dia susah nk bukak sndiri..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ March 29, 2013
salam k.ina..
hihi..pandai2... rasa mcm nk mkn sumi pulak bila tgk alisha ni.. :)
Ibu Lala Ibu Lala March 29, 2013
Budak budak mmg suka sumi ni kan.
ayut ayut March 29, 2013
hahaha....terbaca ayat bkn sng nk amik gmbr step by step tersenyum jd yer..alisha mmg cepat tangkap kan.bgus2x... :)
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI March 29, 2013
yui kdg2 fail nak bukak..huhu
Sally Yatiey Sally Yatiey March 29, 2013
Wah, dah pandai! hehe :D
Haryati Faizal Haryati Faizal March 29, 2013
kdg2 ada setengah sumi tu susah nak bukak kan?
Cik Nur™ Cik Nur™ March 29, 2013
pandai dia...
sekali ajar je dah tahu ye.. :)
Mrs Velentine Mrs Velentine March 30, 2013
kadang2 bukak pakai tangan ..kadang2 pakai mulut
Puan Kutu Puan Kutu March 31, 2013
yg senang bukak tu ok.sesetengah tu yg ssh tu kadang jgn kata budak,kita sendiri pun tak boleh bukak,penyelesaiannya korek jer la.haha
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 31, 2013
pandai alisha ni...betul mcm org besar buka sumi
jaakechik jaakechik March 31, 2013
cerdik sungguh si alisha ni...
Deqla Manjew Deqla Manjew April 01, 2013
yeayy... alisha bijak..yg mana x bole bukak tu gigit jek badan sumi tu eh.. hihi
azizah :) azizah :) April 01, 2013
terbaik la alisha.. perkembangan bagus.. bijak2
BUNDA a.k.a KN BUNDA a.k.a KN April 02, 2013
alisha ok...alisha dah BESARR..
emma emma April 02, 2013
cpt blaja Alisha ni..