Wipe-Clean Learning Mat untuk Alisha (",)

Petang semalam, lepas balik dari checkup Aqilah & Alisha, saya ajak my dear pergi MPH.. Biasalah, kami kan minat buku.. hehhe.. Ada je yang nak dibeli.. hihii... Untuk Aqilah saya belum beli lagi tapi dalam kepala dah ada apa yang nak dibeli.. tunggu pergi lagi sekali plak.. hahah.. Maklumla u all, kalau dah masuk kedai buku, mesti berpuluh2 henggetlah yang habis... kena beli sikit2... ekekke


Ini bahan pembelajaran Alisha yang terkini... WIPE - CLEAN LEARNING MAT... Teruja saya jumpa WIPE - CLEAN LEARNING MAT.. hahah... Yela, WIPE - CLEAN LEARNING MAT ni, ala2 macam white board tau.. boleh padam... hihii...


Saya beli 2 keping untuk Alisha.. yang Numbers & Words.. bukan setakat saya yang teruja, Alisha pun sama tau.. hahhahah.. bayanglah, dia tak bagi kami bawak pun masa dekat mph tu.. dia nak bawak sendiri.. hihii.. bila dah sampai rumah, tak dan bukak baju, terus suruh saya ajar.. hahha...


Saya macam biasalah, sambil pegang tangan alisha, sambil saya ajar dia tulis, sambil saya sebut huruf.. Alisha ikutlah jugak.. heheh... Bila saya cakap A dia sebut A, saya kata B, dia sebut B.. hihii.. U all pun kalau suka, boleh beli dekat MPH.. RM 5.90 sekeping.. yang stail buku pun ada.. Ohya, setiap keping WIPE - CLEAN LEARNING MAT, kita boleh guna depan belakang tau (",)

{ 25 comments.. read them below or add one }

ros_reeza ros_reeza January 29, 2013
bagusnya.. lebih mudah sesi pembelajaran kan.. kanak kanak mesti suka, boleh menulis sendiri, pastu berwarna warni :)
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat January 29, 2013
cr tak boleh beli yg camni...anak2 conteng dinding huhuhu
Zie Zie January 29, 2013
emm bagus tu Ina... moga alisha cepat belajar yer... nanti besar leh ajar aqilah pulak...
Ummu Muhammad Ummu Muhammad January 29, 2013
tk penh jumpe map ni..teruje jugsk!

p/s: miss sude GA intan T_T
Deqla manjew Deqla manjew January 29, 2013
bagus pembelajaran gini.. mesti alisha makin bijak.. :)
Masya Masya January 29, 2013
kalau yg ni jgn kata anak mmg maknya pun teruja.. tp amir saya belikan buku jer... kalau yang macam ni... nnt mesti dia takmoo padam... dia kan banyak ragam.. nnt ada jer alasannya...
syawalsimpsons syawalsimpsons January 29, 2013
seronok alisha seronok ngan bahan pembelajaran dier...syawal belom ada minat nak ke situ...tapi nampak la dier asik nak pensil N kertas...
Fiza Rahman Fiza Rahman January 29, 2013
Ok. Nanti nak cari juga lah.
mama ila mama ila January 29, 2013
Bagus jugak kalau yg camni..boleh try banyak kali..
aimi adilah aimi adilah January 29, 2013
makin pndai lah pas nie =)


wahhhhh dh bertukar berlian dye... chomelllll =)
Mrs Velentine Mrs Velentine January 29, 2013
bagusnya...berapa harganya kak..
Mimi Azirah Mimi Azirah January 29, 2013
seronok alisha blaja ye...smp nak bawak sendiri...
Fieda Rafli Fieda Rafli January 29, 2013
kak fieda pun byk belikan utk maira jenis gini..ada jugak mcm buku..sng pas tulis sapu jer utk padamkan..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin January 29, 2013
bagusla leh padam, kira boleh jimatla nt kan. sbb budak2 ni kalau dapat conteng, mmg susah.hehe :)
jaa jaa jaa jaa January 29, 2013
wah, menarik..tak pernah jumpa lagi..pasni nk p cari la..
Shida Radzuan Shida Radzuan January 29, 2013
bagus untuk alisha kak :)
Cik Nur Cik Nur January 29, 2013
bagus ni, boleh belajar berulang2 kali kan...
Nora Karim Nora Karim January 30, 2013
aktiviti yang bagus untuk ibu dan anak... heheh
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa January 30, 2013
da byk cara nak ajar anak bljr..xboring n interesting lg :)
Puan Kutu Puan Kutu January 30, 2013
ohh benda nie bagus utk anak baya alisha..nti msti alisha cepat pandai..:)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 30, 2013
menarik juga ni...sesi pembelajaran alisha jd lebih mudah kan...seronok la alisha dpt bahan pembelajaran baru :-)
Mrs Lurve Mrs Lurve January 30, 2013
sy baru tau ada benda2 mcm nie dkt kedai heheheheh maklumlah xde anak ag..bagus benda nie, dapat pelbagaikan konsep belajar utk alisha
Kesuma Angsana Kesuma Angsana January 30, 2013
bagus utk proses pembelajaran anak2 ni ina
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 30, 2013
salam kak ina..
lama cma x g MPH..
huhu..tenkiu2...nnti blh beli utk anak2 jgk ni.. :)
Azi Azidah Azi Azidah February 01, 2013
mcm best je learning mat ni