Cara untuk buka blog DOT MY


Saya dapat komen dari Nieyza pasal cara untuk kita yang blogspot ni untuk view yang DOT MY... Nieyza suruh saya inform u all cara untuk view blog yang DOT MY ni macamana... 


~ step ni pun terpakai untuk blogger blogspot..sebab korang kena tukar dns setting dalam komputer korang dulu baru boleh view blog berdomain Dot MY

1.buka control panel
2.click view network status and tasks
3.click pada connection yang korang guna sekarang
4.click properties
5.select Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)
6.click Properties
7.abaikan yang IP tu, tukar DNS setting.. select Use the following DNS server addresses
8. Masuk Preferred DNS server: 8.8.8.8
9. Masuk Alternate DNS server : 8.8.4.4
10.Click OK


So, u all try la tau... (",) Saya kan u all, dah bukak control panel tu, tapi tak jumpa pulak Network status & tasks tu.. camne ek... saya ni tak reti sangat bab2 gini... adehhh... sian.. buta IT... hehhe.. Katanya kita tak boleh view yang DOT MY sebabnya Asiahost tengah upgrade server.. tapi tak tau lah sampai bila... tapi harap2nya cepat2 lah siap upgrade server tu... (",)

{ 19 comments.. read them below or add one }

Sally Yatiey Sally Yatiey January 27, 2013
Nice sharing ;)
Nak cuba dulu ^_^
Sally Yatiey Sally Yatiey January 27, 2013
Err, sampai step 6 je..
Step yang seterusnya tu tak reti -.-
Cik Nur Cik Nur January 27, 2013
alamak kak..Nur pun tak bape pandai sangat bab2 ni...

harap cepatlah pulih dot my tu...
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan January 27, 2013
Tak jumpa eh..ade jumpa network and sharing tak?ape2 berkaitan network or connection..click situ
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 27, 2013
wani dh buat gak xboleh juga la nk buka yg pakai dot.my ni
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 27, 2013
Nani tangguh dlu bw utk dot my.. ;(
izan mama mia izan mama mia January 27, 2013
mmg xblh arr..kita tgg sampai dia baik sendiri lah...xberani nak godek2 kang lain jadinya lak
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin January 28, 2013
ohh patutla td xleh bw blog yg berdot my ni. tp kn solehah msih xreti nk ubah ni. xjadi :(
Haryati Faizal Haryati Faizal January 28, 2013
a'ah patutlah sy nak bukak blog yg ada dot.my ni tak bley try byk kali dah....
Mrs Velentine Mrs Velentine January 28, 2013
Mv tukar ke blogspot dah kak
Mrs Velentine Mrs Velentine January 28, 2013
Mv tukar ke blogspot dah kak
azizah :) azizah :) January 28, 2013
patut la xleh masuk blog dot my..
Tihara Tihara January 28, 2013
errk akak lagi tak reti ni :)
Nurul Aini Nurul Aini January 28, 2013
susah kalau pakai broadband sebab dia dah setup kan..sakit hati dengan asiahost tu..saya buang je domain itu guna blogspot..hehe..senang.
Deqla manjew Deqla manjew January 29, 2013
rasanya lagi mudah blogspot.. hihi
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa January 30, 2013
mls la nak tukar dot my lagi..frust !! haha..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 30, 2013
salam kak ina..
huhuh..tenkiu for sharing..nnti klu ade hadap lg prob ni blh buat..