Update pasal alisha yang free diapers..

Nak update pasal alisha yang free dypers... masa saya balik rumah MIL baru2 ni, Alisha nak terkencing tau... tapi disebabkan adik ipar saya ada dalam tandas, so, my dear suruh dia kencing dekat luar, tapi dia taknak kencing... sanggup kepit... hahahaaa... Last2 suruh adik ipar saya tu keluar cepat2.. hihiii

Lagi 1 pulak, Alisha nak buang air besar tau, time tu dia pakai pampers.. saya suruh je dia berak dalam pampers tapi dia tak nak.. hahaaa... Agaknya dia dah mula tak selesa.... yela, dekat rumah, dia mana pakai pampers... nak buang air, pergi tandas... dah terbiasa kot.. tu yang dia tak nak... hihii.. So, my dear bawaklah alisha pergi masuk tandas, tapi tandas cangkung... meraung alisha.... yela, dia guna tandas duduk...  tandas cangkung, lubang dia luas sangat.... takutlah alisha... sampai sanggup dia tahan dari berak... adehhhh.. Last2 saya bagi dia makan buah limau sebab nak paksa jugak dia berak... yela, takkan nak tunggu balik sungai petani baru nak berak kot.. hihiii

Sekarang ni, dekat rumah, kalau alisha nak kencing, dia dah pandai bukak seluar sendiri & masuk tandas sendiri... (",)..  Good girl lah kakak alisha nih!! Cepat belajar & cepat paham... (^_^)


Update pasal alisha yang free diapers..

{ 40 comments.. read them below or add one }

Mimie Mimie January 08, 2013
memg good girl la alisha nih kak...sy nih sy tgh train aina buang air kecil kat tandas...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 08, 2013
salam kak ina..
hihih.. kelakar je..tp gud girl alisha ni..cpt belajar..senang keje ibu... :)
nenot nenot January 08, 2013
alisha yg comel + pandai lak tu :)
Zie Zie January 08, 2013
Btul tu tandas cangkung anak kak zie Dina pun masih takut2... hehehe Dania lagilah..
syabas lah Alisya...

Oh yg Hafiz tu Hafizy aziz lah..
ni link dia.. akak teka ja... rasanya orang lain kot.. hehehe

http://www.fizgraphic.com/
Mrs Velentine Mrs Velentine January 08, 2013
alhamdulillah..berjaya misi akak..dan tahniah juga buat si kakak
Mia Kassim Mia Kassim January 08, 2013
senang blia anak2 kecil dah pandai guna tandas kan.... (^_^)
ros_reeza ros_reeza January 08, 2013
bagus macam tu.. dah pandai ye :)
intanfirdaus247 intanfirdaus247 January 08, 2013
Good girl Alisha..tahniah! hehee
Cik Nur Cik Nur January 08, 2013
wahhh..cepat betul dia belajar...
baguss.. :)
N i e Z a N i e Z a January 08, 2013
Alhamdulillah..bagusnye kakak alisha..mmg senang klu bdk2 dah free diapers ni kan..
Puan Kutu Puan Kutu January 08, 2013
good girl alisha..klu abg aiman, dia panjat je tandas duduk tu mencangkung kt atas.hehe
Masya Masya January 08, 2013
alhamdulillah dah oklah tu.. nanti malam pun blh cuba juga..
UniMeOw UniMeOw January 08, 2013
hmmm bagus..xyah toilet training byk2..:)
sisR sisR January 08, 2013
Bagus...dah pandai berdikari...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana January 08, 2013
wah baguslah dia cepat faham ye
Ibu Lala Ibu Lala January 08, 2013
Ank akk yg kecil tu blm free diaper. Puting kosong pun nyonyot lagi..
lizz lizz January 08, 2013
bagus alisha auntie...ni...
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa January 08, 2013
gud !! makin pandai anak mama hehe
Dylla Abas Dylla Abas January 08, 2013
hehehe...teringat kerenah anak buah sy..mcm tu lah gayanye :p
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 08, 2013
Yeayyyy... Da berjaya da.. :)
Si Matatajam Si Matatajam January 09, 2013
Bagusnya Alisha..cepat faham la dia yek Ina..bertuah ibu dia..
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ January 09, 2013
seronok je tgok anak2 da pndai berdikari, so boleh fokus pada si adik plak kan
shidaR shidaR January 09, 2013
bagusnya alisha sng keje akak kn semua dia phm dah skg :) tgal nk train aqilah je bila besar nnt..
Nora Karim Nora Karim January 09, 2013
wah... clap... clap... clap... pandai la alisha...
Mama Adam Mama Adam January 09, 2013
tandas cangkung mmg menakutkan. takut terjerumus... lagi pun, letih budak nk mencangkung... hihi
Fifi Nadhrah Fifi Nadhrah January 09, 2013
bagusnye.. saye pulak nebes.. fikir cemane care nak buat toilet training dekat ufairah..
sal ya sal ya January 09, 2013
kakak alisha dah besar.
ayut ayut January 09, 2013
tahniah bt alisha...good girl dh skrg..blh berdikari dah :)
lynn kamarul lynn kamarul January 09, 2013
really2 gud gal la alisha. same goes to anak dara aunty, diana
Azi Azi January 09, 2013
bagusnya alisha.. kecik2 dh pandai...
Myra Jay Myra Jay January 09, 2013
Alisha good girl :D

Comel :D
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim January 11, 2013
merahpun free diapers dah..kalau jenjalan mmglah tak pakai dah cuma mlm kena ajar dah cket2 tak pakai pempes..mmg umahpun jamban duduk.sediakan bangku dia panjat n g sendiri toilet=)
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat January 12, 2013
Anak pertama memang cepat pandai dan berdikari...
emma emma January 21, 2013
mmg bagus la Alisha ni cpt belajar..