Popcorn Ayam


Hari ni saya buat popcorn ayam sebabnya geram tengok isi ayam dalam peti ais.. hahahh... Sedap gak tau u all... Yang mula2 goreng, habis di makan dek Alisha.. Terpaksa goreng lagi sebab dia nak lagi... Tengoklah tu, ibu dia nak ambik gambar pun tak boleh.. sibuk nak ambik popcorn ayam tu... hihii

Cara nak buat senang je.. Ambik isi ayam bahagian dada yang dipotong dadu + tepung serbaguna + serbuk kari + garam + lada sulah + lada hitam yang ditumbuk + perap lebih kurang sejam.... Bila nak goreng, ambik isi ayam tadi satu2, gaul dalam tepung serbaguna lagi sekali & terus masukkan dalam kuali... SIAP!! (",)

P/s : Cek dari Nuffnang & Exabytes dah dapat


{ 37 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine 10 January, 2013
Alhamdulillah.rezeki.kak sedap tue
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief 10 January, 2013
wah2 alisha suka makan popcorn ayam yer...sedp la tu sampai xmenyempat ibu nk ambil gambo hihihi
NaZiRaH... NaZiRaH... 10 January, 2013
sedapnyaaa akak....petang2 gini mo kata kena dengan air teh o kopi..nyummy...
ayut ayut 10 January, 2013
pop corn ayam....teringt KFC popcorn plak..hihihi..ayam jgk :)
Cik Nur Cik Nur 10 January, 2013
sedapnyaaa..!cicah pula dengan sos ka..sedapnyaaa..!
deno deno 10 January, 2013
yeay!!! nak cuba buat lah! tenkiu akak dgn ressipi ni :)
Ibu Lala Ibu Lala 10 January, 2013
Celup tpg kfc pun boleh...plan nak buat utk anak2 bw bekalmke sekolah...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey 10 January, 2013
Lor sng je rupenye buat.. Leh try nnti nih..
Mimie Mimie 10 January, 2013
alaaaa.....

akak nakkkkk
Nora Karim Nora Karim 11 January, 2013
uish... sedapnya nampak popcorn ayam tu..
Nora Karim Nora Karim 11 January, 2013
Nuffy: samsung camera & anmum
Jemarisuri Jemarisuri 11 January, 2013
mmg selera ni kalau ank2 tecik...tp ibu buat mesti sedap kan alisha...hihi
lizz lizz 11 January, 2013
nak try la nanti...cam best..mesti anak2 saya suka gak..
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim 11 January, 2013
cantik nampak pop corn ayamnie=)tak jadilah pop corn tapi pop ayam..hehehe
Azi Azi 12 January, 2013
WAH NAMPAK MACAM KAT KEDAI PUNYA... NYUM, NYUM...
ros_reeza ros_reeza 12 January, 2013
sedap ni :) nyum..nyum..
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat 12 January, 2013
sedapnya...boleh try nanti...
Si Matatajam Si Matatajam 12 January, 2013
Simple Tp sedap tu...bebudak mesti suka
Puan Kutu Puan Kutu 13 January, 2013
dulu selalu gak buat..sy guna tepung jagung je.skang dh mls buat..:)
Mrs Velentine Mrs Velentine 14 January, 2013
mmg sedap MV pun try buat..anak2 suka tp MV pakai tepung biasa jak
Fieda Rafli Fieda Rafli 14 January, 2013
kt umah ni pun biasanya isi2 dorang tak mkn tp kalau wat gini laju la...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ 15 January, 2013
salam kak ina..
ermm...pop corn ciken mmg sedap..nk2 plak bila kita buat sendiri.. hihi.t.enkiu share resepi tu..rajin nnti blh la try.

tahniah tau..alhamdulillah
shidaR shidaR 16 January, 2013
santai2 mkn tu best juga :)
wahh dpt cek tahniah kak ina :)
emma emma 21 January, 2013
sedap2.. pnah gak buat cam kak ina ni tp xletak lada itam sb asben x minat..
lynndamya lynndamya 29 April, 2014
Haa kan kak ! buat sendiri lagi sedap, murah dan berbaloi! sebab kalau nak beli yg frozen punya tu, alahai sikit je, tapi mahal..

wah tahniah dah dapat cek :D