Memuatkan ...

Pertama kali makan putu buluh yang sedap macam nih!!

Masa saya berpantang dekat Chemor hari tu, minggu terakhir saya nak balik Sungai Petani, my dad ada beli putu buluh tau... Ohya, putu buluh ni, jual pasar malam hari selasa, betoi2 depan rumah saya.. Pertama kali saya makan putu buluh camni.. Tak tahulah pulak dia letak apa.. yang saya tau, makan je.. hihii


Rasa dia sangat2 sedap..!! Sampai bila saya makan tu pun tak habis lagi rasa terkejut.. hahah.. Berkali2 saya tanya my dad, apa nama makanan ni...


Tak tahu nak cite dekat u all camne rasa dia... tapi putu buluh ni, dia tak terlalu "berat" macam putu buluh biasa tu... tak terlalu ringan.. sedang2 je... alahaiiiiii tiba2 rasa nak makan... adehhhh... Saiz dia agak besar.. 2x ganda dari saiz putu buluh biasa tu... Dalam dia kosong takda inti...



Putu buluh camni, dah banyak kali saya makan.. tapi yang dekat pasar malam depan rumah saya tu.. sekali tu je saya makan... Nak makan lagi..!! Tapi kenapalah pasar malam tu buat hari selasa.. Kalau hari Khamis or Jumaat, ada peluang saya nak makan time balik kampung.. hihii.. Ohya, u all pernah tak jumpa or makan putu buluh camtu ek?.. ke saya ni je yang perok.. baru sekali jumpa.. hihii


48 orang suka berlian:

inazamri berkata...

kt pasar sini...mmg biasa org jual putu buluh camtu.rasanya mmg lebih sedap dr putu piring.Petg ni ada psr mlm kat tempat akak di seri iskandar so rasa nak beli la bila tgk kt blog ina ni jd tingin pulak

Nazayiena berkata...

Bolehlah beli lg bila cuti blk kpg.

deno berkata...

wah best!!!! kat terengganu pun ada jugal nih! mmg best! :)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

putu buluh kalau kena yg sedap mmg nak makan lagi kan hehehe

Munnafendy berkata...

biasa makan pun putu piring... :p

suh la ayah beli siap2, simpan dlm peti es...hehe

Ibu Lala berkata...

Alorrr feveret akk nih. Dah la lunch td x mkn. Kebulor pulok tgk putu bambu nih..

Nieyxzha Hassan berkata...

Selalu sgt..biase yang leper tu..tp kat trg ni jenis mcm buluh ni la..sedapp..suke jugak..antara fav nieza

Nurul Aini berkata...

sedapnya...saya suka putu ni..semua jenis..piring dan buluh..dua2 sedap. tapi tak boleh tanding putu buluh.

N i e Z a berkata...

hehehe..putu buluh mmg sedaaappp....fevret saya tu..hehehhe

Zira Aziz berkata...

..nampak sedap..tp sy x minat sgt putu buluh..sy prefer lg putu piring..sedapppppp...

QueeN TerataI berkata...

sya suka gak putu ni... tp kdg2 isinya sikit je.. tu yg x best tu..

Cik Nur berkata...

selalu jugak makan putu buluh..tapi selalunya ada inti di dalam tu..

kalau tak ade inti ni, tak pernah pula kak...

Mrs Lurve berkata...

pernah mkn putu buluh nie..kalo panas2 memg sedap..nak2 pulak kalo gula tue lembab2 sikit..sedap

Mimie berkata...

sy pulak suke mkn putu mayam..hehehe

Nieyxzha Hassan berkata...

A'a..duk ganu..anak jati trg..pas belajar duk kat subang jaya kejap..pas kahwin..balik sini balik coz hubby dpt kije sini..hubby pon org sini

nenot berkata...

penah jumpe..de wane putih pastu de wane hijau gak :)
sekali sekala sedap gak makan putu buluh nie hehehe

sHaRiNa eLyaNa berkata...

eh mcm2 pla jenis putu ni kan hehe

Mrs Velentine berkata...

dah lama tak makan putu///

NaZiRaH... berkata...

pernah makan sekali tapi tak sedap..huhuhu

sisR berkata...

Sy pon suka gak....

Jemarisuri berkata...

js pernah jumpa dan mkn...mmg adoo yg sedap..hihi

Pn. Sheila@CC berkata...

best ni putu bambu... akak pun suka...

Nieyxzha Hassan berkata...

sek ren kat kemaman... sek men tok jiring dulu... dekat la ngan rumah nieza kalau kat chendering... nieza duduk area bandar kt :)

Asiah Najihah berkata...

wah sedap2.. tp kt tgnu pnggil putu bamboo... ckp omputih sket.. hehe

Nieyxzha Hassan berkata...

No hal..boleh jer..kalau takde aral :)

ieda berkata...

leper dan buluh dua2 sedap .. cuma buluh nie payah sikit nak jumpe kalau di pekan nie ;)

eita berkata...

ita paling tak suka makan ni..

Mama Adam berkata...

biasa makan. sedap!!!!

fieda berkata...

pernah jugk mkn..mmg sodap..

sal ya berkata...

mmg biasa mkn yg mcm tu. ada yang ad inti ke kt dlm?

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P berkata...

dah pernah makan, mmg sedap

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

sedap tu... lama tak pekena..

♥ Cmª shIemª ♥ berkata...

salam kak ina..
hhihi..cma bukan penggemar putu buluh..tp sekali dpt merasa..sedap jgk rasanya.. klu dpt rasa yg akak tayang ni lg best..kan kan kan? :p

byk gula merah die..isi tebal..nyum2..

Deqla manjew berkata...

tengok gmbr pun sedap..apatah lagi tgk real...hihi

Tihara berkata...

memang nampak sedapp :)

Fiza Rahman berkata...

Sedapnya. Saya selalu beli putu bambu world klo balik umah mak.

azizah :) berkata...

memang sedap putu buluh ni.. sama jugak putu bambu.. pehh nyumnyum..

QasehnyaRania berkata...

selalu sangat makan ina.
mmang sedap.masa dok penang su suka makan putu piring.balik kuale putu buluh. dok key el putu mayam.. :D

ada tiga jenis putu iaitu putu mayam, putu buluh dan putu piring. bentuk semuanya berbeza. rasa lebih kurang..
memang sedap. suami su suka putu mayam :D

Haryati Faizal berkata...

selalu dgr putu piring je...

nanieybarnieylurviey berkata...

Penah.. Mmg sdap!! :)

wan nurul hezrina abd halim berkata...

nurul tak bape gemar makan nie tapi baca entri ina terus rasa teruja nak rasa

Azi berkata...

XPERNAH MAKAN PUTU BULUH...

Che Rosliza Che Mat berkata...

Cr pun suka putu buloh nie...sedap!!

Si Matatajam berkata...

Ni la kuih feberet arwah bapak mertua M..

Puan Kutu berkata...

kt utara lg popular putu mayam..putu buluh dekat utara nie tak byk tmpt jual..selalunya kt pasar mlm pun jarang2 ada..klu ms sy kt johor dulu mmg hari2 ada jual..fil n mil suka..sy kureng sikit..

shidaR berkata...

shida kalo terngin je mkn kalo x..mmg xmkn bkn ape..ssh juga nk cari putu mayam ni ^_^ kat psar mlm pn lum tentu ader..

caliph shuriken berkata...

dh lama x mamam ni.. dh lupa kt area sp kt mana beli yg sedap, huh...

emma berkata...

sy lg parok tak pnah mkn putu buluh nu haha.. salu mkn putu piring ngan putu bambu je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...