Blog DOT MY ada masalah ker???

Saya ni, baru je nak luangkan masa untuk blogwalking hari ni... Baru nak start dengan blog Nieyza tapi masalahnya dah tak boleh masuk.. pelik gak.. sebab saya buka blog sendiri & orang lain blog je.. hihiii.. Try pulak bukak blog MV & Mimie... pun tak dapat gak... Mereka bertiga ni guna DOT MY tau.. thats y saya nak tanya u all.. DOT MY ni ada problem ker?? ke ataupun komputer saya ni yang ada masalah?... U all boleh tak bukak blog yang ber DOT MY ni yer? (",)


Blog DOT MY ada masalah ker???

{ 25 comments.. read them below or add one }

izan mama mia izan mama mia January 27, 2013
saya juga ...mmg xleh buka..napa ntah...
Puteri Afiqah Puteri Afiqah January 27, 2013
saya pon tak boleh nak bukak blog dot my ni..
intanfirdaus247 intanfirdaus247 January 27, 2013
kak intan pon x boleh buka ..semalamm nak buka blog mimie, x boleh ..dah cuba berkali2..
miza yusof miza yusof January 27, 2013
terbantut hasrat nak blogwalking.
dari semalam lagi memang takleh buka.
tak tahulah kenapa.
Cik Nur Cik Nur January 27, 2013
a'ah..mmg de masalah kak..
nur pun xleh buka blog MV...

Blog H sebelum ni pun xboleh buka..tapi bila dia tukar ke blogspot, baru bole buka....
Fieda Rafli Fieda Rafli January 27, 2013
ye sungguh ina..mmg tak boleh bukak...ni la salah satu sbb yg buat kak fida takut nok berdomain ni..
ros_reeza ros_reeza January 27, 2013
tak boleh buka. kenapa ye?
Sally Yatiey Sally Yatiey January 27, 2013
a'ah lah..
Tak boleh bukak blog yang dot my :)
Arol Mubin Arol Mubin January 27, 2013
Ha'ah, blog yang guna domain .my memang tak boleh bukak sebab under maintenance untuk upgrade sistem. Ada blogger bagitahu kat Facebook. :)
NoEn NoEn January 27, 2013
boleh jer bukak except mv
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan January 27, 2013
A'a..sekarang ni asiahost tgh upgrade server..tp kalau korang nak view blog2 dot my ni..boleh tukar dns.. ina tlg post boleh tak? Sbb ramai yg tak boleh ni..even nieza post dalam entry nieza diaorg tak boleh view jugak..kena tukar setting dns dalam komputer diaorg dulu..baru boleh tgk..

Step:
1.bukak control panel
2.click view network status and tasks
3.click pada connection yang diguna sekarang
4.click properties
5.pilih internet protocol version 4
6.atas jangan usik, tukar dns setting..yang kat bawah..tick bulat yang kedua
7.masuk preferred dns : 8.8.8.8
8. Masuk alternate dns : 8.8.4.4
9.tekan ok

Try masuk blog dot my dapat tak?
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan January 27, 2013
ina.. copy paste step ni..ye..yang ni latest

pada blogger berdomain Dot MY, sila ikut step kat bawah ni kalau korang nak view blog korang and blog-blog Dot MY yang lain...

~ step ni pun terpakai untuk blogger blogspot..sebab korang kena tukar dns setting dalam komputer korang dulu baru boleh view blog berdomain Dot MY

1.buka control panel
2.click view network status and tasks
3.click pada connection yang korang guna sekarang
4.click properties
5.select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)
6.click Properties
7.abaikan yang IP tu, tukar DNS setting.. select Use the following DNS server addresses
8. Masuk Preferred DNS server: 8.8.8.8
9. Masuk Alternate DNS server : 8.8.4.4
10.Click OK

try bukak blog Dot MY :)
Mimi Azirah Mimi Azirah January 27, 2013
sy pun tak leh bukak kak ina...nk up netry takleh
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat January 27, 2013
cr pun tak boleh bukak...dari malam tadi...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 27, 2013
wani juga xboleh buka dorang semua tu..ntah naper
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 27, 2013
Dr smlm lagi. Tp innanie da explain da
Shida Radzuan Shida Radzuan January 27, 2013
shida pn xblh juga buka...
Mrs Velentine Mrs Velentine January 28, 2013
mmg bermasalah..UV turun mendadak
azizah :) azizah :) January 28, 2013
yelah kak.. xleh buka jugak.. nasib blog kak MV dah tukar ke blogpsot..
eiela eiela January 28, 2013
saya pun tak bleh buka blog mereka juga
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa January 30, 2013
sdr da xda uv..mmg hampeh la
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 30, 2013
salam kak ina..
cma baru nk bertandang2 ke sini..
huhu.. ha'ah..baru2 ni pun ade facing prob ni..kata dorang dot my tgh update server..