Update lagi pasal free diapers Alisha...

Sebelum ni, saya ada bagitahu u all yang Alisha taknak buang air besar dekat rumah MIL kan... Saya ingatkan hari tu je.... Rupa2nya, minggu lepas masa kami balik rumah MIL pun sama jugak.... Alahaiii... U all tahu tak, betapa dia taknaknya buang air besar dekat sana, dia sanggup tahan dari berak... hihii... Cerdik pulak alisha tu, dia boleh pergi duduk atas tumit kaki dia tu... semata2 nak tahan dari berak... hihii

Sampai saya ambik jalan penyelesaian, bila nampak je dia macam nak berak, cepat2 bagi dia pakai pampers... suruh dia buang je dalam pampers tu.. nasib baik dia nak buang... sian pulak saya tengok bila dia duk tahan2 dari membuang... Minggu depan, saya balik Chemor seminggu, harus bawak balik pelapit tandas alisha... nasib baik dekat chemor tandas duduk... (",)

Alisha dah berjaya free diapers untuk pagi sampai malam... sekarang saya tengah pikir bila nak ajar dia free diapers time tidur pulak... yang jadi halangan maybe saya sendirilah kot, sebab malas lagi nak bangun kejut alisha malam2.. heheh.. Tapi kalau siang hari, alisha tidur, ok je... takda pulak terkucil... malam hari tak tahulah apa cite kan... (",)

Update lagi pasal free diapers Alisha...

{ 28 comments.. read them below or add one }

Ayu Lah Ayu Lah January 30, 2013
Memang susah nk pisahkan anak dan pampers...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 30, 2013
pandai pulak alisha tahan dr poo poo yer....In Shaa Allah kak ina lama2 nanti alisha mesti blh jg free diapers utk mlm tp kita kena rajin la kejut utk bgn buang air kan
Amanda Suria Amanda Suria January 30, 2013
kesiannya dia......sampai sanggup tahan2 tu...bijak2...
umi alya umi alya January 30, 2013
geli kot bertukar tandas..
myfreeminded myfreeminded January 30, 2013
Pandai dah Alisha ye, pengalaman saya dulu, masa anak sulong dan kedua (both girls) so alhamdulillah tak de masalah, umur 3 tahun aje siang malam tak perlukan diapers, tapi yang 3 dan 4 ni, siang tak pakai pampers kecuali kalau nak berak dan malam still kena pakai pampers, umur diaorang yg ke 3 tu dah 4 thn lebih dan yg ke 4 dah 3 thn lebih.. berbeza betul dengan kakak2 diaorang. :)
CeqGu CeqGu January 30, 2013
akak tgh nak train firas free diapers jugak ni. tp kekadang si omak firas la malaas nak mencuci air kencing..last2 buh diapers balik hahaha....dasar pemalas punya omak hehehe
syawalsimpsons syawalsimpsons January 30, 2013
akhirnyer berjaya jua..tahniah alisha
Kesuma Angsana Kesuma Angsana January 30, 2013
baguslah.... cantik rumah baru mengerlip2 intan berlian hehehe
Deqla manjew Deqla manjew January 30, 2013
takpe.. lama2 alisha mesti dpt biasakan diri juga... =)
azizah :) azizah :) January 30, 2013
takpe slow2.. nnt dia kan biasakan diri jugak..kena train selalu...hee
Mrs Velentine Mrs Velentine January 30, 2013
kalau nak free pampers waktu tidur kak ina kena rajin bangun utk kencingkan dia
Haryati Faizal Haryati Faizal January 30, 2013
takpe mungkin dia tak biasa lg buang air besar kt kg kot...
ayut ayut January 30, 2013
:) nnt klu kak ina dh biasakan mesti alisha blh jgk handle utk memalam :)
Sally Yatiey Sally Yatiey January 30, 2013
Good girl Alisha ;D hee
Cik Nur Cik Nur January 30, 2013
selamatlah dia nak memnuang dalam pampers tu kan..
kalau tak nak lagi susah hati..kesian kan dialah...
Fieda Rafli Fieda Rafli January 30, 2013
biasalah tandas selain dari umah dia..hihi...
Ema Blog Ema Blog January 30, 2013
lama-lama dia akan biasa dgn tak pakai pampers
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 30, 2013
salam kak ina..
ehehe..kita sama!..
cma tgk praktis utk si faiz plak..

chaiyok2 alisha :)
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin January 31, 2013
hehe lawak plak bila tau Alisha tahan cmtu. kesiannya dia. xpe kak, ajar dia pelan2. Nanti dia okla tu
Azi Azidah Azi Azidah February 01, 2013
biasanya klu siang ok, mlm pn ok jugak.. cuba je terus xyah buang masa lagi.. mula2 je susahnya, lama2 nnti ok, lg pn intan mmg kena bangun menyusu aqilah kan... rasanya alisha senang lah nak ajar sbb dh lama kan free pampers siang hari...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey February 02, 2013
Hehe. Good girl... Nasib kt chemor ada tnds duduk. Lau x mau seminggu lak alisha tahan
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa February 02, 2013
lbh slamat dorg pakai pmpers..hehe
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim February 05, 2013
merahpun mcm2=)tapi risau skang mlm lah dia tak sedar dah bila tido
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim February 05, 2013
merahpun mcm2=)tapi risau skang mlm lah dia tak sedar dah bila tido