Huggies Dry Pants Terbaekkk...!!

STICKY MODE 48 HOURS SPONSORED POST

Dengan status saya sebagai suri rumah sepenuh masa, saya memang perlu buat semua kerja dengan cepat... Yela, pukul 1 tengahari, my dear dah balik lunch dekat rumah.. Bukan setakat masak je nak cepat, tapi pakaikan pampers anak pun harus cepat... hihii... Nasib baiklah saya dah jumpa penyelesaian nak pakaikan pampers anak dengan HANYA AMBIK MASA 30 SAAT!! Wah, so fast... seminit pun tak sampai... (",)

Eh, u all tahu ke pampers apa yang saya maksudkan?? Apa lagi kalau bukan pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ).. Pampers Huggies Dry Pants ni, memang sangat2 senang dipakai... Yela, dah gaya macam kita pakai seluar je... hihii


Huggies Dry Pants ni sangat-sangat sesuai untuk anak-anak yang tengah aktif...!! Macam aqilah ni haa... baru je lepas pakaikan pampers.. terus dia berpusing nak meniarap... nasib guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE )... Sarung je macam seluar.. dah siap..!! Kalau pampers biasa yang jenis zreeettttt zreeeettttt tu, mahunya baru sebelah saya lekat, lagi sebelah tak sempat nak lekat, terus si comel aqilah ni meniarap... hehee (^_^)  


Si kakak macam Alisha ni pun boleh guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE )... Pampers Huggies Dry Pants ada 3 saiz tau... saiz M, L & XL.. Macam alisha ni, dia guna saiz L or XL... 


Aqilah ni pulak, saiz M memang sangat2 sesuai dengan dia.. tak ketat & tak longgar... Nak pakaikan aqilah pampers pun, sangat-sangat senang... Hanya 3 langkah je... KOYAK, SALIN & LEPAS..

Nak lebih paham, u all tengok gambar atas tu.. U all hanya perlu koyakkan pampers di bahagian tepi @ kanan & kiri HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ).. Bila dah koyak, u all ambik pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) yang baru, & pakaikan macam u all pakaikan seluar dekat anak u all.. lepas tu, apa lagi.. lepaskanlah anak u all untuk terus meneroka rumah u all tu (",)


Macam Alisha & Aqilah ni, dorang ni sangat suka bermain tau... tengoklah tu, bukan main lagi duk peluk antara satu sama lain.. hihiii.. Time dorang main macam ni.. saya tak perlu risau yang tilam saya akan basah sebab pampers dorang bocor.. malah, saya boleh tersenyum lebar tengok dorang main.. Mana taknya, pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) dah ada 'sistem pengunci' untuk menghalang kebocoran...!!


Aqilah pun bukan main lagi happy dapat pakai pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ).. yela, Aqilah rasa sangat-sangat selesa menggunakannya... Tambah-tambah lagi, Huggies adalah jenama lampin pakai buang yang pertama di Malaysia yang terbukti secara klinikal dapat menghalang ruam lampin..!! Tiada ruam, tiada tangisan.. malah anak u all akan sentiasa happy..!! (",)

Jangan cakap aqilah je happy... Saya ni terlebih-lebih lah happy...!! hihii... Sebab dapat jimatkan masa saya untuk pakaikan pampers Aqilah... dengan hanya 30 saat, aqilah dah siap pakai pampers & boleh meneroka satu rumah... hihii... Pampers yang mudah di pakai.. dengan hanya koyak, salin & lepas


Untuk pengetahuan u all jugak, pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) mempunyai peregang yang lembut di bahagian tepi... so, ia akan bantu anak-anak kita selesa ketika guna pampers... part yang paling best, ia menghalang kesan merah walaupun anak-anak kita aktif bergerak... Macam Aqilah ni la, asyik bersenam angkat kaki je kerjanya... hahahaa


Pada u all yang masih tercari-cari, pampers pakai buang yang dapat menghalang kebocoran & dapat mencegah ruam, pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) lah jawapannya!!... Confirm anak u all akan tidur lena.. bukan setakat anak, u all pun akan tidur lena sebab tak perlu berjaga untuk salin pampers yang baru... Eh jap, kalau u all nak kene berjaga tukar pampers pun, bukannya lama kan... tak sampai seminit dah siap...!! Hanya dengan 3 langkah.. koyak, salin & lepas.. tapi kalau time anak tidur... "lepaskan" anak ke tempat anak tidurlah yer... (",)


Pada u all yang nak  try guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ) ni, boleh mintak sample di Website Huggies.. lepas u all try bagi anak u all guna pampers HUGGIES DRY PANTS : TUKAR UNTUK LEBIH SENANG DIPAKAI (CHANGE FOR BETTER CONVENIENCE ), pasti u all akan tertarik untuk terus menggunakannya... Yela, senang nak bagi anak pakai.. hanya, tukar, salin & lepas (",) Jika u all nak tahu lebih lanjut lagi pasal Huggies, u all boleh terjah Fanpage Huggies... Tak rugi jika u all, LIKED Huggies sebab banyak info yang u all boleh dapat (",)

{ 34 comments.. read them below or add one }

maria firdz maria firdz March 08, 2013
Bru beli gak hari tu kat mydin mall usj.. Tgh hrga promosi..grab gak satu... Lau jmpe lagi nk beli gak lagi satu wat koleksi smntr x naik hrga lagi... Hehe.. Mmg mudah dn cepat..
azizah :) azizah :) March 08, 2013
wahhh menariknya...jijah yg xde anak lagi ni pon berkenan nak pakaikan utk anak..sgt2 mudah..

kak jijah register utk dapatkan sample.. senang bila bersalin kelak..hehe tq kak..


pandai akak buat entry sponsor post..hehe
syawalsimpsons syawalsimpsons March 08, 2013
sue ponada gak try..mmg elok la untuk izz..tp pakai kat taska je
Mrs Velentine Mrs Velentine March 08, 2013
bagus tp wani tak suka pakai yg mcm ni..done ikea
Azi Azidah Azi Azidah March 08, 2013
nice entry ina... sy lom guna pn lg... ha3 xleh nk review
sal ya sal ya March 08, 2013
akak guna huggies biasa je. Azfar senang lg nak pakaikan pampers.
Sally Yatiey Sally Yatiey March 08, 2013
Memang mudah ^_^ Adik saya dulu pun pakai jenis ni ;D hee
Mama Adam Mama Adam March 08, 2013
Xda anak kecik nk pakai pampers
Si Matatajam Si Matatajam March 08, 2013
Huggies mmg best.. Done colgate
UmmiAbi UmmiAbi March 08, 2013
Amboi...dah mcm model dah A&A ni...hehee. Aqilah makin comellah..nmpak dagu yg cantik terbentuk. Alisha makin cantik & muka nampak bijak sangat..:)
Nora Karim Nora Karim March 08, 2013
wah... mesti selesa sangat aqilah dengan huggies tu...
AriF FaZDiLaH AriF FaZDiLaH March 08, 2013
semalam sya nak pi beli pampers ni la...balik2 umah..sekali bukak yang ada pelekat da.....huhuhuhu
Aju Mohit Aju Mohit March 08, 2013
hmm mudah kan ina, akak nk tya, nuffnang tetapkan tarikh bila kene publish iklan ni kan, akaknya 17/3/13 nanti, so kita yg akan publish sendiri entri ini kan ina? nnti reply ek dear tq ;)
Puan Kutu Puan Kutu March 09, 2013
kemain aqilah n alisha posing dengan higgies.sample tu nak jugak.hiks..
Jemarisuri Jemarisuri March 09, 2013
setuju ngan ina dryper ni mmg bagus dr dulu...time ank js kecik dulu xde la yg design ni tp kan dryper dia kalau pakai mlm smpi pg xpyh tukar..mmg tak bocor dan lg satu ank2 pun xde ruam lampin..mahal tp berbaloi...
anitadiana anitadiana March 09, 2013
semangat ina buat..kak ita tetap pakai pemper-dryper wee-wee..tetap di hati...
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra March 09, 2013
adik solehah saya pakai patern ni juga senang...hihi
Cik Nur™ Cik Nur™ March 10, 2013
bila selesa, bayi pun gembira.. :)
umi alya umi alya March 10, 2013
akak suka jenis pant, biasanya akak guna jenama Huggies & drypers..

pssstt: Belum terima, agaknya posmen tersilap hantar ke tempat lain kot sbb budak baru..
zulhilmi tempoyak zulhilmi tempoyak March 10, 2013
lpe la anak sy pkai lampin apa tah.. hmmm...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha March 10, 2013
perghh....seksi anak u makcik.. :P

suka tgk gmbr aqilah yg last tu..hikhikhik :)
Tihara Tihara March 10, 2013
yey terbaik si dagu runcing :)
NoEn NoEn March 10, 2013
xpernah guna..alya pakai CD jer
mama_umar_maryam mama_umar_maryam March 10, 2013
weeee..kitorg mmg suke pki kan yg jenis pant nih ;)
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan March 10, 2013
Iklan yang ina cakap aritu kan..tahniah ina..

Rania je pakai drypanta skang ni..tp brand mamypoko..adik lum pakai drypants lagi tp brand huggies la..

~ actually nieza ada suruh rania bgtau time die nak berak..kadang die bgtau..kadang tak..kalau suruh msk toilet..dia kata taknak nak berak lam bilik.T.T
nea lopah nea lopah March 10, 2013
wah..kanak2 huggies..sgt ceria!
jaakechik jaakechik March 10, 2013
tahniah kak ina sbb dah berjaya utk dapatkan sponsored post...tahniah2x... makin bertambah2 rezeki akak berblogging!
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief March 11, 2013
ok gak huggies ni kan....mudah sikit nak pakai pampers tu
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin March 11, 2013
Alisha nmpk comey gak pakai pampers ni.hehe Aqilah lagi la comey :)
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa March 11, 2013
wah ini sponsor post ka? bestnya akak tahniah..huggies mmg terbaik..hehe
Shida Radzuan Shida Radzuan March 12, 2013
nicelah kak hehee :) pndai promot heheee :D
emma emma March 12, 2013
pnah try huggies dulu, mmg tbaek.. tp skang da btuka kpd mamy poko pants plk..