Haihhh geramnya dekat si Alisha nih!

Jangan salah paham ye u all.. bukan geram sebab marah.. tapi geram tengok telatah alisha yang comel sungguh nih!... hihiii... U all tahu tak, dia boleh main mak2 dengan patung pooh & pink bunny... hahhah.. Yang lagi syok tu, boleh pulak dia panggil pooh & pink bunny tu Aqilah... ahhaha... Bagilah nama kiki ke kiko ke.. ni letak nama aqilah pulak... ekekke


Ni pooh & pink bunny... Alisha siap tepuk tangan cakap "pandai" dekat diri sendiri lepas dia siapkan pooh & pink bunny camni... hehheh... Actually, alisha bagi 2 patung ni tidur... yang "lego" tu, kononnya bantallah... hahhah.. Ni mesti kes dia tiru saya yang selalu letak bantal berhampiran aqilah tidur.. hehheh


Tu dia... Alisha suruh saya diam.. hahhah.. katanya adik nak tidur... hahahha


Tapi akhirnya, pooh alisha tu terjaga jugak dari tidur... so, alisha dodoikan patung pooh tu untuk tidur semula... hihii


Gambar ni pulak, Alisha baru lepas "menyusukan" pink bunny... lepas tu dia sendawakan pink bunny... hahaaa.. Pandai pulak dia tepuk2 belakang pink bunny... ada gaya... ekekekk


Lepas dah sendawakan pink bunny, slow2, alisha tidurkan semula pink bunny... siap tepuk2 lagi... kah kah kah....

Geram je saya tengok gelagat alisha ni... cerdik pulak dia tu.... tahu je camna nak handle patung2 dia tu.. hahaaa.... Kalau u all tengok depan2 aksi alisha ni, mesti u all terpegun ala2 terkejut... hihii.. bukan pe, sebab apa yang dia buat adalah apa yang saya lakukan dekat aqilah... (",) Memang dia simpan dalam otak apa yang dia nampak... Saya harap bila alisha dah sekolah nanti, dia akan jadi anak murid yang cepat belajar & cepat paham.. so, nanti dia boleh ajar adik2 dia pulak... Kakak haruslah jadi contoh dekat adik2.. heheh

P/s : Berlian dekat background saya ni kan nampak timbul, so, ia buat saya rasa geram macam nak ambik je.. haihhh!

{ 41 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI January 25, 2013
hihi,cam besh lak tgk mainan tu.
Ummi Iman Ummi Iman January 25, 2013
Budak2 mmg cepat meniru. Tiru yg baik2 je ya
umi alya umi alya January 25, 2013
anak siapalah yang cerdik pandai ni??
Kakzakie Kakzakie January 25, 2013
Alisha tengok apa yg Ina buat tu yg dia pun ikut. Tajam kan mata dan minda dia. Cerdik:)
inazamri inazamri January 25, 2013
ctenye semua aksi alisha.makin cantik comel makin cerdik pandai dia.wah byk sungguh berlian kat blog ni.sesuai dgn nama intanberlian tu.
Saya Disini Saya Disini January 25, 2013
haha...cam mana boleh bg nama aqilah tu...agaknye nama kwn2 die kut
ayut ayut January 25, 2013
hahaha..tang sedawakan tu mmg best..ni mesti memerhati pnuh khusyuk ibu dia bt... :)
Budak Kampung Budak Kampung January 25, 2013
anak buah iman sebijik perngai mcm aqilah
Mimi Azirah Mimi Azirah January 25, 2013
bijak lah alisha nih...siap bg patung sendawa lagi...
Haryati Faizal Haryati Faizal January 25, 2013
dia praktikkan apa yg dia nampak kan?
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan January 25, 2013
Watermark baru..pergh! Comel ♥
Deqla manjew Deqla manjew January 25, 2013
hahaha.. mcm2 alisha ni.. mmg bebudak mcm tu la kan.. dianggapnya mende tu hidop.. :p
Amanda Suria Amanda Suria January 25, 2013
see.. anak2 bijak kuat berimaginasi kan..seronok kita tgok...
Cik Nur Cik Nur January 25, 2013
bijak sungguhlah alisha ni...
tahu je dia apa yang kena buat... :)
Sally Yatiey Sally Yatiey January 25, 2013
Hahaha. Comelnyaaaa Alisha ;)
Cerdik pandai ;D
Joanna Yunus Joanna Yunus January 25, 2013
heheheheh akak tersenyum sendiri baca n3 ni.... teringat pada Sumaiyyah kecik2 dulu....

cantik le wajah baru blog ni....
Deqla manjew Deqla manjew January 25, 2013
deqla dpt komen td.. tq dear.. =)
Pn. Sheila Pn. Sheila January 25, 2013
alisha main x kemas er... hehe... pandainya...
QasehnyaRania QasehnyaRania January 25, 2013
sabaq je la alisha.
dah pandai ye :D
Mrs Velentine Mrs Velentine January 25, 2013
anak yg pintar..suka part dia sendawakan...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 25, 2013
salam kak ina..
hihi..menjadi2 keletah alisha ni la..
jgn kate akak,cma sendiri pun geram!! ;p
azizah :) azizah :) January 25, 2013
best tengok mainan tu pulak..hee

dia tiru sebiji apa yg akak buat kat aqilah kan..bijak alisha ni..
Tihara Tihara January 25, 2013
seronoknya bila alisha besar dia baca entry ni nanti :)
lynndamya lynndamya January 26, 2013
haha comelnya ! mmg cepat belajar lah si alisha ni, hihi..hati2 jgn tersalah ajar pulak, kak..hehe owh btw sy bw blog akak ni mase sy kt ofiz, so skrin besar, nmpk jugak akhirnya berlian2 begemerlapan tu, haha sy pon rse nak amek sikit :p
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 26, 2013
alisha mmg betul2 belajar dr pemerhatian la...bagus alisha nanti mesti jd anak yg bijak
izan mama mia izan mama mia January 26, 2013
er dh komen ker belom eks..hahaha..

tanpa sedar,..anak mmg dok perhati apa sj yg kita buat...kan kitalah guru pertamanya...sebelum anak2 kita ke sekolah
Puan Kutu Puan Kutu January 26, 2013
budk sebaya alisha mmg suka meniru.apa yg kita buat msti dia praktikkan
jaakechik jaakechik January 26, 2013
wahhh blog akak dah berubah wajah yer.... makin comel laaa...tahniah kak!
Ummiarissa Mahdi Ummiarissa Mahdi January 27, 2013
alisha anak cerdik....bagus....
intanfirdaus247 intanfirdaus247 January 27, 2013
budak2 memang akan cepat tiru keletah org dewasa ..hehe..comel alisha nih..:)
ros_reeza ros_reeza January 27, 2013
alahai Alisha. yang menyusukan tu yang tahan nak ketawa. hihim
Shida Radzuan Shida Radzuan January 27, 2013
mcm2 ragam dia ni semakin besar byk lak aktiviti dear...heheee..
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin January 28, 2013
alolo comelnya dia wt cmtu. mcm dodoikan anak je :)
mama ila mama ila January 28, 2013
alalala..comel...pandai alisha tiru apa yg mama buat yer...good girl =D
Azi Azi January 28, 2013
hihihi... comelnya alisha...
Fieda Rafli Fieda Rafli January 29, 2013
olololo..comeynyer la alisha..pandai main mok2 la ni..
Mrs Lurve Mrs Lurve January 30, 2013
comelnya pic alisha suh diam tue
emma emma February 04, 2013
hai comelnye la telatah Alisha ni..