Macam2 ragam.. (",)

Alisha ni baik sungguh... Sampai habis bedak adik dia, dia g tabur dalam rumah... hahhah... Semalam saya dah terlena, biasalah, tidurkan aqilah, dah semestinya lah saya pun terlena kan.. heheh.. Tiba2 my dear kejut cakap "Tengok apa alisha buat tu... habis bedak sebotol"... Saya time tu, duk landing lagi atas katil tapi dah intai2 alisha dekat luar... 

Bagusnya si kakak ni... time tu, dia tengah ambik kain, lap semua bedak2 yang dia tabur atas lantai tu... hahhah.. Saya bangun keluar dari bilik, saya tengok, bukan setakat lantai tapi karpet pun kene bedak.. alahaiiii.. Time ni dah tergerak nak ambik gambar tapi malas.. hahha...

So, saya dengan baik hatinya, terus bersihkan lantai & karpet tu... baikkan saya, tak marah2 alisha.. steady je walaupun tengah mamai2.. muahahahha.. Alisha pulak, sambil saya kemas tu, sambil tu lah dia duk pot pet pot pet... kononnya berceritalah pasal bedak yang berterabur tu... hahhaha... 

Alisha memang seorang anak yang baik.. selalukan u all, kalau dia buat apa2, contohnya, tumpahkan air, mesti dia datang bagitahu saya yang air tumpah.. lepas tu saya akan tanya, "Sape yang tumpahkan air ni?.. Alisha ke?".. Alisha pun terus jawab "Haa"... Bagus alisha ni, mengaku.. ehheh

Kalau saya masa kecik2 dulu, memang takut2 nak bagitahu my mum sebab my mum ni garang... hahah.. Lagi satu, saya kalau buat apa2, cepat2 kemas sebab takut kena marah... heheh.. Tapi si alisha ni pulak, dia terus mengaku & kemas sendiri sebab dia tahu, tu tanggungjawab dia, dia yang buat, so, dia yang kemas semula.. bukan dia kemas sebab takut kena marah tapi atas dasar tanggungjawab... Ini antara benda yang saya perasan, kalau kita ni samada jenis yang garang or jenis psiko dalam bab anak2... tapi apa2 pun, garang2 my mum pun, kami tetap rapat... ehhehhe


Macam2 ragam.. (",)

{ 29 comments.. read them below or add one }

nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI January 23, 2013
dia trlbh rajin tu kak.hihihi
izan mama mia izan mama mia January 23, 2013
nanti ajak ibu beli bedak baru yer alisha
Amanda Suria Amanda Suria January 23, 2013
SI KEMBAR PLAK ARITU JATUHKAN BOTOL SOS AND PECAH..PAS TU SIAP CKP..HA..HA..SAPE UAT...BOLEH?
Cik Kamoo Cik Kamoo January 23, 2013
Budak2 memang camtulah gayanye. Kalau tgh diam tu baik pi jengok...tgk apa dia buat. Manjang buat projek diam2
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 23, 2013
salam kak ina..
hihih..mcm2 ragam..pandainye alisha ni.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 23, 2013
salam kak ina..
hihih..mcm2 ragam..pandainye alisha ni.. :)
Cik Nur Cik Nur January 23, 2013
kalau akak garang, tentu alisha takut nak mengaku dan akan menangis sebaik saja nampak akak kan...

tapi dia tahu, ibu dia tak menghukum sesuka hati, sebab tu dia mngaku..

bagus jugak bila jadikan anak sebagai kawan...

macam nur dengan mak...kami mmg mcm kawan.. :)
Fai CeritaCinta Fai CeritaCinta January 23, 2013
bagusnya alisha.. fai dulu pun tak pernah mengaku bila buat salah. buat2 tak tahu lagi adelah.. haha
CeqGu CeqGu January 23, 2013
cikgu seorang mama yang garang, tapi garang2 pun firas tetap pilih mama dia dalam segala hal kecuali bab nak main bola hehehe...garang2 pun mama sayangggg firas...sob sob sob syebak la pulak
Mia Kassim Mia Kassim January 23, 2013
Lucu kan perangai anak2 ni...walaupun kadang2 tu geram rasa nak marah tapi sian pulak tengo muka dorang yang comel...
QasehnyaRania QasehnyaRania January 23, 2013
alisha2 :D

sib baik ibu mamai kan :D

oh ye ke.ok je.no hal la :D
umi alya umi alya January 23, 2013
Baguskan Ina, penyabar..
Haryati Faizal Haryati Faizal January 23, 2013
biasalah tu ina anak2... anak yati pun pantang jumpe bedak siap main masak2 lagi...
Deqla manjew Deqla manjew January 23, 2013
ank yg baik adalah dari didikan ibu & ayahnya juga dear.. bagus alisha mengaku kesalahan sendiri.. se2tgh budak kan x nk mengaku..sbb takot kena pukul. huhu
Qashmere Qashmere January 23, 2013
Memang macam2 ragam anak-anak ni. toksah cakap budak-budak. mak bapak budak pon sama je kan. hehehe
Azi Azi January 23, 2013
sama mcm anak sy... dh berbotol2 bedak habis, tp sy xkisah sbb bedak tu semua dpt free... dh 2 thn xyah beli bedak.. hehe
ayut ayut January 23, 2013
dlu ayut pon tkut nk mngaku...bgus2x...mengaku dan jujur si alisha ni..hahaha
Sally Yatiey Sally Yatiey January 23, 2013
Bagusnya Alisha..Rajin ^_^
Dylla Abas Dylla Abas January 23, 2013
heee...mesti dia xtau nak buat apa sbb ibu n adik dia tgh nyenyak tidur kan :p
lelamaisara lelamaisara January 23, 2013
nama anak sya alesya jugak..hehehhe..comey...
dayah ismail dayah ismail January 23, 2013
hehe...pandainya dia..mengaku kalu dia salah..good girl..comel..
Mrs Velentine Mrs Velentine January 23, 2013
anak2 ni mmg suka main bedak mcm my wani..dia main bedak bukan takat lantai..smpi habis satu bdn dia bedakkan
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 23, 2013
Kalau ngaku tak kena mrh. Baik ngaku. Kecik2 kena ajar da.. :) hehe. Abis bedakk
Puan Kutu Puan Kutu January 23, 2013
budak2 mmg gitu.byk ragam..kita mmg kena byk bersabar.tp sy tau ina mmg penyabar n cool orgnya kan...

cuma klu anak buat salah kita kena tegur.klu dibiarkan takut dia set kt minda je benda ni tak slh,boleh buat lg...:)

bab ngaku buat tu mmg bagus.lgpun sape lg yg buat,takkan adik aqilah pulak.hehe
azizah :) azizah :) January 25, 2013
alisha2 ni.. ragam semakin mencuit hati..
emma emma February 04, 2013
hehehe bgusnye Alisha ni mngaku salah sndiri..