Teknik urutan bayi Johnson's Baby

Tadi saya ada bagitahu u all yang setiap hari saya akan lakukan urutan untuk Aqilah kan... So, dekat bawah ni, saya tunjuk u all cara2 melakukan urutan bayi tu... Ini risalah dari Johnson & Johnson tau.. (",)

U all urutlah jugak bayi u all.. mesti mereka happy.. Jika tak ingat, print je risalah ni.. hihii (",) Jika u all tak paham tengok risalah ni, u all search je video dekat you tube.. confirm ada.. (",)

P/s : Urutan jugak boleh dilakukan ketika anak kita pakai baju (",)

{ 31 comments.. read them below or add one }

ros_reeza ros_reeza January 31, 2013
boleh diamalkan bagi yang ada baby kan :)
Cheq Kaq Cheq Kaq January 31, 2013
Urutan ni bagus..boleh buat badan anak jadi pejal dan kuat
Mrs Velentine Mrs Velentine January 31, 2013
dulu selalu baut.bila anak2 dah besar ni depa geli kalau kena urut
Cik Nur Cik Nur January 31, 2013
mesti aqilah seronok bila di urut2kan.. :)

rasanya dalam gugu gaga erra dulu ade tnjuk gak urutan ni.. :)
iietamalek iietamalek January 31, 2013
Info sangat berguna

thanks sharing
CtAyue CtAyue January 31, 2013
hehe.. nak kena study balik ni..ayu mmg dh lama lupe.. thanks for sharing..
SeputihSalju SeputihSalju January 31, 2013
Nurul sekarang ni sy urut tapak kaki & perut je.. tu pun takleh lama2 sgt..

mhl jugak ye burger tuh tapi padan la dengan ketinggiannya.. mhl xpa jnji dpt mkn puas kan... :-)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda January 31, 2013
salam Ina..
lame btul xjenguk sni.. sy pun lame dh xupdate blog & bw, huhuhu~.. T_T

owh..urutan nie.. sy ade risalah die, hehe..
jaakechik jaakechik January 31, 2013
terima kasih kak sudi berkongsi ilmu yg bagus ni.
Mas Zull Mas Zull January 31, 2013
assalamualaikum intan...perkongsian yang menarik ni...:)
izan mama mia izan mama mia January 31, 2013
dl masa mia kecik...rajin gak buat
ieda immi ieda immi January 31, 2013
masa dalam pantang ada nurse yg suke ikut cara nie .. siap tunjukkan cth .. akak selalulah buat utk anak2 akk . tapi ada yg lupe step2 dia;)
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra January 31, 2013
thanx akak!! boleh practice kat adik solehah, ;-)
Fieda Rafli Fieda Rafli February 01, 2013
kecik2 dulu sume bermandi losyen la pas mandi..
Azi Azidah Azi Azidah February 01, 2013
rindu pulak nak mengurut baby... skrg pn ada jugak mengurut sikit2...
Mrs Lurve Mrs Lurve February 01, 2013
bagus info nie utk sy nti
Mimi Azirah Mimi Azirah February 01, 2013
cara urutan yg betul n sgt bagus
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 01, 2013
salam kak ina..
details! tenkiu tau
azizah :) azizah :) February 01, 2013
bagus info ni kak.. InsyaAllah jijah akan buat untuk anak jijah nanti..
Nora Karim Nora Karim February 01, 2013
akak sampai sekarang suka urut perut alisya setiap kali lepas dia mandi... selalunya akak la yg akan sendawa tak abis2... banyak angin rupanya alisya tu.. hahahah tapi lps kena urut tu mmg dia suka sangat...!
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY February 02, 2013
Mmg bagus pun buat urutan sebegini pd bayi kita..
Tp k.eija selalu x berkesempatan nak buat step by steps..selalu dan buat dkt tgn n kaki je..hehe
Puan Kutu Puan Kutu February 02, 2013
urutan mmg bagus utk perkembangan baby..kena praktikkan nti..tp entah rajin ke tidak ye.hiks..
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa February 02, 2013
sha suka urut2 baby..lau lps kc mndi tu..hehe
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 03, 2013
wani pun ada risalah urutan bayi ni...mmg bagus kan urutan utk bayi ni..

urutan bayi jg lbh kpd stimulasi, bonding dan juga cara utk kita pamerkan kasih sayang melalui elemen kuasa sentuhan tau :-)
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim February 05, 2013
nurul buat tuk merah n sofia n smpi skanng masih buat pd merah n sofia..tp taklah ikut turutan.mana dan jerk
AnonymousAnonymous May 23, 2013
THANK, BAGUS BOLEH PRAKTIKAN PADA IQAH TENTU DIER SUKA
AnonymousAnonymous December 08, 2014
Assalamualaikum, sy print cara urutan bayi ni ye..sbb sy nak senang baca..and mungkin akan share dgn sesiapa. Terima kasih :)
chedacheyu chedacheyu July 08, 2015
Urutan mmg dah terbukti mampu merangsang minda bayi dan merapatkan hubungan ibu anak. Tq for sharing..
Siti Sarah.Zakaria Siti Sarah.Zakaria August 13, 2015
tq..good info.
nak buat utk baby baru lahir ni :)