Recycle bekas sumi.. (^_^)


Saya recycle je benda alah ni... hehhe.. Dulu ada beli sumi untuk Alisha, sekali tengok bekas sumi tu cantik plak.. so, saya pun apa lagi, terpikirlah lepas ni boleh buat jelly untuk alisha.. letak je dalam bekas sumi tu.. hehhe

Minggu ni baru berpeluang nak buat jelly untuk alisha.. ala2 sumi la kononnya.. heheh.. Senang je.. saya just beli  Konnyaku Jelly Powder & masak ikut arahan dia.. cuma saya tambah pewarna + perasa.. Bila dah siap, saya ambik bekas sumi tu, masukkan nata de coco seketoi & masukkan Konnyaku Jelly Powder yang dah dimasak tu (",).. 

Untuk kita yang besar2 ni, lagi sedap bila makan, letak susu cair.. (",).. Actually, alisha pun makan letak susu cair gak.. heheh


{ 39 comments.. read them below or add one }

Zira Aziz Zira Aziz January 15, 2013
suka agar2 or jelly..tp bila bt slalu nk senang..tuang terus dlm bks besar... :D
ros_reeza ros_reeza January 15, 2013
bagus.. recycle je apa pun yang boleh digunakan balikkan :)
Ibu Lala Ibu Lala January 15, 2013
Wahhh kreatifnya. Nak sikit..
Ibu Lala Ibu Lala January 15, 2013
Wahhh kreatifnya. Nak sikit..
ieda ieda January 15, 2013
haa nanti akak nak cuba buat ekek ;)
sure budak2 kat umah tuu suke ...
Nida Mohd Nida Mohd January 15, 2013
rajin nye buat jeli..budak-budak memang suka makan ni..pastu letak dalam bekas comel camtu lagi la diorang suka..
Mira Adzlia Mira Adzlia January 15, 2013
tetibe tringin lak mkn agar2..hihi
mama ila mama ila January 15, 2013
dap nyer...dap nyer.. =)
Ema Blog Ema Blog January 15, 2013
senang sangat...tp nak buat tu banyak malasnya...hehehe
Cik Nur Cik Nur January 15, 2013
bila letak dalam bekas tu..mmg nampak sedaplahkan.. :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 15, 2013
salam kak ina,
hihi..kreatip akak ni la.. :)
Deq's Qienz Deq's Qienz January 15, 2013
bgus juga.jimat..pastu mnarik kasi ank2 makan.hihi
Aju Mohit Aju Mohit January 15, 2013
alahai conel dan kreatifnya ina, mmg bekas ni berguna kan, tak terpikir pulak ;)
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 15, 2013
Da nmpk mcm yang beli da. Lagi sdp air tgn ibu sendri kan alisha?? :)
nini nini January 15, 2013
dah lama tak makan sumi...tengok entry ni terngin plak...=p
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha January 15, 2013
teringin lak nak makan jelly =.="
Sally Yatiey Sally Yatiey January 15, 2013
Nampakkkkk sedap ni! Hee
Jemarisuri Jemarisuri January 15, 2013
wah kreatif betul ibu alisha ni...bestnye alisha ada ibu yg rajin...hihi
shidaR shidaR January 16, 2013
ewahh hehee ^_^ pndai akak recycle kan :) mna leh jimat kite jimat kan hahaaa..tu yg pntg..
Fieda Rafli Fieda Rafli January 16, 2013
sng kan ina guna bekas ni..tak yah susah2 nk cari bekas lain..
Mrs Lurve Mrs Lurve January 16, 2013
yeah...sy nak wat jgkla..bahan dah ada kat umah
UmmiAbi UmmiAbi January 16, 2013
Waah..rajinnyer ibu Alisha ni...Ade je idea dia..hehe
ayut ayut January 16, 2013
klu bekas2x cantik ni mmg boleh je di recycle...bt mkn sndri kan..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana January 16, 2013
best ni kalau mkn sejuk2 lagi hehehe
Fiza Rahman Fiza Rahman January 16, 2013
Kretiflah ina nih ☺☺
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 16, 2013
makan sejuk2 lagi best anak2 kompom2 suka
QasehnyaRania QasehnyaRania January 16, 2013
ya sungguh kreatip..bertuah alisha dan aqilah :D
Deqla manjew Deqla manjew January 17, 2013
bagusnye.. alisha xyah dah la beli sumi.. dah ada sumi buatan ibunya.. :)
Si Matatajam Si Matatajam January 18, 2013
Jimat skit kl buat sdiri ni kan
emma emma January 21, 2013
ha kan dah jd sumi buatan ibu :-)