Cara yang saya lakukan untuk cepat PREGNANT

Seperti yang u all tahu, azam saya pada tahun ni adalah untuk dapat second baby kan.. Alhamdulillah, dengan takdir Tuhan jugak, saya tak ambik masa yang lama untuk pregnant... Saya takdalah petua or tips yang beria sangat pun.. semua orang pun lakukan benda yang sama rasanya.. cuma ia bergantung kepada rezeki kita, samada dah tiba masa untuk kita bergelar ibu or sebaliknya...

Apa yang saya lakukan ni, saya buat TANPA SEDAR ketika saya nak mengandungkan Alisha... Actually, sebelum saya kahwin dulu, saya sentiasa sebut dengan kawan2 yang saya bila nak kahwin nak cepat dapat anak.. kalau boleh nak bunting pelamin..! yang second ni pun, kalau u all pengikut setia blog saya, mesti u all perasan yang saya sentiasa bagitahu yang tahun ni saya nak tambah anak lagi.. Saya tak rasa ini tips pun, tapi bila pikir2 balik, SETIAP APA YANG KELUAR DARI MULUT KITA ADALAH DOA... SO, SECARA TAK LANGSUNG.. SAYA SENTIASA DOA MINTAK SAYA PREGNANT... (",)

Bila saya dah start plan nak pregnant.. saya LANGSUNG TAK MAKAN MAKANAN YANG TAJAM2 MACAM NENAS, AIR TEBU, AIR BERGAS & LAIN2.. DAN JUGAK TAK MAKAN MASAM2 MACAM JERUK... Bukan apa, kita ni kadang2 tak tahu yang kita pregnant, so, bila kita makan benda2 tajam yang boleh sebabkan keguguran, kita ingat kita keluar darah period rupanya kita keguguran...!

SELEPAS 'BERSAMA' JANGAN TERUS BANGUN sebaliknya bangun esok pagi ketika nak mandi solat subuh..!! INI ADALAH TIPS YANG SAYA AMALKAN DARI MULA2 KAHWIN DULU.... & kembali lakukankannya bila saya dah start plan nak pregnant kembali.. Tips ni sepupu saya di Terengganu yang ajar.. Dia bunting pelamin.. Tips ni mak dia yang gtau dia.. Thats y dia pun ramai adik beradik.. Tapi family saya sebelah Terengganu ramai yang kawen tak lame terus mengandung.. Rezeki masing2 kan...Semua dengan izin dariNYA... jika tanpa keizinan dariNYA, kita buat pun tetap jugak tak dapat kan.. (",)

Lagi satu, TINGGIKAN BAHAGIAN BAWAH... letak bantal... supaya ianya tak mengalir keluar kembali.... Ohya, tadi saya ada terbaca petua untuk cepat dapat anak.. boleh try jika u all nak.. BACA DISINI & DISINI JUGAK (",)

So, ini jelah yang saya lakukan... Alaa u all pun lakukan yang sama jugakkan... Cuma tu lah seperti yang saya cakap.. Semuanya dengan izin dariNYA.. Apa2 pun, saya doakan moga u all pun dikurniakan jugak anak yang pasti membahagiakan u all.. TAPI u all jugak kena ingat, jika u all masih jugak belum dikurniakan cahaya mata setelah macam2 usaha dilakukan.. ingatlah bahawa semuanya adalah yang terbaik yang DIA telah rancang untuk u all... (",)

UPDATE :

LEPAS BERSAMA, TEGAKKAN KAKI DI DINDING SUPAYA AIR TAK MENGALIR KELUAR

P/s : Semalam baru saya sedar rupanya Alisha dah ada 14 batang gigi... 8 batang di bahagian atas & 6 batang di bahagian bawah... (",)

{ 107 comments.. read them below or add one }

Cute Mum Cute Mum March 09, 2012
pasal tips "jangan terus bangun" tue rasanya betul.. uyun takder kakak perempuan dan kawan perempuan rapat yang boleh tanya tips nak mengandung.. so bila awal kawin, uyun jenis lepas "bersama" akan terus bangun pergi toilet buang air kecil so kompom dah cuci bahagian situ.. so 2 bulan pertama takder tanda pregnant.. lepas tue ada terdengar org cakap jangan basuh, terus tido sampai subuh.. so uyun try buat.. alhamdulillah +ve..
so masa dalam tempoh merancang, memang lepas bersama terus cuci.. dapatlah elak dari preganant..
cuma uyun nie jenis lepas bersama mesti buang air kecil.. so masa nak 2nd pregnant cuba control n basuh pon tak pakai sabun.. syukur ada rezeki... :)
Ummi Iman Ummi Iman March 09, 2012
tahniah ya.. mesti seronok alisha nk dpt adik.. ada kawan
eita eita March 09, 2012
yang ni komen lah....
Tihara Tihara March 09, 2012
Bagus sangat2 entry ni.. :)
t.kasih tolong doakan utk semua :)
Falsya Falsya March 09, 2012
mmg itu yg falsya wat skang nieh..hehee..sbb tuh falsya suke aminkan sape2 yg ckp falsya pregnant..sbb itu pun dikira as doa jugak kan..;D
anisalya anisalya March 09, 2012
akak tak pernah kira gigi anak2 lepas gigi depan tu tumbuh. hahaha... apa2 pun, kena ingat kita berusaha selebihnya dan yang menentukan adalah Yang Maha Esa.
ieda ieda March 09, 2012
insyaallah semua dengan izin allah .. ;) gud tips dik ..
QasehnyaRania QasehnyaRania March 09, 2012
salam ina..memang rezaeki ina...
su ni bukannnya peminat berkabonat, nenas n semua yg tajam2,tak mkn pon still blom juga..
n cara cm ina memang itu yg diamalkan.tapi ......
Saya Disini Saya Disini March 09, 2012
akan diamalkan selepas kawin nnti..hehe
Ini Kisah Kami Ini Kisah Kami March 09, 2012
Tahniah intan...
semoga doa awak tu dikabulkan Allah untuk saya yg tengah TTC jugak nih...:D
eB ezrin eB ezrin March 09, 2012
alhamdulillah, so far kamix der mslh nk dpt bb. plan jerk lekat :)
tapi x leh lagi wat ms nih. hu3
syawalsimpsons syawalsimpsons March 09, 2012
kalo dari segi apa yang kiter selaloo katakan N kuar dari mulut kiter 1 doa..mmg sue percaya seangat..sebab sue pon B4 preggy ni pon asik ckp ngan kengkawan nak preggy jee..naik cemuihh dorang sue cakap camtu..last2 jadi..kikikikikiki
fiza fiza March 09, 2012
Betul tu. Kekadang mcm2 kaedah cuba. Masa saya nak dptkan yg 2nd ni pon agak susah gak. Makan acid folic..buat itu...ini...alhamdulillah...dgn izinnya menjadi gak.
~diAhOntHeblOg~ ~diAhOntHeblOg~ March 09, 2012
good info..utk pengantin lame cm falsya tu elok blaja ni..hehe
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI March 09, 2012
hihi,no komen..

tp mak ada gak citer walau tau anaknya ni lom kawen2!
Nurul Husna Abidin Nurul Husna Abidin March 09, 2012
maknanya kak, lepas bersama trus tido dlm keadaan punggung atas bantal ke? :) saya dah 3 bulan kawen, tp xde tanda pregnant lagi...
cIk JanNah cIk JanNah March 09, 2012
tak boleh nak komen sbb jannah belom kawen tp boleh dibuat panduan bila dah kawen nanti.
Cik Azizah Cik Azizah March 09, 2012
ooo patut la... kadang2 jijah tak buat tips kedua tu..huhuhuhu pasni nak cuba lagi bila hubby balik..
aanie aanie March 09, 2012
masa baru kawin dulu kawan sy ajar macam ni la...alhamdulillah terus lekat..hehe...
zareliqa afiqa zareliqa afiqa March 09, 2012
Owh..cenggitu rupanya.hewhew~ :D
Myra Jay Myra Jay March 09, 2012
Betul tu Ina, semua bergantung pada rezeki kan..

Semua petua di atas Myra dah cuba buat berkali-kali sampailah saat ini, tp rezeki belum berpihak buat kami...

Sedih tu memang teramat sangat, dah 2 tahun kan, kami tak penah merancang, mulut sentiasa sebut nak anak, dari sebelum kawen nak anak cepat tapi kami diberi ujian ini..
msredcheesecake msredcheesecake March 09, 2012
hehee... msred pun amalkan petua ni... asal plan nak pregnen je terus jadi...
fieda fieda March 09, 2012
hehehe....kak fieda senyum jer ni...:)

nak biskut jacob sikit..
Izan Ishak Izan Ishak March 09, 2012
tips yg bagus ni utk kawan2 yg masih dlm usaha utk pregnant.

k.izan pun sblm ni merancang sendiri. alhamdulillah.. bila tiba masa nak pregnant yg ke-4 ni Allah mmg permudahkan segalanya. jarak pun spt yg kami nak... 4 thn camtu.

betul kata ina... kata2 kita ni semua satu doa kan...
sue zainun sue zainun March 09, 2012
ada dengar gak cara camni..tp biasanya sue mmg akan bangun sb ambil air sembahyang sebelum tidur..huhu..dah jd ketetapan..tu sb yg second ni xlekat2 lagi kot hehe:p
Puan Kutu Puan Kutu March 09, 2012
boleh la amal tips jgn terus bangun tu, sy ni jenis suka basuh.sebab tak selesa.pembersih katakan.muahahaha..
Mama Adam Mama Adam March 09, 2012
Wah!!! Bestnya! Alisha dapat adik ;)
ecadwinkyasha ecadwinkyasha March 09, 2012
akan ingat tips ne sampai bila-bila.hahahaha :D
yad'z yad'z March 09, 2012
tag

http://yadzgilacontest.blogspot.com/2012/03/megagiveaway-by-penmerahcom.html
PUTRI LAGU PUTRI LAGU March 09, 2012
kenape tak boleh minum air tebu ye?? baru tahu ni..
Gen2Merah Gen2Merah March 10, 2012
alhamdullah.bestnya jadi seorang ibu,,
syiela syiela March 11, 2012
tumpang senyumje ni.. skrg dalam proses nak menjarakkan...

tahniah Alisha bakal dapat adik :))
Papa Mifz Papa Mifz March 11, 2012
betul tuh...semuo kejadian atas izin Allah kan...
Mr.Clive Mr.Clive March 11, 2012
hoho ok ok.ni sah entri paling setailo untuk hari ni...heheh
Masya Masya March 12, 2012
memang dah amalkan sebelum ni.. lagipun dulu kahwin setahun baru dapat amir.. siap pergi berurut dan jumpe doktor.. mmg belum rezeki kami dapat anak masa tu.. sekarng pun mcm tu jugak bile amir dah bsr.. buat yg ina bg tau ni.. memang xde rezeki lagi... cuma sentiasa doa moga ade rezeki kami tahun ni..
Bui Junaidi Bui Junaidi March 12, 2012
HIHI..PETUA2 TU PERNAH JUGAK BUI AMALKAN DULU..
Mrs Lurve Mrs Lurve March 12, 2012
mcm ne lak, lepas bersama xleh bangun ag huhuhuh..rimas pulak rasa lekit2 tue nti,
Mama Ema Mama Ema March 12, 2012
pengalaman yg indah..
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY March 12, 2012
hehe..btol tu yg penting doa dan usaha..dan selebihnya jika ada rezeki inyaallah x kemana..
wan nurul hezrina wan nurul hezrina March 13, 2012
hehe=)gud tips.kata2 selalu sebut sbb doatuh nurul setuju..sbb tuh kalau marah anak kena sebut bertuah punyer anak bukan nakal lah ko nie tak dengar cakap!huhu sbb ianya doa=)

tang bangun terus basuhtuh ye kot.tapi nurulnie terlebih subur kalau bangun basuhpun still lekat..hahaha
Nurul Husna Nurul Husna September 24, 2012
Salam kak..husna nak minta nasihat akak mcmn nak pregnant...dah 10 bulan kawen blum ada tanda pape lagi...thanx akak
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa October 04, 2012
oh cmtu..eh..bukan..sha pun sma cm akak..kalau bole lps khwn nak trus ada anak..insyallah :)
precious moment precious moment October 18, 2012
Good info. Thanks 4 sharing. Setiap yang berlaku atas kehendak dan takdir Allah. Prays the best for all. :)
AnonymousAnonymous October 28, 2012
main je sejam skali..............
AnonymousAnonymous October 30, 2012
tips yg bagus. tapi klu dr segi Islam, kena basuh dulu sebelum tidur. x boleh terus tidur je lepas main. klu dr segi sains lak, kena basuh lps setengah jam main utk avoid jadi kencing kotor & kencing tak lawas.
pasal letak bantal lak, mmg yg tu sunat dlm Islam. cara lain, lepas suami pancut, isteri boleh pacak kaki ke dinding selama 15 minit utk pastikan air mani tak tumpah.
apa2 pun,semua bergantung kpd rezeki. kita ikhtiar je, klu Allah bagi, Alhamdulillah.
izan mama mia izan mama mia November 09, 2012
betol tip tu ina,..saya bt camtu gak masa nak kan mia dulu,..sekarang saya lakukan sebaliknya...sbb taknak ngandung dah..demi keselamatan..hhihihi..
aizu's life aizu's life November 12, 2012
hmm.. baru bace n3 ni.. thanx 4 sharing..akak doakan org pn peggy ye.. :)
AnonymousAnonymous November 16, 2012
Sy dh 6 bulan nikah. Tp tnda2 untuk hamil belum ada lg..kdg2 cmburu tgok org yg dh prgnant. Mcm mana kdudukan kaki kita slps bsma. ..
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey November 20, 2012
nk komen jugak: perkongsian yg menarik utk org2 yg tgh buntu mcm mne nk pregnant.. :)

nmpk entri ni popular tu yg nani nk baca jgk tu.
Mayang ABDUL RAZAK Mayang ABDUL RAZAK November 20, 2012
thanks for the tips.. saya ni mmg jenis subur (ahlil kuarga sendiri pn mmg dah ramai), mmg cepat lekat... ... so sekarang ni lak tengah proses family planning lak.. hahahha..
Mayang ABDUL RAZAK Mayang ABDUL RAZAK November 20, 2012
thanks for the tips.. saya ni mmg jenis subur (ahlil kuarga sendiri pn mmg dah ramai), mmg cepat lekat... ... so sekarang ni lak tengah proses family planning lak.. hahahha..
mama aryan mama aryan November 30, 2012
akak pun kalu nak pregnant akak akan doa byk2 supaya akak pregnat,dan anak kedua masa tu akak nak lahir bulan yg sama dgn anak pertama,alhamdulillah rezeki Allah nk bg akak lahirkan dua2 anak pada bulan yg sama cuma tarikh berbeza..tips yg ina ckp tu pun mmg akak buat juga la
aini afandi aini afandi December 13, 2012
thanks 4 info.kami dh 3taun kawin tp blm dikurniakn ank insya allah petua diats akn sy cube.
Cara Cepat Hamil Cara Cepat Hamil December 18, 2012
sangat menarik untuk dicoba,
thanks infonya :)
AnonymousAnonymous December 23, 2012
Slm..sy msh br mdirikn umh tgga..da 3 bln..tp msh xde tnda2 utk pregnant..lps bc nie,sy nk mcuba tips yg akk bg..xslh kalo sy mcuba..doakn sy mdpt zuriat yg baek..
AnonymousAnonymous January 08, 2013
boleh try lepas ni..terima kasih! :))

pernah tengok gambar keluarga d'animasikan?http://vectorartxpert.weebly.com/
AnonymousAnonymous January 09, 2013
teima kasih kak sb bg tunjuk ajar
selepas ni saya akan ikt apa
yg akak sarankan tu.
saya ada merancang utk ank ke dua tp blm ada lg sb tk th caranya mcm mana
skrg ni saya dah paham macam mana
cara nk tmbh ank lagi.
AnonymousAnonymous January 11, 2013
salam..sy dh kwin dkt 8bln tapi blm hamil lagi..sya dh cuba tips yg akak bg ttapi blm ada lg..munkin rezeki sy blm smpai lg untk mndptkn zuriat.klu ada apa2 tips lg tlng kongsi bersma sy ya akak.
AnonymousAnonymous January 11, 2013
salam akak klu ada tips lg tolong kongsikn ya
Ibu Lala Ibu Lala January 22, 2013
Klw pregnant lps 2 bln kawin pun nmnya bunting pelamin gak ke. Akk pun buat camtu gak klw nk peknen. Ni dah ada 3 anak x tau la nak prknen ke tak lagi. Suke sgt kat bb tp cam x larat nak peknen dah ditambah pulak byk tugasan yg menunggu.
Deqla manjew Deqla manjew January 22, 2013
smua tips yg awk bg mmg penah deqla baca.. dan dgr... mmg deqla amalkan sejak baru kawen lg..tp itu la takde rezeki nk buat mcm mana.. yg pntg jgn putus asa kan..inshaAllah rezeki tu ada cuma lmbt..mana tau lps tu berturut2 pulak rezeki anak.. hihi.. :)
AnonymousAnonymous January 30, 2013
Owh.. Cmtu erk.. Sy bru nk masuk 2 bln kawen. Lom ade tnda lg coz tak taw cra yg cpt bg prgnant.. Tp skrg da tau, so in shaa allah ay akn cube.. Doakan kami cpt2 dpt bby erk.. :)
Diana @ BKKC Diana @ BKKC February 03, 2013
saya dah menghampiri ke usia 2 thn pkahwinan..tp Allah belum kurniakan lg rezeki.. tips yg awk ckp tu mmang sy tak pernah buat..maybe sbb saya jenis cepat rase geli & x selesa.. even dgn air mani or darah haid sendiri pon sy dah rasa geli geleman.. tu yg sebabnya, after bersama jek mesti terus mandi...dan solat...
AnonymousAnonymous February 24, 2013
Thanks info yg Sgt berguna
Semoga Allah Makbulkan permintaan kami..Amin
~masalifah~ aka Yong ~masalifah~ aka Yong February 26, 2013
TQ untuk tips yang berguna ni. so, selain dari cuba vitamin kesuburan , boleh juga amalkan petua ni. :) :)
abg cik abg cik March 14, 2013
tips yang bagus untuk yang belum ada anah
AnonymousAnonymous April 04, 2013
Tq,harap2 tips ni bkesan tuk saya n smua..insyaallah
Vitamom Liana Vitamom Liana April 26, 2013
Thanks berkongsi.. :)

Tumpang lalu ye tuan tanah..
Saya ada menjual set ingin hamil, bersalin, menyusu & set kecantikan :)
http://thevitamom.blogspot.com
http://facebook.com/vitamom
noha ruslan noha ruslan May 12, 2013
saya baru berkahwin 1bulan.. dan amat2 inginkan anak :) saya doakan akak2 yg nakkan anak diatas ni , supaya dikurniakan anak yang soleh dan solehah :) aminn... doakan saya juga :)
noha ruslan noha ruslan May 12, 2013
saya baru berkahwin 1bulan.. dan amat2 inginkan anak :) saya doakan akak2 yg nakkan anak diatas ni , supaya dikurniakan anak yang soleh dan solehah :) aminn... doakan saya juga :)
cik ain herecik ain here June 19, 2013
Saya kawin dah 6 bln tp lom ade rezeki lg.. ade gak try wat tips ni tp nk wat cmne...lom rzeki lg...tp sy tetp usaha n brdoa smoga cpt dpt bby...doakn tok sy ye :)
AnonymousAnonymous June 22, 2013
Klu mkn mknan pedas de effect gk ke pd kandungn selain drpd mnum air tebu, air gas etc.
AnonymousAnonymous June 26, 2013
Saya br kawin sbulan lbh..pas nikah trus period..mencuba lepastu t xbejaya..mgkn bkm ade rezki..ni br j hbs period..moga ade rezki bln ni..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN July 12, 2013
@Tanpa Nama

saya pun tak pasti.. tp kalau 3 bulan pertama, better berjaga2..
IntaNBerliaN IntaNBerliaN July 12, 2013
@Tanpa Nama

InsyaAllah moga ada rezeki buat awak n suami
AnonymousAnonymous November 06, 2013
Thnx sbb bri tips tp sy dah hmpir 4 thun kawin blum jga ada baby .. periud sy pun x teratur mcm mna sy nk bt ye ada tips lain x....
AnonymousAnonymous December 02, 2013
mcm sya bagi petua masa bersama bila sumai dh keluar air jng cabut bair dlm fajar tu selama 2atu 3 minti.
AnonymousAnonymous December 05, 2013
Saye dh kawin, tapi suami sye x mahu beri saya anak, ktenye biarlah sampai umur sye 28 tahun. Sabar je la
AnonymousAnonymous December 18, 2013
Sya sdh nak 10 thn kwin..reziki blm memihak kmi..puas sdh cuba petua2.. ni.skg ni tengah mkn asid folik..mna la thu lekat...amin.
AnonymousAnonymous December 18, 2013
Sabar mungkin ada hikmahnya d sebaliknya..allah menguji ksbaran kita..
hanis aleeya aka gadis sepi hanis aleeya aka gadis sepi January 15, 2014
Dulu guna tips ni la. Tapi sbb duduk jauh dgn suami (masa tu masih belajar) selalu terlepas waktu subur. Elok berenti study, try balik. Memang menjadi. Tapi silap timing pulak. Lambat sikit je dia jadi. Terkena due date awal bulan puasa XD nasiblah kan. Rezeki dah ada.. Terima je la.
Sheila Salim Sheila Salim January 27, 2014
assalamualaikum. thanks sharing tips berguna. awal nikah dulu memang tak buat ikut tips semua. lepas dah lama tgu zuriat, terus follow tips2 yang ada. alhamdullilah. skrg dah 5 bulan ++ :)
AnonymousAnonymous February 01, 2014
Sy penah amalkan lepas bersama x terua pergi bilik air untuk cuci,tapi malangny x smpai seminggu saye kene uti yg teruk sampai kene on antibiotik.
Nak Hamil Nak Hamil February 24, 2014
Salam ina. sy pun byk kali dengar amalkan petua jangan bangun/cuci lepas bersama tu. hehe.. mmg ramai jgk yg amalkan dan menjadi. apapun semua kuasa Allah kan.. :) yg pnting jgn putus asa, byk berdoa mohon zuriat dan usaha xhenti.

Dekat blog saya www.nakhamil.com ada jual buah zuriat, serbuk debunga kurma, pati delima, ovulation test kit (check waktu subur) n pregnancy test kit. Sesiapa nak tengah cuba untuk hamil boleh sms/wasup sy 013-3699505 (Puan Ila) :)
Nasita Dollah Nasita Dollah April 13, 2014
Terima kasih atas info ni. Insyaallah saya akan cuba amalkan...
Halra Halra May 07, 2014
terimakasih....
banyak orang yang sulit untuk hamil, ini sangat membantu dan memberi motivasi :-)
Rina Kamarul Rina Kamarul May 09, 2014
Sy nk cuba try petua akak tu.. mudah2 han sy lekat.. doa kn sy yee..
Rina Kamarul Rina Kamarul May 09, 2014
Sy nk try lh petua akak tu.. mudah2 han lekat lh.. doa kn sy yee..hehehh.
adila adila September 25, 2014
mekasih ye kak petua dapat anak yang bagus untuk amal..
AnonymousAnonymous October 07, 2014
Amin...doakn untk sy gak
AnonymousAnonymous December 14, 2014
Cuba posisi lain.dan pastikan suami buat isteri sampai klimak dulu
noraizah noraizah July 05, 2015
Tips menarik , saya pun ada amalkan seperti yang di cadangkan.Alhamdulillah. tapi kadang-kadang , yang sukar dapat anak ni ada masalah kesuburan di antara suami dan isteri jadi peerlunya cek tahap kesuburan , jom baca selanjutnya di 10 sebab suami isteri tidak subur
AnonymousAnonymous August 14, 2015
Amin.sye bru 3mgu khwen nthen slps bersama sellu basuh sbb tak tahu pon klo bsuh kesan air mani tu bersh sbb dah dicuci..7 hri slps kwen adik ipar ckp alps bersame alas bantl dkt pungong sbb bgi air jgn keluar mudah2han dgn cre ni sye akan dikurniakan jantung hati denganizinNya amin
hana humaira hana humaira September 08, 2015
Saya pun tgh cari tips nk dptkn baby 2nd, yg first dh 2 y 5 m, tips sis yg ni mmg sy slalu buat, insyaAllah usaha lagi.... Jemput ziarah blog sy www.hanasihat.blogspot.com

Hana tu nama ank sy,
Sy nk dy slalu sihat sbb tu bg nama blog g hanasihat...hihi
hana humaira hana humaira September 08, 2015
Sis jemput like page #kelab_Ibu_ingin_hamil
hana humaira hana humaira September 08, 2015
Sy fhm perasaan tu,
Sy penah lalui,
Stp kli period msti kuar air mata,
Alhamdulillah akhirnya Allah perkenankn rintihan sy,
InsyaAllah ada rezeki nanti, usaha lagi jom
Like page #kelab_Ibu_ingin_hamil,
Jemput ke www.hanasihat.blogspot.com
JuliaJulia October 21, 2015
Thnks sb ingtkan blk tips yg sy amalkan ms mgdgkan anak ptama.skrg xlekat2 lg lps keguguran 2nd prgnancy. Mgkn sb xikt tips2 mcm intan berlian.hee.xpe.usaha lg lps ni. Saya org baru dlm dunia blogger.jemputlah ke blog saya yg xseberapa.
http://www.mamapaparea.blogspot.com.my/
Syafika Chika Syafika Chika January 30, 2016
Sy dah kawen 10bulan p belum dikurniakan zuriat. P sy tak kan putus asa.. mudahan lepas ni giliran sy untk mendpt zuriat. Amin. Sy akn ikt tips yg akk bgi to
AnonymousAnonymous February 09, 2016
Assalamualaikum saya iz.sy nk baby lagi..da byak bende sye ikhtiar..namun blum dkurnikn tuhan buat sye...ank sye sorang da terasa besar..namun nak bg qdex buat kawan dye...blum allah kurniakn buat kami..tapi sye x brhenti brdoa dan berusaha...semoga klu dizinkn tuhan..ade la...klu xde..tuhan tahu ape yunk terbaik buat kite...
AnonymousAnonymous February 15, 2016
Assalamualaikum...kami pun rancang nak anak lagi,tpi yg hairannya peri0d saya xteratur...baru saja mggu2 lepas dh dtg peri0d,pastu tgk hari nie mai peri0d..
AnonymousAnonymous April 29, 2016
Saya dah 3 tahun kawin doakan sa hamil n lahirkan zuriat yg sihat soleh dan solehah.sa akan cuba tips2