Popcorn daging pun sedap..!!

Sebelum ni saya pernah kongsi resepi Popcorn ayam dekat u all kan.. Tak sangka pulak ada yang sudi mencuba... hihii


Nampak tak, Mamavouge siap hantar laporan lagi tau... Anak mamavouge, Hakim,  sukakan resepi popcorn ayam saya tu.. heheh.. samalah macam Alisha.. (",)


Rupa tak penting... yang penting rasa... muahahhah.. Gambar yang belakang tu, popcorn ayam.. (",)

Hari ni nak bagitahu u all, semalam saya try buat popcorn daging pulak... sedap hokay...!!! Saya suker..... Nak tahu camna rasa, u all kena la try.. hihiii.. Resepinya sama je macam popcorn ayam, cuma ayam tu diganti dengan daging cincang.. Meh saya tulis lagi sekali la resepi dia.. hehhe..

Daging cincang (saya guna jenama ramly) + tepung serbaguna + serbuk kari daging + garam + lada sulah + lada hitam yang ditumbuk = perap.. Bila nak goreng, getel daging tu bulat2 & gaulkan dalam tepung serbaguna.. lepas tu gorenglah.. hihii... Sedap tau.. saya makan cicah sos.. hehhe

P/s : Jangan lupa join IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 yang akan dilancarkan esok.. (^_^)

{ 43 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine January 31, 2013
nnt try ..yg ayam sudah try
Unknown Unknown January 31, 2013
sedapppppp..nak try lah..hihihi
Nur Nainis Nur Nainis January 31, 2013
Waa..menarik..biasanya saya buat daging untuk burger je. Kalau untuk popcorn ayam cuma tukarkan ayam je lah ye kak..mesti cuba.
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra January 31, 2013
sedapnya....nak try buat juga nanti! hihi, tak sabar nak tunggu esok...;-)
jaakechik jaakechik January 31, 2013
boleh try gak nanti ni... mudah jer caranya... brg2 pun mmg mudah didapati.
Unknown Unknown January 31, 2013
wahhh. nampak sedappppp ^_^
Nida Mohd Nida Mohd January 31, 2013
saya suka popo corn ayam..daging tak pernah cuba..nanti boleh try resepi pun tak susah..
maszull maszull January 31, 2013
assalamualaikum intan...wah !! mcm sedap jer ni kalau mama buat menjadi mama bagitahu intan yer...:)
MyFreeMinded MyFreeMinded January 31, 2013
Rajin tul Ina ye.. seronok kan berpeluang buat makanan kegemaran anak2...
Unknown Unknown January 31, 2013
Buat sendiri lagi puas makan kan...
ecadwinkyasha ecadwinkyasha January 31, 2013
berghhhhhhhhhhh.xleh jadi!.nak buat..tapi xde bahan.hahaha.nak g Giant...kawannya sibuk meeting :(

nak melapor la jugak ye puan,
saya da makan kfc seperti yg puan belanja :P
Abang Karu Abang Karu January 31, 2013
sedapnya....nk laa rasa sikit....huhuuu
Unknown Unknown January 31, 2013
tak keras ker ina..atau kena letak telur kasi lebih lembut ???..
Unknown Unknown January 31, 2013
yes ! boleh cuba nie ....
anak2 suke kan ;)
ajumohit ajumohit January 31, 2013
eh mudahnya ina, bolehla try ni, simple dan sedap dimakan ;)
ajumohit ajumohit January 31, 2013
mudahnya ina, bolehla akak try resepi yg mudah dan pantas ni ;)
Miss N™ Miss N™ January 31, 2013
nak pula mkn dengan sos kan.. :)
lagi sedapp...
 Aisy Nasiha Aisy Nasiha January 31, 2013
rajinnya ina try macam2 rsepi... saya pun nak cuba buat juga.. setakat ni resepi yg saya tgk dr blog ina, resepi bubur sagu dengan susu cair mmg laris bila saya buat... penah bawa ke sekolah , makan masa majlis yassin kat rumah dan pernah juga saya masak dan bawa ke muar, makan ramai2....ramai yg cakap sedap...
mama_umar_maryam mama_umar_maryam January 31, 2013
wahh..tq ina..blh cube nih ;)
aziazib aziazib February 01, 2013
xtry lg... tp insyaalllah pasti ditry resepi yg simple ni
- AZIE - - AZIE - February 01, 2013
mcm begedil jgkkah rasanya?
mama lynn mama lynn February 01, 2013
balik kg nnt nk try buat utk suami jugak
mama lynn mama lynn February 01, 2013
balik kg nnt nk try buat utk suami jugak
ayut ayut February 01, 2013
klu tpung tu gnti kentang jd bergedil...hihihi
☾SHiemaCMa☾ ☾SHiemaCMa☾ February 01, 2013
salam kak ina...
rajinye ..
hihi...nk try la nnti... :)
haryati haryati February 01, 2013
macam cucur goreng kot kan...
Unknown Unknown February 01, 2013
harus di try ni..resepi pon mudah..
Dayang Deno Dayang Deno February 02, 2013
boleh cuba ni... emmm... sedapnya... tengok gambar dah tahu best :)
eija_sweetmama eija_sweetmama February 02, 2013
Byk resepi dkt sini nak try..hehe..
Anak2 k.eija pun mesti suka mkn ayam/ daging popcorn ni..
Puan Kutu Puan Kutu February 02, 2013
klu namanya ayam popcorn mmg sedap.tmbh sedap klu resepi kita org cuba buat..:)
sHaRiNa eLyaNa sHaRiNa eLyaNa February 02, 2013
eh xpna dgr pla kalau dging..cmnala rasanya tu hehe
Nur-nba Nur-nba February 03, 2013
Tengok pun dah tau sedap ..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 03, 2013
huihuihui nampak sedapppp sungguh
Unknown Unknown February 04, 2013
rupa x ksh.. tp nmpk sdp tu.. mcm bebola bakso..
Myra Jay Myra Jay February 05, 2013
Sedap... boleh la nak try bila ada kelapangan..hehee
mummyrinazone beauty mummyrinazone beauty February 05, 2013
lah ada org mintak resipi ikan haruan sup nurul tak buat lagi.alahai lama dah mintak lupa jer manjang
Lynn Damya Lynn Damya April 29, 2014
Wahhh guna daging Ramly! mesti sedap ! nak kena try jugak ni..haha