Memuatkan ...

Update pasal alisha yang free diapers..

Nak update pasal alisha yang free dypers... masa saya balik rumah MIL baru2 ni, Alisha nak terkencing tau... tapi disebabkan adik ipar saya ada dalam tandas, so, my dear suruh dia kencing dekat luar, tapi dia taknak kencing... sanggup kepit... hahahaaa... Last2 suruh adik ipar saya tu keluar cepat2.. hihiii

Lagi 1 pulak, Alisha nak buang air besar tau, time tu dia pakai pampers.. saya suruh je dia berak dalam pampers tapi dia tak nak.. hahaaa... Agaknya dia dah mula tak selesa.... yela, dekat rumah, dia mana pakai pampers... nak buang air, pergi tandas... dah terbiasa kot.. tu yang dia tak nak... hihii.. So, my dear bawaklah alisha pergi masuk tandas, tapi tandas cangkung... meraung alisha.... yela, dia guna tandas duduk...  tandas cangkung, lubang dia luas sangat.... takutlah alisha... sampai sanggup dia tahan dari berak... adehhhh.. Last2 saya bagi dia makan buah limau sebab nak paksa jugak dia berak... yela, takkan nak tunggu balik sungai petani baru nak berak kot.. hihiii

Sekarang ni, dekat rumah, kalau alisha nak kencing, dia dah pandai bukak seluar sendiri & masuk tandas sendiri... (",)..  Good girl lah kakak alisha nih!! Cepat belajar & cepat paham... (^_^)


40 orang suka berlian:

Mimie berkata...

memg good girl la alisha nih kak...sy nih sy tgh train aina buang air kecil kat tandas...

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak ina..
hihih.. kelakar je..tp gud girl alisha ni..cpt belajar..senang keje ibu... :)

nenot berkata...

alisha yg comel + pandai lak tu :)

Zie berkata...

Btul tu tandas cangkung anak kak zie Dina pun masih takut2... hehehe Dania lagilah..
syabas lah Alisya...

Oh yg Hafiz tu Hafizy aziz lah..
ni link dia.. akak teka ja... rasanya orang lain kot.. hehehe

http://www.fizgraphic.com/

Mrs Velentine berkata...

alhamdulillah..berjaya misi akak..dan tahniah juga buat si kakak

Mia Kassim berkata...

senang blia anak2 kecil dah pandai guna tandas kan.... (^_^)

Sally Yatiey berkata...

Bagusnya alisha..

ros_reeza berkata...

bagus macam tu.. dah pandai ye :)

intanfirdaus247 berkata...

Good girl Alisha..tahniah! hehee

Cik Nur berkata...

wahhh..cepat betul dia belajar...
baguss.. :)

N i e Z a berkata...

Alhamdulillah..bagusnye kakak alisha..mmg senang klu bdk2 dah free diapers ni kan..

NoEn berkata...

bijak

Puan Kutu berkata...

good girl alisha..klu abg aiman, dia panjat je tandas duduk tu mencangkung kt atas.hehe

Masya berkata...

alhamdulillah dah oklah tu.. nanti malam pun blh cuba juga..

UniMeOw berkata...

hmmm bagus..xyah toilet training byk2..:)

sisR berkata...

Bagus...dah pandai berdikari...

Kesuma Angsana berkata...

wah baguslah dia cepat faham ye

Ibu Lala berkata...

Ank akk yg kecil tu blm free diaper. Puting kosong pun nyonyot lagi..

lizz berkata...

bagus alisha auntie...ni...

sHaRiNa eLyaNa berkata...

gud !! makin pandai anak mama hehe

Dylla Abas berkata...

hehehe...teringat kerenah anak buah sy..mcm tu lah gayanye :p

nanieybarnieylurviey berkata...

Yeayyyy... Da berjaya da.. :)

eita berkata...

bagus lah...

Si Matatajam berkata...

Bagusnya Alisha..cepat faham la dia yek Ina..bertuah ibu dia..

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ berkata...

seronok je tgok anak2 da pndai berdikari, so boleh fokus pada si adik plak kan

shidaR berkata...

bagusnya alisha sng keje akak kn semua dia phm dah skg :) tgal nk train aqilah je bila besar nnt..

Nora Karim berkata...

wah... clap... clap... clap... pandai la alisha...

Mama Adam berkata...

tandas cangkung mmg menakutkan. takut terjerumus... lagi pun, letih budak nk mencangkung... hihi

QA's ~ mamapapa berkata...

a'ah..mmg gud girl :)

Fifi Nadhrah berkata...

bagusnye.. saye pulak nebes.. fikir cemane care nak buat toilet training dekat ufairah..

sal ya berkata...

kakak alisha dah besar.

ayut berkata...

tahniah bt alisha...good girl dh skrg..blh berdikari dah :)

lynn kamarul berkata...

really2 gud gal la alisha. same goes to anak dara aunty, diana

Deq's Qienz berkata...

tahniahh alisha

Azi berkata...

bagusnya alisha.. kecik2 dh pandai...

Myra Jay berkata...

Alisha good girl :D

Comel :D

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

good job alisha :-)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

merahpun free diapers dah..kalau jenjalan mmglah tak pakai dah cuma mlm kena ajar dah cket2 tak pakai pempes..mmg umahpun jamban duduk.sediakan bangku dia panjat n g sendiri toilet=)

Che Rosliza Che Mat berkata...

Anak pertama memang cepat pandai dan berdikari...

emma berkata...

mmg bagus la Alisha ni cpt belajar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...