Komen dari pembaca




Sayu pulak saya baca komen Ummi dekat kotak jerit ni.. Sebenarnya ramai yang bagi respon dekat saya pasal entry "Cara yang saya lakukan untuk cepat pregnant" tak kiralah melalui emel or blog.. Sesungguhnya sangat2 ramai yang berusaha untuk dapatkan cahaya mata.. Kadang2 luahan mereka buat saya rasa sedih... emmmm...

Apa2 pun, itu hanyalah tips yang saya lakukan.. mungkin rezeki Tuhan nak bagi... tu yang melekat.. Pada u all yang belum dikurniakan zuriat tu... percayalah sayang... sesungguhnya semua tu ada hikmah.. mesti ada sebab.. Tuhan sedang menguji u all... 

Tapi u all perasan tak, walaupun Tuhan tak bagi lagi u all rezeki anak, tapi Tuhan limpahkan u all dengan rezeki lain.. maybe dapat naik pangkat ke.. dapat beli rumah ke.. dapat beli kereta baru ke.. apa2 je lah.. itu semuanya rezeki.. mana tahu jika Tuhan dah rancang untuk kukuhkan kewangan u all terlebih dahulu, bila dah kukuh, baru Tuhan kurniakan anak pulak untuk u all.. siapa tahu kan.. Perancangan dari Tuhan sesungguhnya adalah yang terbaik..!!

Saya doakan untuk Ummi, rakan2 blogger & semuanya yang sedang berusaha untuk dapatkan anak, moga impian u all dimakbulkan... InsyaAllah.. (",)    


{ 20 comments.. read them below or add one }

ros_reeza ros_reeza January 21, 2013
Aminn. Terima kasih Kak Ina. Ros pun masih menanti :)
shazila mohd gazali shazila mohd gazali January 21, 2013
betul tu...hikmah disebalik segala galanya... hanya Allah jer yg lebih mengetahui....apa apa pon bnyakkan berdoa semoga dimurahkan rezeki...
Mama Adam Mama Adam January 21, 2013
Betul. Rezeki tuhan luas. Kita mungkin terasa kekurangan sesuatu, tp jika dilihat pada sudut lain, mungkin terlebih mewah
izan mama mia izan mama mia January 21, 2013
yg penting usaha mesti lebih..kalau tak usaha..mana nak berjaya..
Fieda Rafli Fieda Rafli January 21, 2013
semua ni atas rezeki jgk kan ina..
Ena's Palace Ena's Palace January 21, 2013
mungkin belum rejeki ummi lagi tu..
mmg ada hikmah disetiap ketentuanNYA...harap2 ummi bersabar..yg penting kena berusaha dan berdoa...selebihnya berserah kepada Allah...
Aju Mohit Aju Mohit January 21, 2013
betul tu ina, kesihatan juga adalah rezeki, moga mereka yg masih berusaha utk mndpt chayamata akan dimakbulkan amin
NaZiRaH @ ezyra NaZiRaH @ ezyra January 21, 2013
tips akak sedikit sebanyak membantu juga, ada yg x tahu tau, saya pun baru tau lepas baca entry tu, terdetik dalam hati, oo macam tu..
akak, saya bagi link entry akak kat kawan saya.. moga2 dapat membantu, thanx sangat atas perkongsian akak...
Azi Azi January 21, 2013
kita ni alhamdulillah dikurniakan cahaya mata...
QasehnyaRania QasehnyaRania January 22, 2013
morning..betul tu :D
syukran jazilan
Mimi Azirah Mimi Azirah January 22, 2013
betul tuh kak ina...kalo kite blum dikurniakan anak mungkin rezki kite kat tpt lain..
ayut ayut January 22, 2013
moga ada rezeki bt ummi nnt..aminnn..
emma emma January 22, 2013
betul ckp kak ina, mcm abg & kakak ipar sy pn da msk taun ke3 kawen msh blm ade rezeki nk dpt chyamata, tp Allah kurniakan rezeki yg lain utk diorang..
Falsya Falsya January 22, 2013
falsya pun tgh menunggu masa yg dh ditentukan oleh DIA...amin3..insyaALLAH..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 22, 2013
Allah S.W.T lebih tahu apa yg terbaekk utk kita
Deq's Qienz Deq's Qienz January 22, 2013
tenkiu kak ina..nice sharing.dq pon maseh mananti jugakk
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa January 22, 2013
smoga ummi cpt dpt anak :)
Deqla manjew Deqla manjew January 22, 2013
ya Allah terharunya baca entri ni dear.. tacing giler.. sebak rasa nk mengalir airmata dah..huhu.. thanks tau sbb bg smngt pd kami yg berusaha nkkan cahaya mata.. ummi baru 5 bln.. tp deqla ni nk masok 3 tahun dah pun..mmg sgt sedeh..moga ramai lg insan yg memahami mcm awk dear.. tqsm! =)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 22, 2013
salam kak ina...
yep! setuju sgt2..cpt @lambat,semua tu rezeki kan? cma dulu lepas 5 kali keguguran dan 3 tahun menanti barulah allah bg rezeki anak tu pd cma..time tu dah sungguh putus harapan.. tu la kan... berdoa shj pada allah...insyaAllah.. :)