Tips untuk UV jangka panjang

Malasnya saya nak buat entry harian ni.. Bukan pe, sebab nak buat entry yang lagi besar.. cewahhh... Ada "projek" tahunan bulan 2 nanti.. hehhe... semuanya untuk u all la... nak tau apa "projek" tahunan tu.. godek2 lah balik bulan 2 tahun lepas yer... heheh.. Eh, ke ada yang masih ingat.. (^_^)

Hari ni nak kongsi tips dengan u all.. (",) Segala tips or petua yang saya kongsi dengan u all dalam blog ni, semuanya adalah daripada pengalaman saya sendiri.. tak kiralah samada tips or petua kesihatan ke, blog ke, kecantikan ke... semuanya berdasarkan pengalaman or apa yang saya lakukan sendiri.. bukannya copy paste... bak kata my dear... "takda originality".. hehhe.. 

Jika u all nak UV jangka panjang... U all kene buat entry yang bersifat jangka panjanglah jugak... Meh saya bagi contoh, Jika u all buat entry pasal kontroversi artis.. Ianya akan tinggikan UV u all pada masa tu je... reda kontroversi, reda lah UV u all... ini UV tak kekal.. bersifat jangka pendek... UV bersifat jangka panjang tu, maknanya, setiap masa orang cari... sampai kita dah tak berblog lagi pun, orang duk cari gak... hehheheh


View untuk entry "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant" setakat ni... 37511 view untuk tempoh 4 bulan lebih

Saya bagi contoh entry saya... Entry "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant"... Ini entry yang bersifat jangka panjang.. sebab saya cakap macam tu... Fikir secara logik.. orang yang baru kahwin, ada je memanjang... orang yang berusaha dapatkan anak pun, ada je memanjang... so, mereka akan cari cara macamana nak pregnant... saya dah tua bertongkat pun, mesti orang duk search gak pasal ni.. (",).. 

Ohya, u all tahu tak, masa saya buat entry pasal "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant", saya bukannya paham sangat pun pasal tips ni... tapi seperti yang saya cakap, lepas dah buat draft, publish... lepas tu saya kaji... hahaha... Alaaa bukan kaji pun, berfikir secara logik je sebenarnya... (",)

Lagi satu tips nak kongsi dengan u all, pastikan tajuk entry u all tu, tajuk yang orang cari... maksudnya, u all imagine lah, jika u all adalah orang yang sedang cari maklumat, & u all nak google maklumat, apa yang u all akan taip ketika nak search tu... tulis je la tajuk tu... mana nak tau orang lain pun guna tajuk tu masa search kat google... heheee Normally, kita seacrh kat google, bukan guna word yang skima pun.. hehee


{ 27 comments.. read them below or add one }

intanfirdaus247 intanfirdaus247 January 21, 2013
Selamat pagi ina ...ina, betul2 berguna tips ni...In Shaa Allah kak intan pasti akan jadikan ini sebagai panduan untuk kak intan berblog...trima kasih tau!!
Masya Masya January 21, 2013
tips mengandung ni mmg banyak orang google.. samalah blog saya lg² tips nak dapat baby boy atau girl
Mama Adam Mama Adam January 21, 2013
Owhhh... nk try praktik la :)
Nida Mohd Nida Mohd January 21, 2013
Thanks sharing..info yg berguna utk blogger picisan mcm sy..hehe
Mimi Azirah Mimi Azirah January 21, 2013
thanks kak bg tips yg sgt berguna
NaZiRaH @ ezyra NaZiRaH @ ezyra January 21, 2013
ptt la akak slow dah buat entry, jap nak skodeng bulan 2 tahun lepas..ngee~
umi alya umi alya January 21, 2013
kiranya tajuk n3 kena ada sikit2 isu kontroversi ya IB?
Nurul Husna Nurul Husna January 21, 2013
bagus la akak ni..entry akak byk yg berguna..x mampu rasanya nak jadi mcm akak :)
Norzie hany Norzie hany January 21, 2013
Nice info.Tq for sharing.
azizah :) azizah :) January 21, 2013
terbaiklah tips kak.. memang yang ini org cari.ehee
ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD January 21, 2013
ooooooooooo... gitu ek..
mekasih kak :)
memang berguna tips ni..
hehe
Cik Nur Cik Nur January 21, 2013
setuju bab tajuk tu..kadang kita pun main bedal je bila search di gogle kan.. :)
emma emma January 21, 2013
betul tu.. sume entry2 dlm blog kak ina ni sume bguna isi nye..
Mas Zull Mas Zull January 21, 2013
assalamualaikum intan...perkongsian info yg menarik ni...
ros_reeza ros_reeza January 21, 2013
Betul tu kak Ina. Kena pandai cari tajuk entry. :)
izan mama mia izan mama mia January 21, 2013
okey....nnt leh cuba..adeh..jenuh nak kaji nih...tapi secara peribadinya,..saya mmg tak berminat langsung nak post pasal artis sebab..kalau yg baik..okeylah..kalau yg tak elok dan disertakan gambar yg tak ttp aurat..mau dosa...yg dapat..tapi rasanya ina pun tak post pasal artis kan...hanya alesya yang glamer tuu..hihihi..kagum lak ngan ina tau !!
Deqla manjew Deqla manjew January 21, 2013
tips cpt peknen..wahhh.... nk terjah la! betol2 nice info nih dear.. thanks for sharing.. :)
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 21, 2013
Thanks for tips kak ina.. Winkwink.. Nk up uv mcm kak ina jgk
Azi Azi January 21, 2013
xpandai nak kongsi2 tip ni...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 22, 2013
bagus tips ni kak ina..mmg kadg2 bedal jer cr tajuk kt google kihkihkih
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa January 22, 2013
smoga tips ini bguna buat sha hehe
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 22, 2013
salam kak ina..
tenkiu tips ni..
huhuh... hermm..usaha nk tingkatkan uv jgk la..