Petua pasal Manjakani

Dekat entry semalam, saya ada tulis yang arwah opah saya ada bagi petua pasal manjakani kan.. tapi saya kurang pasti apa fungsinya... takut pulak tersalah info... Tapi nasib baik semalam, Mrs Lurve bagitahu yang dia pun guna manjakani.. so, saya tanyalah dia, apa fungsinya... kira apa yang dia bagitahu sama dengan apa yang saya tahulah kan... so, takdalah saya nak rasa was2 nak tulis info tu dekat sini... hihii... Bukan pe, saya seronok berkongsi petua2 or tips2 macam ni dengan u all.. kita kan wanita.. mesti lah nak jaga kan... untuk kebahagian rumah tangga kita bersama.. cewah... hihii  



Inilah buah manjakani... saya google je gambar ni...

 My dad belikan untuk saya ketika berpantang dulu di kedai India..


Petua yang arwah opah saya ajar, sama je dengan cara yang Mrs Lurve buat.. Kalau u all nak tahu cara yang Mrs Lurve buat.. KLIK SINI tau.. lebih detail dia terangkan... sama je dengan saya... (",)

Sebelum tu.. meh sini saya nak share dekat u all apa khasiat buah manjakani ni... mana tahu kot lepas u all baca, u all pun nak lakukan petua orang2 lama ni.. (",)

  1. Memulihkan kembali otot dalaman Faraj.. dengan kata lain, mengetatkan kembali 'aset' kita yang longgar... yela, u all bayanglah.. anak kita tu besar mana keluar dari 'aset' kita tu... (",)
  2. Manjakani ni sebenarnya dia bersifat menegangkan kembali otot2.. so, jika u all amalkan untuk minum manjakani, ia mampu untuk tegangkan kembali breast kita tau..
  3. Manjakani ni jugak membantu kita jadi awet muda sebab ia mengandungi anti oksidan yang kita semua tahu berfungsi untuk melambatkan proses penuaan...
  4. Yang ada keputihan pun elok guna sebab ia mampu mengurangkan cecair keputihan yang kadang2 boleh buat 'aset' kita berbau..
  5. Selain dari tu, manjakani ni pun mampu mencegah dari kanser serviks & payudara tau.... ia jugak cepat sembuhkan luka jahitan kita.. cukuplah saya tulis khasiatnya setakat ni.. Nak tahu lebih banyak, mungkin u all boleh tanya orang2 tua or cara paling mudah, google lah... hihii
CARA SAPU

U all boleh asah manjakani ni belakang pasu.. lepas tu sapu dekat tempat EPISOTOMI @ JAHITAN dekat 'aset' kita tu...

CARA MAKAN

Rebus buah manjakani & buang kulit.. lepas tu ambik isi dia & digentel2 dengan nasi & telan.. tak pun, letak dalam pisang, lepas tu terus telan supaya kita tak tergigit manjakani yang pahit tak hengat tu.. hihi

CARA BASUH

Rebus manjakani lepas tu ambik air rebusan tu & cuci 'aset' kita.. tapi tunggulah air tu suam yer... janganlah panas2 u all dah cuci.. hihii

CARA MINUM

Rebus manjakani lepas tu apa lagi.. minumlah.. hihii

PERINGATAN... RASA BUAH MANJAKANI SANGAT2 PAHIT YER... TENGOK U ALL MAMPU OR TAK NAK TELAN... TAPI KALAU KITA BETOI2 NAK, INSYAALLAH BOLEH... UNTUK BERSALIN KALI KEDUA NI, SAYA PASTI AKAN BUAT... TAK BOLEH TIDAK!!... YANG MASA ALISHA DULU TAK IKUT PETUA NI SEBAB TAK LALU NAK TELAN + SERIAU TENGOK TEMPAT JAHIT, SO, TAK BERANI NAK SENTUH... HIHII... TAPI BILA ARWAH OPAH DAH TAKDA RASANYA SAYA HARUS IKUT NASIHAT ARWAH... "UNTUK MASA DEPAN SAYA"... (^_^) 

LUPAKAN KEPAHITAN... PAHIT ITU UBAT... U CAN DO IT IBU ALISHA... LAGI 2 BULAN.. (",)

P/s : Pada mereka yang nak telan jugak manjakani tapi tak lalu yang jenis macam ni... maybe u all boleh try yang ada di pasaran kot... macam2 jenama ada... mana tahu kot2 rasa dia lebih sedap dari yang real camni.. (",)

P/s : Manjakani bukan je boleh menolong kita dalam bab kesihatan dalaman tapi jugak keintiman kita bersama pasangan.. (^_^)

PEMBERSIH PERIBADI WANITA DENGAN ESTRAK MANJAKANI

{ 80 comments.. read them below or add one }

Myra Jay Myra Jay September 12, 2012
Myra penah nak try makan manjakani ni tau tapi My Mum cakap belum bersalin tak perlu la nak rapat segala..
Padahal tujuan tu untuk rawat keputihan, so terbantutlah hasrat :)
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: September 12, 2012
biase mkn yg pil aje..heheheeh....
Mrs Velentine Mrs Velentine September 12, 2012
sya amalkan yg basuh aset ..hehe
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey September 12, 2012
yeahh... Kak Ina boleh!!! *tetiba plak..
Mesti rsa die pahit mcm ubat akar kayu.. Nani pernah minum air akar kayu.. tp utk healing punye pasal terpaksa gagahkan jgk.. sapa xthn mesti nk muntah.. :)

xsbr plak nk tunggu adik Alisha..
pinky pinky September 12, 2012
dulu pnh g kedai p tlg beli kan tuk mak...hahhaha
Haryati Faizal Haryati Faizal September 12, 2012
amalkan gak pas bersalin dulu...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 12, 2012
Nice Info ina...Nak belilah nak makan kikiki boleh ke? orang tak berpantang makan erk?
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan September 12, 2012
kalau yang belum kawen boleh ke minum?
Masya Masya September 12, 2012
dulu masa pantang x berkesempatan makan atau guna manjakani .. saya operate mak bagi makan ulat gamatr ngee~~~~ sangat78 kembang tekak tutup mata sy telan makan dengan bubur tau...
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ September 12, 2012
yang minum dan makan tu dah tau.. yang sapu tu tak pernah dengar..

memang banyak khasiat die..nieza pon tengah cari ni...lom start makan lagi..sebab baru-baru ni baby kuning lame... makan yang nona roguy je.. tu pon lepas 40 baru berani makan..risau kuning baby

wah..2 bulan lagi..dah tak lame la...

~ sorry sebab lame tak tinggal komen..selalu singgah tapi tak boleh nak komen sbb slalu bw thru phone or tablet.. ntah camane kalau nak post komen tak bley lain kalau takde sape-sape komen lagi..baru bley komen... susah rupernye nak komen kat blog yang pemes ni..hikss ;p
ShimaSalleh ShimaSalleh September 12, 2012
Buat cuci je pernah :) Ingat nak makan tp blom berkesempatan lagi nak buat huhuhu... alasan kah itu? hihi
syiela syiela September 12, 2012
akak amalkan yg basuh aset je.. lain tak sanggup.hehhehe cari yg bentuk pil aja kalau nk mkn :)
Riena Haiqal Riena Haiqal September 12, 2012
nak try juga minum rebusan manjakani ni. anak kedua ni kita pasti boleh... (^_^)
demi kesihatan dan masa depan kita juga kan.. thanx utk info ni..
azizah :) azizah :) September 12, 2012
org tua jijah cakap kalau yg belum bersalin xleh amalkan sgt..sebab nanti terlalu rapat..payah pulak..t kalau berpantang sgt elok di makan ni! thanks sahre kak.. kalau jijah pregnnt,bersalin nanti InsyaAllah rujuk blog akak nanti..
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse September 12, 2012
penah mkn yang pil je masa lepas bersalin..tu pun skip2 makan..dah tak rajin nak makan ubat2..huhu..bile baca khasiatnye, mcm rasa nak rajinkan balik je.. :p

p/s: selalu tak sempat nak tinggal komen kat entry ina. hari2 sempat jengah baca blog ina je nak tgk ina n alisha sihat x..hehe.. bila nak tinggal komen, start menaip je, anak2 pun nak ikut menaip..tu yang payah tu. skg sume tido, kena pantas menaip sebelum semua bangun..hahah :D (sori, terpanjang komen pulak :p)
izz iizza izz iizza September 12, 2012
sy x berani la nk letak kt jahitan tu..kalau makan, minum, cuci..comfirm memang sy leh buat.:)
Masz Sidek Masz Sidek September 12, 2012
utk kemudian hari....
nak tak nak ken makan kan kak...

tq kak....
PinkUmmi PinkUmmi September 12, 2012
btul3...manjakani byk khasiatnye.....sy pun mse pantang auni dulu amal minum manjakani...memg bgus
MamaEma MamaEma September 12, 2012
banyak khasiatnya buah manjakani walaupun tak pernah pun buat.
Wanieys Wanieys September 12, 2012
owh ni rupanya buah manjakani..banyak khasiat dia erk...thanks kak ina share petua ni :)
Cho Zila Cho Zila September 12, 2012
betoi baguih banyak manfaat..
beli yang piljer... pemalas punya pasal...
Mrs Lurve Mrs Lurve September 12, 2012
makan tue sy xpernah cuba ag, minum air pun dh ckup pahit..apatah lg kalo mkn buahnya..ohh nooo
Puan Kutu Puan Kutu September 12, 2012
Bab nak makan benda2 pahit nie sy cukup siksa,tp klu sapu2 tu bolehlah dipertimbangkan.haha
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat September 12, 2012
Ya ke ina...CR nie anak dah tiga...nasib baik yg kedua operate hihihi...
fiza fiza September 12, 2012
Sesuai ke untuk BF mom?
Belladeone Belladeone September 12, 2012
wow..byknye khasiatnye...boleh lah guna bila dah kawen nanti.. =)
lynn kamarul lynn kamarul September 12, 2012
klu sy belum pernah bsalin boleh tak sapu kat situ jugak
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha September 12, 2012
mmg pahit sgt2..dulu sy pernah gak minum ;p
ieda ieda September 12, 2012
betul dikk
akk ada banyak dgr org makan
tapi akk x lah amik
sbb dah ada maajun2 dan ubat2 kampung dari tuk sedara
jadikan amalan .. insyaallahh ;)
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P September 12, 2012
ooh terima kasih kak, penerangan yang detail, tapi Yana pun belum boleh makan sebab belum melahirkan kan. Sebab salah satu fungsi manjakani ni kan mengecutkan rahim.
Cik Nur Cik Nur September 12, 2012
mmg byk khasiat buah ni.. tapi nak lagi kaw, buat sendiri...

yg dekat kedai tu, dah bercampur bahannya...
Aju Mohit Aju Mohit September 12, 2012
Akak dulu asah manjakani ni kat lesung batu pastu sapu kat tempat jahit kita tu Ina, mujarab ;)
kak tini (umialya) kak tini (umialya) September 12, 2012
tak pnah makan, ambil jamu biasa jer..
Gen2Merah Gen2Merah September 12, 2012
info yang menarik kak intan....
teratak hati teratak hati September 12, 2012
Saya guna manjakani ni masa lpas brsalin dulu,cara sapu,basuh,dan minum,yg mkan tu je tk, mmg pahit tp umi dh suruh sy ikutkan je..tp air rebusan tuk minum tu rebus manjakani sekali dgn kayu sepang kederang tu..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa September 12, 2012
yg dah bkhwn ja boleh komen hahaha
Tihara Tihara September 12, 2012
ooo rasa penah tgk kakak makan dulu..tc ina :)
eita eita September 12, 2012
dulu masa kakak2 ita dalam pantang ada lah tengok diorang guna buah ni hah...
tupun masa arwah mak ada lagi..
sekarang ni takde plok diorang amal./...
Zie Zie September 12, 2012
bagus ni intn akk amalkan cara satu ja... hehe
yoon da-hyun yoon da-hyun September 12, 2012
follow sini .
visit me @ appledahyun.blogspot.com
ummi_norseha ummi_norseha September 12, 2012
salam lm x on9 x komen....mie pn amalkn rebus minum air mmg mujarab..:)
Si Matatajam Si Matatajam September 13, 2012
Bagus petua ni...M dlu pun amalkan manjakani..
LYAfrina LYAfrina September 13, 2012
manjakani mmg bgus & byk khasiatnyer.. tp msa pntang dulu lya xbrani nk makan apa2 pon herba atau mde2 mcm ni sebab lya kan ade msalah ksihatan & kna mkn ubt spital.. tu y takot nk campor2..

tp skarang alhamdulillah..mkin sihat.rsanya x tlewat nk cuba demi aset kt tukan.. tp,,kalo bkn dlm pntang blh k minum air ni?
sal ya sal ya September 13, 2012
menarik ni. tahu pasal kepentingan manjakani. cuba bab mkn tu je la tak tahu blh ke idak akak ni menelannya.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda September 13, 2012
pahit eh? mm..ade x eh produk yg b'asaskn manjakani? (ade kn..xigt lak sy..hehe..) nk try bli aa kalo ade..

thanks share info nie sumer.. mmg sgt2 b'gne.. ^_^

klik2 tabung Alisha..
lynn kamarul lynn kamarul September 13, 2012
thanks utk info ina tu. ingt nak try jugak amalkan manjakani ni. petua utk lebih intim dgn suami..
fieda fieda September 13, 2012
kak fieda masa bersalin yg pertama mak ada asah kan manjakani ni dan letak kat situ..byk rupanya kelebihan manjakani ni ye..
anitadiana anitadiana September 13, 2012
kak ita pun makan ne masa dalam pantang..dia tak pahit cuma kelat teramat kelat...kalu luka jahitan ..kak ita asah kat pasu lepas tu sapu..dan setiap hari..minum..cuma ketuk 2 ke 3 biji rendam aje dengan air yg betul-betul panas..bila dah suam tu terus minum..biasa kak ita minum bersama air milo ..coz kelat sangat..kak ita tak mengunakan jamu atau apa..cuma buah manjakani mcm dalam pic tu dan pati ikan haruan poline..kak ita tak makan ikan sugai..so hanya pati ne mcm nak muntah juga..tapi makan juga lah kan...
nur anis nur anis September 13, 2012
la...macam tu rupanya buah manjakani...huhu...
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa September 13, 2012
mmg bagus mnjakani ni..blh dpt dlm most makanan kesihatan wanita kn :)
Azi Azi September 13, 2012
anak pertama dulu sy ada sapu kat tempat jahitan... yang kedua xbuat pulak,,..huhuhu
wan nurul hezrina wan nurul hezrina September 13, 2012
mmg banyak khasiatkan?tapi tulah benda2 molek nie sukarrrrr mau ditelan.haha mesti pahitt
9n0L4 9n0L4 September 15, 2012
tak pernah tengok. dengar pernah la. hee.
Bunga Emas Bunga Emas November 05, 2012
saya akan rendam sebiji mankakani dalam air kosong, letak kat bilik air, each time nak mandi akaan cuci bunga ngan air rendaman. WAT CUCUI MUKA SIKIT. sebiji tahan dalam 4 minggu, bila air kering atau dah habis tuang air baru... biji manjakani bila dah dekat seminggu rendam jadi macam lendir... ambil lendir tu sapu kat muka dan payudara, sapu kat bunga pun ok...blh juga tonyoh kat kulit...nanti bila lepas mandi pakai bedak ke minyak wangi ke bau nya harum jeeee.
epal hijau epal hijau December 29, 2012
Wah.. info yg sangat berguna.. Thanks sudi sharing.. =)
Mayang ABDUL RAZAK Mayang ABDUL RAZAK January 16, 2013
akak mmg dok makan sampai sekarang anak dah 4 ni.. mmg berkesan bkn saja utk merapatkan malah untk menjarakkan (famili planning gitu) mmg tumbuk halus2 dan ari2 makan 1 sd kecil .. x leh makan byk2 sbb panas.. pahit ,, toksah cakap tapi dah biasa kan so x kesah le sgt tp kalau malas akak beli aje teh majakani HPA.. mujarab gak ...
AnonymousAnonymous February 01, 2013
cmner rebus manjakani? kne buang kulit dlu k? rebus cmtu je?
AnonymousAnonymous February 13, 2013
kalau ikot mak saya lg senang..blender jer buah manjakani tue bg halus... basuh larr dulu kalau nk belender pastu jemur bg kering..pastu masukkan dalam kapsul..ala byk dh jual skarg kapsul kosong tue.. pastu telan larr 2-3 biji...senang. rasa pahit tue mmg tak der lahhh..
Fatemah Abdullah Fatemah Abdullah March 07, 2013
assalamu alaikum ....
kami ada jual buah manjakani siapa yang minat pergi la cari kat medan mara jln tun razak k.l
no 1-13 tingkat bawah
dan macam2 barang ada,
harga berpatutan muuurah juga
untuk ordar
0132737078
Hunny Zahra Hunny Zahra April 02, 2013
boleh try produk maharani jugak, tgk page ni
www.hunnyzahra.blogspot.com
Eddiez Chieyla Pheonixussien Eddiez Chieyla Pheonixussien April 04, 2013
Hai semua, sy nk tumpang tanya sedikit disini blh, sy cuba amalkan petua minum air rebusan majakani, tp bila masuk hari k-2 sy rasa bhgian rahim sy sakit dan nyilu...mcm nk piriod...ada sesiapa tau x knapa jd mcm ne.....tp sy teruskan jugak minum sampai hari ne masuk hari k-4, da xada rasa sakit......
AnonymousAnonymous June 10, 2013
klu yg xpena bersalin tue boleh ke nak try manjakani?x de effect ke dan x de mslh tuk dapatkan zuriat?apa yg sya dpt tahu bg wanita yg xpena bersalin x di galakkan...
info sikit.....
tq...
AnonymousAnonymous July 01, 2013
Sis sy rasa tu utk pmulihan kot..sbb sy pn sme..ari kedua ketiga rse pedih ngilu senak sgt mcm minum air cili tp lg pedih..mybe tu proses mcm healing crisis kot..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN July 12, 2013
@Tanpa Nama

sy xpasti tp saya pun ada dgr tidak digalakkn
Madah AR Madah AR November 12, 2013
Hi. Salam. Saya ada jual homemade produk manjakani. 100% buah manjakani tanpa campuran apa2 bahan pon. ASLI DAN TULEN ok.. ^_^
1) Pure Ground ManjaQani Kapsul
2) Pure Ground ManjaQani Serbuk
Boleh lawati www.facebook.com/manjaqani
ATAU sms/wa 0199969221 Pn. Madah
ATAU Instagram @ladywada #manjaqani

Ada menawarkan pakej harga terbaik utk anda tau.. Dapatkan sekarang!!

Kelebihan Pure Ground ManjaQani:
○ 100% kisaran halus buah Manjakani tanpa campuran
● Tiada bahan kimia & pengawet
○ Tiada rasa pahit
● Mudah, tak perlu merebus/stim
○ Lebih kosentrasi
● Lebih berkesan berbanding air rebusan
○ Produk bumiputera dijamin halal
● Proses yang bersih
○ Selamat utk ibu menyusu (disarankan untuk bayi yang sihat, tiada jaundis & telah tanggal tali pusat)

KHASIAT PURE GROUND MANJAQANI:
□ Merawat keputihan & bau
■ Melancarkan haid & nifas
□ Memulihkan luka dalam & luar bersalin
■ Wanita berpantang bersalin normal, pembedahan & keguguran
□ Membuang lebihan haid & nifas
■ Mengetatkan tisu otot 'MisVee'
□ Awet muda
■ Merawat jerawat & kulit muka
□ Menganjalkan kulit, punggung & payudara
■ Merawat masalah sakit & sengal badan
□ Membantu merawat gout, buasir, jangkitan saluran kencing & masalah menahan kencing (urinary tract)
■ Mencegah diabetes, gout, buasir, kanser payudara & serviks
□ Merawat masalah bau badan & mulut
■ Merawat ulser
□ Mengembalikan keintiman hubungan suami & isteri
Madah AR Madah AR November 12, 2013
Hi. Salam. Saya ada jual homemade produk manjakani. 100% buah manjakani tanpa campuran apa2 bahan pon. ASLI DAN TULEN ok.. ^_^
1) Pure Ground ManjaQani Kapsul
2) Pure Ground ManjaQani Serbuk
Boleh lawati www.facebook.com/manjaqani
ATAU sms/wa 0199969221 Pn. Madah
ATAU Instagram @ladywada #manjaqani

Ada menawarkan pakej harga terbaik utk anda tau.. Dapatkan sekarang!!

Kelebihan Pure Ground ManjaQani:
○ 100% kisaran halus buah Manjakani tanpa campuran
● Tiada bahan kimia & pengawet
○ Tiada rasa pahit
● Mudah, tak perlu merebus/stim
○ Lebih kosentrasi
● Lebih berkesan berbanding air rebusan
○ Produk bumiputera dijamin halal
● Proses yang bersih
○ Selamat utk ibu menyusu (disarankan untuk bayi yang sihat, tiada jaundis & telah tanggal tali pusat)

KHASIAT PURE GROUND MANJAQANI:
□ Merawat keputihan & bau
■ Melancarkan haid & nifas
□ Memulihkan luka dalam & luar bersalin
■ Wanita berpantang bersalin normal, pembedahan & keguguran
□ Membuang lebihan haid & nifas
■ Mengetatkan tisu otot 'MisVee'
□ Awet muda
■ Merawat jerawat & kulit muka
□ Menganjalkan kulit, punggung & payudara
■ Merawat masalah sakit & sengal badan
□ Membantu merawat gout, buasir, jangkitan saluran kencing & masalah menahan kencing (urinary tract)
■ Mencegah diabetes, gout, buasir, kanser payudara & serviks
□ Merawat masalah bau badan & mulut
■ Merawat ulser
□ Mengembalikan keintiman hubungan suami & isteri
Madah AR Madah AR November 12, 2013
sebarang pertanyaan tentang khasiat dan kesan manjakani, boleh email ladywada@gmail.com, atau fb www.facebook.com/manjaqani atau sms/whatsapp 0199969221
:)
Zahida Senin Zahida Senin December 12, 2013
tq Puan punya blog nie..saya dah faham ..mungkin sbb slalu amalkan dan bile bersama dgn suami tup2 keputihan tu keluar tp saya dah bg tahu kwn saya tu jgn cpt rendah diri..manjakani tu utk bersihkan dalam rahim kan...
AnonymousAnonymous April 25, 2014
yes.sy pn dh start rebus n minun manjakani ni.pahit mmg pahit tp utk kebahgiaan rumhtgga sy sanggup.hehehehe
tokoafandi tokoafandi May 17, 2014
kami jualkapsul manjakani dan madu herbal manjakani murah, SMS/WhatsApp: 085643186814. PIN BBM: 73F299B5

kunjungi: www.tokoafandi.com
rosswatierosswatie December 14, 2014
Hi semua..slm. Sye pun x bleh minum air buah mnjkani ni. Tp, skrg sye start slow2 dgn mkn kapsul asli dia. Alhamdulillah, rase sihat, badan pun x letih wlau seharian keje
AnonymousAnonymous December 25, 2014
Kalo luka buasir boleh tk.. br hbs pantang tp luka kat dubur tk baik. Setiap kali buang air besar mesti luka blk dan berdarah.. luka tu bergesel dgn najis
lynndamya lynndamya January 14, 2015
Salam, perghh...mmg mujarab dan berkhasiat sungguh ye manjakani ni, haha aritu cari kat kedai nak belikan utk makcik sy, puas lah explain, tp org kedai xfaham...rupa2nya yg ada dlm kedai tu, bungkusan dia tulis bijik ghani...hahahaha bijik ghani pun boleh lah~~ :p
AnonymousAnonymous June 07, 2015
So, tak boleh di amalkan oleh wanita yg blum perna mngandung?...susah nak lekat ek?
suhaila Johar suhaila Johar July 27, 2015
Dh beli tp x berani lg nk mnm airnya..pahit sgt ke..pernah buat basuhan msa dlm pantang je
AnonymousAnonymous September 28, 2015
cuci bahagian dlm guna air tu kan dan lebihan air tu bleh smpan brape lma ye
Daisy Mas Daisy Mas December 14, 2015
Yang mencari manjakani

Boleh cuba PureManja

0123676611 whtspp