Memuatkan ...

Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT

Seperti yang u all tahu, azam saya pada tahun ni adalah untuk dapat second baby kan.. Alhamdulillah, dengan takdir Tuhan jugak, saya tak ambik masa yang lama untuk pregnant... Saya takdalah petua or tips yang beria sangat pun.. semua orang pun lakukan benda yang sama rasanya.. cuma ia bergantung kepada rezeki kita, samada dah tiba masa untuk kita bergelar ibu or sebaliknya...

Apa yang saya lakukan ni, saya buat TANPA SEDAR ketika saya nak mengandungkan Alisha... Actually, sebelum saya kahwin dulu, saya sentiasa sebut dengan kawan2 yang saya bila nak kahwin nak cepat dapat anak.. kalau boleh nak bunting pelamin..! yang second ni pun, kalau u all pengikut setia blog saya, mesti u all perasan yang saya sentiasa bagitahu yang tahun ni saya nak tambah anak lagi.. Saya tak rasa ini tips pun, tapi bila pikir2 balik, SETIAP APA YANG KELUAR DARI MULUT KITA ADALAH DOA... SO, SECARA TAK LANGSUNG.. SAYA SENTIASA DOA MINTAK SAYA PREGNANT... (",)

Bila saya dah start plan nak pregnant.. saya LANGSUNG TAK MAKAN MAKANAN YANG TAJAM2 MACAM NENAS, AIR TEBU, AIR BERGAS & LAIN2.. DAN JUGAK TAK MAKAN MASAM2 MACAM JERUK... Bukan apa, kita ni kadang2 tak tahu yang kita pregnant, so, bila kita makan benda2 tajam yang boleh sebabkan keguguran, kita ingat kita keluar darah period rupanya kita keguguran...!

SELEPAS 'BERSAMA' JANGAN TERUS BANGUN sebaliknya bangun esok pagi ketika nak mandi solat subuh..!! INI ADALAH TIPS YANG SAYA AMALKAN DARI MULA2 KAHWIN DULU.... & kembali lakukankannya bila saya dah start plan nak pregnant kembali.. Tips ni sepupu saya di Terengganu yang ajar.. Dia bunting pelamin.. Tips ni mak dia yang gtau dia.. Thats y dia pun ramai adik beradik.. Tapi family saya sebelah Terengganu ramai yang kawen tak lame terus mengandung.. Rezeki masing2 kan...Semua dengan izin dariNYA... jika tanpa keizinan dariNYA, kita buat pun tetap jugak tak dapat kan.. (",)

Lagi satu, TINGGIKAN BAHAGIAN BAWAH... Macam saya, saya letak bantal... supaya ianya tak mengalir keluar kembali..hihiii.. Ohya, tadi saya ada terbaca petua untuk cepat dapat anak.. boleh try jika u all nak.. BACA DISINI & DISINI JUGAK (",)

So, ini jelah yang saya lakukan... Alaa u all pun lakukan yang sama jugakkan... Cuma tu lah seperti yang saya cakap.. Semuanya dengan izin dariNYA.. Apa2 pun, saya doakan moga u all pun dikurniakan jugak anak yang pasti membahagiakan u all.. TAPI u all jugak kena ingat, jika u all masih jugak belum dikurniakan cahaya mata setelah macam2 usaha dilakukan.. ingatlah bahawa semuanya adalah yang terbaik yang DIA telah rancang untuk u all... (",)

UPDATE :

LEPAS BERSAMA, TEGAKKAN KAKI DI DINDING SUPAYA AIR TAK MENGALIR KELUAR

P/s : Semalam baru saya sedar rupanya Alisha dah ada 14 batang gigi... 8 batang di bahagian atas & 6 batang di bahagian bawah... (",)

94 orang suka berlian:

Cute Mum berkata...

pasal tips "jangan terus bangun" tue rasanya betul.. uyun takder kakak perempuan dan kawan perempuan rapat yang boleh tanya tips nak mengandung.. so bila awal kawin, uyun jenis lepas "bersama" akan terus bangun pergi toilet buang air kecil so kompom dah cuci bahagian situ.. so 2 bulan pertama takder tanda pregnant.. lepas tue ada terdengar org cakap jangan basuh, terus tido sampai subuh.. so uyun try buat.. alhamdulillah +ve..
so masa dalam tempoh merancang, memang lepas bersama terus cuci.. dapatlah elak dari preganant..
cuma uyun nie jenis lepas bersama mesti buang air kecil.. so masa nak 2nd pregnant cuba control n basuh pon tak pakai sabun.. syukur ada rezeki... :)

Ummi Iman berkata...

tahniah ya.. mesti seronok alisha nk dpt adik.. ada kawan

eita berkata...

yang ni komen lah....

Tihara berkata...

Bagus sangat2 entry ni.. :)
t.kasih tolong doakan utk semua :)

Falsya berkata...

mmg itu yg falsya wat skang nieh..hehee..sbb tuh falsya suke aminkan sape2 yg ckp falsya pregnant..sbb itu pun dikira as doa jugak kan..;D

anisalya berkata...

akak tak pernah kira gigi anak2 lepas gigi depan tu tumbuh. hahaha... apa2 pun, kena ingat kita berusaha selebihnya dan yang menentukan adalah Yang Maha Esa.

ieda berkata...

insyaallah semua dengan izin allah .. ;) gud tips dik ..

QasehnyaRania berkata...

salam ina..memang rezaeki ina...
su ni bukannnya peminat berkabonat, nenas n semua yg tajam2,tak mkn pon still blom juga..
n cara cm ina memang itu yg diamalkan.tapi ......

Saya Disini berkata...

akan diamalkan selepas kawin nnti..hehe

Ini Kisah Kami berkata...

Tahniah intan...
semoga doa awak tu dikabulkan Allah untuk saya yg tengah TTC jugak nih...:D

eB ezrin berkata...

alhamdulillah, so far kamix der mslh nk dpt bb. plan jerk lekat :)
tapi x leh lagi wat ms nih. hu3

syawalsimpsons berkata...

kalo dari segi apa yang kiter selaloo katakan N kuar dari mulut kiter 1 doa..mmg sue percaya seangat..sebab sue pon B4 preggy ni pon asik ckp ngan kengkawan nak preggy jee..naik cemuihh dorang sue cakap camtu..last2 jadi..kikikikikiki

fiza berkata...

Betul tu. Kekadang mcm2 kaedah cuba. Masa saya nak dptkan yg 2nd ni pon agak susah gak. Makan acid folic..buat itu...ini...alhamdulillah...dgn izinnya menjadi gak.

~diAhOntHeblOg~ berkata...

good info..utk pengantin lame cm falsya tu elok blaja ni..hehe

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

hihi,no komen..

tp mak ada gak citer walau tau anaknya ni lom kawen2!

Nurul Husna Abidin berkata...

maknanya kak, lepas bersama trus tido dlm keadaan punggung atas bantal ke? :) saya dah 3 bulan kawen, tp xde tanda pregnant lagi...

cIk JanNah berkata...

tak boleh nak komen sbb jannah belom kawen tp boleh dibuat panduan bila dah kawen nanti.

Cik Azizah berkata...

ooo patut la... kadang2 jijah tak buat tips kedua tu..huhuhuhu pasni nak cuba lagi bila hubby balik..

aanie berkata...

masa baru kawin dulu kawan sy ajar macam ni la...alhamdulillah terus lekat..hehe...

zareliqa afiqa berkata...

Owh..cenggitu rupanya.hewhew~ :D

Myra Jay berkata...

Betul tu Ina, semua bergantung pada rezeki kan..

Semua petua di atas Myra dah cuba buat berkali-kali sampailah saat ini, tp rezeki belum berpihak buat kami...

Sedih tu memang teramat sangat, dah 2 tahun kan, kami tak penah merancang, mulut sentiasa sebut nak anak, dari sebelum kawen nak anak cepat tapi kami diberi ujian ini..

msredcheesecake berkata...

hehee... msred pun amalkan petua ni... asal plan nak pregnen je terus jadi...

fieda berkata...

hehehe....kak fieda senyum jer ni...:)

nak biskut jacob sikit..

Izan Ishak berkata...

tips yg bagus ni utk kawan2 yg masih dlm usaha utk pregnant.

k.izan pun sblm ni merancang sendiri. alhamdulillah.. bila tiba masa nak pregnant yg ke-4 ni Allah mmg permudahkan segalanya. jarak pun spt yg kami nak... 4 thn camtu.

betul kata ina... kata2 kita ni semua satu doa kan...

sue zainun berkata...

ada dengar gak cara camni..tp biasanya sue mmg akan bangun sb ambil air sembahyang sebelum tidur..huhu..dah jd ketetapan..tu sb yg second ni xlekat2 lagi kot hehe:p

Puan Kutu berkata...

boleh la amal tips jgn terus bangun tu, sy ni jenis suka basuh.sebab tak selesa.pembersih katakan.muahahaha..

Mama Adam berkata...

Wah!!! Bestnya! Alisha dapat adik ;)

Lelord berkata...

wah tahniah2

ecadwinkyasha berkata...

akan ingat tips ne sampai bila-bila.hahahaha :D

yad'z berkata...

tag

http://yadzgilacontest.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html

PUTRI LAGU berkata...

kenape tak boleh minum air tebu ye?? baru tahu ni..

dela berkata...

tahniah!.....:)

Gen2Merah berkata...

alhamdullah.bestnya jadi seorang ibu,,

syiela berkata...

tumpang senyumje ni.. skrg dalam proses nak menjarakkan...

tahniah Alisha bakal dapat adik :))

Papa Mifz berkata...

betul tuh...semuo kejadian atas izin Allah kan...

Mr.Clive berkata...

hoho ok ok.ni sah entri paling setailo untuk hari ni...heheh

Masya berkata...

memang dah amalkan sebelum ni.. lagipun dulu kahwin setahun baru dapat amir.. siap pergi berurut dan jumpe doktor.. mmg belum rezeki kami dapat anak masa tu.. sekarng pun mcm tu jugak bile amir dah bsr.. buat yg ina bg tau ni.. memang xde rezeki lagi... cuma sentiasa doa moga ade rezeki kami tahun ni..

Bui Junaidi berkata...

HIHI..PETUA2 TU PERNAH JUGAK BUI AMALKAN DULU..

Mrs Lurve berkata...

mcm ne lak, lepas bersama xleh bangun ag huhuhuh..rimas pulak rasa lekit2 tue nti,

Mama Ema berkata...

pengalaman yg indah..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

hehe..btol tu yg penting doa dan usaha..dan selebihnya jika ada rezeki inyaallah x kemana..

wan nurul hezrina berkata...

hehe=)gud tips.kata2 selalu sebut sbb doatuh nurul setuju..sbb tuh kalau marah anak kena sebut bertuah punyer anak bukan nakal lah ko nie tak dengar cakap!huhu sbb ianya doa=)

tang bangun terus basuhtuh ye kot.tapi nurulnie terlebih subur kalau bangun basuhpun still lekat..hahaha

Nurul Husna berkata...

Salam kak..husna nak minta nasihat akak mcmn nak pregnant...dah 10 bulan kawen blum ada tanda pape lagi...thanx akak

sHaRiNa eLyaNa berkata...

oh cmtu..eh..bukan..sha pun sma cm akak..kalau bole lps khwn nak trus ada anak..insyallah :)

precious moment berkata...

Good info. Thanks 4 sharing. Setiap yang berlaku atas kehendak dan takdir Allah. Prays the best for all. :)

Tanpa Nama berkata...

main je sejam skali..............

Tanpa Nama berkata...

tips yg bagus. tapi klu dr segi Islam, kena basuh dulu sebelum tidur. x boleh terus tidur je lepas main. klu dr segi sains lak, kena basuh lps setengah jam main utk avoid jadi kencing kotor & kencing tak lawas.
pasal letak bantal lak, mmg yg tu sunat dlm Islam. cara lain, lepas suami pancut, isteri boleh pacak kaki ke dinding selama 15 minit utk pastikan air mani tak tumpah.
apa2 pun,semua bergantung kpd rezeki. kita ikhtiar je, klu Allah bagi, Alhamdulillah.

nita berkata...

info yang bagus..

izan mama mia berkata...

betol tip tu ina,..saya bt camtu gak masa nak kan mia dulu,..sekarang saya lakukan sebaliknya...sbb taknak ngandung dah..demi keselamatan..hhihihi..

aizu's life berkata...

hmm.. baru bace n3 ni.. thanx 4 sharing..akak doakan org pn peggy ye.. :)

aizu's life berkata...

@Tanpa Nama
gud info..

Tanpa Nama berkata...

Sy dh 6 bulan nikah. Tp tnda2 untuk hamil belum ada lg..kdg2 cmburu tgok org yg dh prgnant. Mcm mana kdudukan kaki kita slps bsma. ..

nanieybarnieylurviey berkata...

nk komen jugak: perkongsian yg menarik utk org2 yg tgh buntu mcm mne nk pregnant.. :)

nmpk entri ni popular tu yg nani nk baca jgk tu.

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

thanks for the tips.. saya ni mmg jenis subur (ahlil kuarga sendiri pn mmg dah ramai), mmg cepat lekat... ... so sekarang ni lak tengah proses family planning lak.. hahahha..

Mayang ABDUL RAZAK berkata...

thanks for the tips.. saya ni mmg jenis subur (ahlil kuarga sendiri pn mmg dah ramai), mmg cepat lekat... ... so sekarang ni lak tengah proses family planning lak.. hahahha..

mama aryan berkata...

akak pun kalu nak pregnant akak akan doa byk2 supaya akak pregnat,dan anak kedua masa tu akak nak lahir bulan yg sama dgn anak pertama,alhamdulillah rezeki Allah nk bg akak lahirkan dua2 anak pada bulan yg sama cuma tarikh berbeza..tips yg ina ckp tu pun mmg akak buat juga la

aini afandi berkata...

thanks 4 info.kami dh 3taun kawin tp blm dikurniakn ank insya allah petua diats akn sy cube.

Cara Cepat Hamil berkata...

sangat menarik untuk dicoba,
thanks infonya :)

Tanpa Nama berkata...

Slm..sy msh br mdirikn umh tgga..da 3 bln..tp msh xde tnda2 utk pregnant..lps bc nie,sy nk mcuba tips yg akk bg..xslh kalo sy mcuba..doakn sy mdpt zuriat yg baek..

Tanpa Nama berkata...

boleh try lepas ni..terima kasih! :))

pernah tengok gambar keluarga d'animasikan?http://vectorartxpert.weebly.com/

Tanpa Nama berkata...

teima kasih kak sb bg tunjuk ajar
selepas ni saya akan ikt apa
yg akak sarankan tu.
saya ada merancang utk ank ke dua tp blm ada lg sb tk th caranya mcm mana
skrg ni saya dah paham macam mana
cara nk tmbh ank lagi.

Tanpa Nama berkata...

salam..sy dh kwin dkt 8bln tapi blm hamil lagi..sya dh cuba tips yg akak bg ttapi blm ada lg..munkin rezeki sy blm smpai lg untk mndptkn zuriat.klu ada apa2 tips lg tlng kongsi bersma sy ya akak.

Tanpa Nama berkata...

salam akak klu ada tips lg tolong kongsikn ya

Ibu Lala berkata...

Klw pregnant lps 2 bln kawin pun nmnya bunting pelamin gak ke. Akk pun buat camtu gak klw nk peknen. Ni dah ada 3 anak x tau la nak prknen ke tak lagi. Suke sgt kat bb tp cam x larat nak peknen dah ditambah pulak byk tugasan yg menunggu.

Deqla manjew berkata...

smua tips yg awk bg mmg penah deqla baca.. dan dgr... mmg deqla amalkan sejak baru kawen lg..tp itu la takde rezeki nk buat mcm mana.. yg pntg jgn putus asa kan..inshaAllah rezeki tu ada cuma lmbt..mana tau lps tu berturut2 pulak rezeki anak.. hihi.. :)

Tanpa Nama berkata...

Owh.. Cmtu erk.. Sy bru nk masuk 2 bln kawen. Lom ade tnda lg coz tak taw cra yg cpt bg prgnant.. Tp skrg da tau, so in shaa allah ay akn cube.. Doakan kami cpt2 dpt bby erk.. :)

Diana @ BKKC berkata...

saya dah menghampiri ke usia 2 thn pkahwinan..tp Allah belum kurniakan lg rezeki.. tips yg awk ckp tu mmang sy tak pernah buat..maybe sbb saya jenis cepat rase geli & x selesa.. even dgn air mani or darah haid sendiri pon sy dah rasa geli geleman.. tu yg sebabnya, after bersama jek mesti terus mandi...dan solat...

Tanpa Nama berkata...

Thanks info yg Sgt berguna
Semoga Allah Makbulkan permintaan kami..Amin

~masalifah~ aka Yong berkata...

TQ untuk tips yang berguna ni. so, selain dari cuba vitamin kesuburan , boleh juga amalkan petua ni. :) :)

abg cik berkata...

tips yang bagus untuk yang belum ada anah

Siti Aisyah berkata...

Tip y bgus

Tanpa Nama berkata...

Tq,harap2 tips ni bkesan tuk saya n smua..insyaallah

Vitamom Liana berkata...

Thanks berkongsi.. :)

Tumpang lalu ye tuan tanah..
Saya ada menjual set ingin hamil, bersalin, menyusu & set kecantikan :)
http://thevitamom.blogspot.com
http://facebook.com/vitamom

noha ruslan berkata...

saya baru berkahwin 1bulan.. dan amat2 inginkan anak :) saya doakan akak2 yg nakkan anak diatas ni , supaya dikurniakan anak yang soleh dan solehah :) aminn... doakan saya juga :)

noha ruslan berkata...

saya baru berkahwin 1bulan.. dan amat2 inginkan anak :) saya doakan akak2 yg nakkan anak diatas ni , supaya dikurniakan anak yang soleh dan solehah :) aminn... doakan saya juga :)

cik ain here berkata...

Saya kawin dah 6 bln tp lom ade rezeki lg.. ade gak try wat tips ni tp nk wat cmne...lom rzeki lg...tp sy tetp usaha n brdoa smoga cpt dpt bby...doakn tok sy ye :)

Tanpa Nama berkata...

Klu mkn mknan pedas de effect gk ke pd kandungn selain drpd mnum air tebu, air gas etc.

Tanpa Nama berkata...

Saya br kawin sbulan lbh..pas nikah trus period..mencuba lepastu t xbejaya..mgkn bkm ade rezki..ni br j hbs period..moga ade rezki bln ni..

IntaNBerliaN berkata...

@Tanpa Nama

saya pun tak pasti.. tp kalau 3 bulan pertama, better berjaga2..

IntaNBerliaN berkata...

@Tanpa Nama

InsyaAllah moga ada rezeki buat awak n suami

Tanpa Nama berkata...

Thnx sbb bri tips tp sy dah hmpir 4 thun kawin blum jga ada baby .. periud sy pun x teratur mcm mna sy nk bt ye ada tips lain x....

Tanpa Nama berkata...

mcm sya bagi petua masa bersama bila sumai dh keluar air jng cabut bair dlm fajar tu selama 2atu 3 minti.

Tanpa Nama berkata...

Saye dh kawin, tapi suami sye x mahu beri saya anak, ktenye biarlah sampai umur sye 28 tahun. Sabar je la

Tanpa Nama berkata...

Sya sdh nak 10 thn kwin..reziki blm memihak kmi..puas sdh cuba petua2.. ni.skg ni tengah mkn asid folik..mna la thu lekat...amin.

Tanpa Nama berkata...

Sabar mungkin ada hikmahnya d sebaliknya..allah menguji ksbaran kita..

hanis aleeya aka gadis sepi berkata...

Dulu guna tips ni la. Tapi sbb duduk jauh dgn suami (masa tu masih belajar) selalu terlepas waktu subur. Elok berenti study, try balik. Memang menjadi. Tapi silap timing pulak. Lambat sikit je dia jadi. Terkena due date awal bulan puasa XD nasiblah kan. Rezeki dah ada.. Terima je la.

Sheila Salim berkata...

assalamualaikum. thanks sharing tips berguna. awal nikah dulu memang tak buat ikut tips semua. lepas dah lama tgu zuriat, terus follow tips2 yang ada. alhamdullilah. skrg dah 5 bulan ++ :)

Tanpa Nama berkata...

Sy penah amalkan lepas bersama x terua pergi bilik air untuk cuci,tapi malangny x smpai seminggu saye kene uti yg teruk sampai kene on antibiotik.

Nak Hamil berkata...

Salam ina. sy pun byk kali dengar amalkan petua jangan bangun/cuci lepas bersama tu. hehe.. mmg ramai jgk yg amalkan dan menjadi. apapun semua kuasa Allah kan.. :) yg pnting jgn putus asa, byk berdoa mohon zuriat dan usaha xhenti.

Dekat blog saya www.nakhamil.com ada jual buah zuriat, serbuk debunga kurma, pati delima, ovulation test kit (check waktu subur) n pregnancy test kit. Sesiapa nak tengah cuba untuk hamil boleh sms/wasup sy 013-3699505 (Puan Ila) :)

Nasita Dollah berkata...

Terima kasih atas info ni. Insyaallah saya akan cuba amalkan...

Nasita Dollah berkata...

Aamiin...

Halra berkata...

terimakasih....
banyak orang yang sulit untuk hamil, ini sangat membantu dan memberi motivasi :-)

Rina Kamarul berkata...

Sy nk cuba try petua akak tu.. mudah2 han sy lekat.. doa kn sy yee..

Rina Kamarul berkata...

Sy nk try lh petua akak tu.. mudah2 han lekat lh.. doa kn sy yee..hehehh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...