Penentu UV di blog

Tiba2 rasa nak buat entry lepas bw ke blog umialya baru2 ni.. (",) Saja nak berkongsi pendapat dengan u all.. Apa yang saya nak kongsi dekat sini, berdasarkan pemerhatian saya selama ni... Alaaa sebelum saya ada anak kecik ni, saya kan rajin sangat bw.. hihii.. Dari situlah saya boleh buat penilaian (",)

Pada pendapat saya, jumlah followers yang ramai, bukannya penentu UV kita.. Maksud saya macam ni... Sebagai contoh, blog A, jumlah followers dia 1000++, blog B, jumlah followers 500++.. U all jangan ingat, apabila followers 1000++ jumlah UV dia pun ribu2 tau... Kadang tu, followers je 1000++ tapi UV, 500 pun tak sampai... manakala, followers tak sampai pun 1000, u all jangan ingat UV dia sikit.. tak mustahil UV dia 1000++ tau.. sebab tu saya cakap jumlah followers bukan penentu UV kita.. (",) Eh, seperti saya cakap tadi, ianya berdasarkan penilaian saya.. Alaaa u all kan ada je share UV harian u all kat blog.. dari situlah saya buat penilaian.. hihiii

Lagi 1 kan u all, jika u all tengok jumlah komen entry seseorang tu sikit, tak semestinya UV dia pun sikit tau... yela, mana tau silent readers dia berlambak2... hihii.. Tak ke UV dia dah up melalui kehadiran silent readers (",).. So, pada pendapat saya, penentu UV harian kita adalah pembaca setia kita.. tak kisahlah samada "pembaca senyap" or "pembaca bising".. hihiii.. So, cari formula macamana nak dapatkan pembaca tersebut.. hehheh

Meh la saya nak bagitahu dekat u all, jika kita nak berjaya sesuatu benda yang kita buat, kita perlu mencari rentak or mencari formula untuk berjaya... Lagi satu, fikiran kene selalu positif... Mata kita jangan hanya menilai apa yang ada depan mata... tapi yang tersurat tu u all kene perhatikan... hihiii... Tak tahulah u all paham or tak maksud si ibu alisha & aqilah ni... hehheh.. Terus terang saya cakap dekat u all lah.. saya memang tengah mencari rentak untuk dapatkan 2K UV sehari... (^_^)


Penentu UV di blog

{ 41 comments.. read them below or add one }

umialya umialya January 17, 2013
fuhhhhhhhhh dasyat Ina, nak pulun uv abis2an.. akak ngaku kalah
eiela eiela January 17, 2013
setuju jugak dengan pandangan akak tuh.
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin January 17, 2013
betul semua yang akak cakapkan. blog solehah mmg byk silent readers, xtau npe dyorg suka senyap2 je skodeng2 tu.hehe tp da jgk yg ske komen. sbnrnye solehah xkisah dyorg xnk komen or xnk follow, tp skurang2nya lawat la jgk kan3. sbb tu solehah pn xkisah sume ni. yg penting, dyorg sudi lawat blog solehah. solehah ske bw blog org.haha thats my favourite :)
Ema Blog Ema Blog January 17, 2013
memang betul tu..walaupun entry komennya 0..tp tajuk entri dia ramai yg search..tak mustahil UV dia tinggi
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan January 17, 2013
Baekkk....akan diusahakan lagi ^^
Mira Adzlia Mira Adzlia January 17, 2013
sy msih agk blur dgn uv ni...tp sy truskn je bblog..sbb ini ape yg sy minat..sy suke mnulis, bkngsi ttg pe d skliling sy..bab pndptn tu, in shaa Allah, sy pun tgh usaha jugak smbil2 tu..tp xtllu bhrp jugak. :)
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ January 17, 2013
btol tgok follower cikit tp yg tga online 1000++... memg pnting pembaca setia blog kita..
Mas Zull Mas Zull January 17, 2013
assalamualaikum intan..moga akan terus mendapat UV yg tinggi lg...:)
Mama Adam Mama Adam January 17, 2013
hihii... suka cara in elaborate
nenot nenot January 17, 2013
gud luck kak ina :)
Jemarisuri Jemarisuri January 17, 2013
betul tu..
hurmm moga berjaya ye ibu alisha & aqilah...
Rai Ourkizuna Rai Ourkizuna January 17, 2013
betul..nak menentukan uv ni banyak faktor.. saya pemalu,tak pandai pomot blog.. entry pun tahpape.. so banyak harap pada organic search dari google la..hehehe..
mama maman aka yana mama maman aka yana January 17, 2013
hhhmmm.. bila tgk follower banyak sesuatu blog tuh mama dah goyah dah.. terutama blog intan nih.. kikiki
khairul akmal bin azman khairul akmal bin azman January 17, 2013
follower ramai juz bonus..

tapi kepuasan menaip entry yg terbaik
CeqGu CeqGu January 17, 2013
yup akak setuju hahaha---->layak ke orang yg tak pernah dapat BE cakap macam ni hehee. sebab apa akak kata setuju, followers beribu pun belum tentu yg follow tu selalu jenguk blog kita. salah satu tipsnya mmg kena rajin blogwalking
azizah :) azizah :) January 17, 2013
yup..jijah setuju tu kak :) tp lately tak larat nak pulun habis dah.. apa yg termampu jer..hahaa
Cik Nur Cik Nur January 17, 2013
sama kak..nur pun tengah cari rentak untuk blog...

setakat ni susah jugaklah nak kekalkan 1000uv....

sedang mencari lagi ni...hihih
Fiza Rahman Fiza Rahman January 17, 2013
Batul 3x. Pembaca setia yg penting.
izan mama mia izan mama mia January 17, 2013
tajuk entry juga memainkan peranan juga kan..adeh..saya dok cari rentak tak jumpa pun tu sbb uv tak sampai ratus pun hihihi
ayut ayut January 17, 2013
tu dia ada formula yer..hihihi.yg pntg rajin godek2x blh jer kan kak ina.. ^^
Haryati Faizal Haryati Faizal January 17, 2013
betul tu ina...kdg2 follower sket je tp bley dpt cpuv, so maknanya uv dia mesti tinggi kan?
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey January 17, 2013
Setuju!!!!! Nk cri pembaca setia tu agak payah sikit.. Tp ok la dtg singgah up uv :
lizz lizz January 17, 2013
erm betul tu ina...yang pasti kita kena pandai tackle pembaca blog kiter kan..
NaZiRaH... NaZiRaH... January 17, 2013
akak, saya pembaca bising..haha
Mimie Mimie January 17, 2013
betul tuh kak ina...sy stuju
Nora Karim Nora Karim January 17, 2013
akak awal2 dah ngaku kalah.. hahaha... bkn senang nak dpt UV ni... kita sendiri kena consistent...
ros_reeza ros_reeza January 18, 2013
bagus Kak Ina. moga berjaya :)
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim January 18, 2013
nurulkan vu paling tinggi 700++ jew..hehe tak sampai 1000..kena usaha kuat cket nie..
Myra Jay Myra Jay January 18, 2013
TQ sharing Ina....

Entry menarik ni..
Che Rosliza Che Mat Che Rosliza Che Mat January 18, 2013
sokong gan ina...uv cik rose 1000 lebih jer hihihi oklah tue...
Si Matatajam Si Matatajam January 18, 2013
M ni UV naik turun ja..hu hu..yea la sejak tenet problem ni, x dpt nak BW smp lebam..
Puan Kutu Puan Kutu January 18, 2013
faham..tp pada sy klu ada pembaca setia pun klu tak update tak guna..kena rajin update la..huhu
caliph shuriken caliph shuriken January 19, 2013
yup, setuju.. walaupun sy bz skrg, uv agak rendah, tapi still byk keyword masuk kt blog.. alhamdulillah, still ada rezki BE ^^
Azi Azi January 20, 2013
'follower pn penting jugak.. sah2 klu org komen tu dh jd uv kita... sy ni blogger biasa2 je.. follower cipt jer...
emma emma January 21, 2013
betul tu kak ina.. gudluck :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief January 22, 2013
setuju tu followers ramai xsemestinya uv tinggi kan..silent readers berperanan penting juga dlm upkan uv
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ January 22, 2013
salam kak ina..
tenkiu for sharing again..wah..byknye tips2 utk tingkatkan uv..
hmm..gud luck utk akak & cma :)