Akibat mengemas barang...

Sebelum ni saya pernah bagitahu u all yang alisha lah orang yang paling kelam kabut bila bagitahu dah nak tidur.. yela, kelam kabut sebab nak kemas barang yang dia main... hihii.. So, baru2 ni, ketika dah nak masuk bilik untuk tidur, Alisha kemaslah semua barang tu kan...


Termasuk masukkan semula barang yang dia ambik dalam almari rak TV tu... Nak dijadikan cerita, ketika dia tutup kembali pintu almari yang jenis tolak tu, dia tertolak kuat & terkepitlah ibu jari dia dekat pintu tu... Dia pun apa lagi, cepat2 datang dekat saya sambil cakap "Aduh.. aduh..." tapi takda menangis pun time ni... Ohya, seminggu dua ni, alisha suka tidur pakai pampers je sebab panas malam2... (^_^)


Tengoklah ibu jari alisha tu, ada kesan merah sikit kan.. tu darah pasal terkepit pintu la... (",).. Lepas tu, saya pun bawaklah alisha ni masuk tidur... time nak tidur tu, beria lah budak kecik ni menangis suruh sapu ubat dekat tangan dia.. dia pulak asyik duk cakap "Aduh.. aduh.." Padahal bukannya teruk sangat pun.. saja je tau.. heheh

TAPI yang paling kesian tu, malam tu, alisha tidur sampai mengigau cakap "Aduh... aduh".. hahhaha.. Agaknya dia mimpi pasal jari dia yang terluka tu la... hihii.. Sian Alisha, sampai mengigau... (^_^)

P/s : Tips saya ada idea buat entry.. KLIK SINI


{ 69 comments.. read them below or add one }

emma emma October 16, 2012
Alahai siannye Alisha sampai mengigau.. Sekali tengok gambar tu ingat kan jari kak ina yang berinai tu darahnye, hehe..
syawalsimpsons syawalsimpsons October 16, 2012
alisha teringat la tu..cam kiter la kan kalo sedey sesuatu benda, nangis tersedu2...pastu mesti nangis balik, teringat..
 Aisy Nasiha Aisy Nasiha October 16, 2012
sian dia...rajin mengemas smpai tersepit tgn..xpe, blaja drp pengalaman ye.. nanti alisha akan lebih hati2 bila mengemas
Nida Mohd Nida Mohd October 16, 2012
Alolo..sian Alisha sampai ngigau..sakit tu, mesti pedih..
Tie HT Tie HT October 16, 2012
sian dia, mesti sakit tu tapi tak nangis, bagus la kan :)
◕ D Y S H A  S A H H I R ◕ ◕ D Y S H A S A H H I R ◕ October 16, 2012
comel je alisha.. hikhik... manje da dpt baby msti lg manje
Umialya Umialya October 16, 2012
akak komen td error ke?

Alisya dak sexy..
iietamalek iietamalek October 16, 2012
siap yang terbawabawa dkm mimpi yer..
- AZIE - - AZIE - October 16, 2012
alahai dh terluka dh..xpe alisha nak jd kakak dh...xboleh nangis2 lagi
nur anis nur anis October 16, 2012
alaaa..kesiannya jari comel dah luka..
Ayu Ayu October 16, 2012
siannya Alisha...sampai ngigau2 yer...
Mimie Mimie October 16, 2012
alololo...cian alisha jari terkepit pintu almari...

alisha macam aina auni la kak ina..tido mlm suke pakai pampers jer...
Unknown Unknown October 16, 2012
dia nangis x intan? deqla kalo tgh darah cinonet pun seriau...hihi
Myra Jay Myra Jay October 16, 2012
Alahai siannya Alisha, sampai berdarah jari akibat nak cepat2 kemas barang :D
mama lynn mama lynn October 16, 2012
sian alisha.. kelam kabut nak mengemas smpai tsepit jari. alahai anak aunty ni. tp apa yg sy suka alisha kecik2 da pndai mengemas
☾SHiemaCMa☾ ☾SHiemaCMa☾ October 16, 2012
Alolo… sian kat alisha..
Lenkali Alisha kene tolong ibu kemas barang2 mainan awal2 ye..
Xdela kelam kabut lg nnti..
Unknown Unknown October 16, 2012
ciannyer dia....ialah ina..sini pun panas.....dah laa ekon bilik rosak..adeh..
Unknown Unknown October 16, 2012
baby alisha pon nk tolong mama ke
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P October 16, 2012
Alahai kesian dia. takpe, letak minyak gamat cepat baik
syafiqa syafiqa October 16, 2012
atototo
kan da lukaaaa.....kesian.haha
L L October 16, 2012
bagusnya anak akak.. kecik2 lagi dh pndai menyimpan... huu alooo. kesian die tersepit...

jom baca kejap.. =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/10/apa-tanda-bersyukur.html
Cikgu Ma Cikgu Ma October 16, 2012
alahai sian..tangan sakit...
Madam iEeDaZ Madam iEeDaZ October 16, 2012
sian nye alisya..sakit yer...moga cepat2 baik tau..
Unknown Unknown October 16, 2012
alolor..ciannye alisha...huhu
zety zety October 16, 2012
bagusnye alisha smpi luke2 kemas yer..dpt bygkn die kelam kabut kemas toys tu,hehe
Unknown Unknown October 16, 2012
RAJIN ANAK DARA INA SAMPAI LUKA JARI..
haryati haryati October 16, 2012
sama ngan anak yati yg 2thn tu, tido takmo pakai baju... nak pakai pampers je...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief October 16, 2012
la sianya alisha....alisha kan kuat mesti xnangis dh kan..tp sampai ngigau tu kesian dia

done lifebuoy :)
Riena Haiqal Riena Haiqal October 16, 2012
alahai siannya Alisha.. tapi dia langsung tak nangis ye.. kalau Haiqal memang dah nangis dah.. tak sakit pun sengaja nak nangis
Ayu Ayunie Ayu Ayunie October 16, 2012
siannnya kalau anak luka berdarah ni.. sedih je tgk. anak sy kalau luka sikit sampai seminggu pun masih mengadu sakit lagi..
Unknown Unknown October 16, 2012
sakit la tu agaknya.. tu yg sampai terbawa-bawa dlm tido.. :)
Si Matatajam Si Matatajam October 16, 2012
Sian Alisha sampai ngigau yea cayang...
sueada sueada October 16, 2012
olololooo... kesiannya alisha. xper, dh letak ubat, nanti baik yer.
lizz lizz October 16, 2012
sian alisha...takper2...dah letak ubatkan...tak lama lagi sembuh la tu...
mama aryan mama aryan October 16, 2012
rajin alisha mengemas yer..sian sampai terkepit jari
Dayang Deno Dayang Deno October 16, 2012
sian alisya... lain kali hati2 ya... :)
Brilliant Marjan Brilliant Marjan October 16, 2012
teringat masik kami adik beradik kecik2 dulu..luka sikit je pun dh ngadu kat umi, umi tiup luka tu, terus main balik..haha
Umialya Umialya October 16, 2012
akak blum komen lg ye n3 ni?
Fiza Rahman Fiza Rahman October 16, 2012
Sian dia. Sampai mengigau yer.
Miss N™ Miss N™ October 16, 2012
laa..nak cepat smpai terkepit dah tgn tu.. sian dia.. ngigau2 lak tu
SumeSakan SumeSakan October 16, 2012
alahai ciannya alisya ye...sampai ngigau d buatnya...
kurus kurus October 16, 2012
aloor ciannnyee dia
rajin kann .. :))
caliph shuriken caliph shuriken October 16, 2012
bgus laa dia tahan sakit ^^
Unknown Unknown October 16, 2012
kihkih akak x jmpi tu yg dia ngigau 2 :P
Unknown Unknown October 16, 2012
Alahaiiii... kesian Alisha..
Biasa dah buh ubat baru dia tak mengaduhkan.. Aqil pon.. kunon sakit tp xde apa pun sebabnya dia saje suh kita sapu ubat hihihi
eita eita October 16, 2012
sampai mengigau alisha..
taruk ubat nanti ok lah tu...

dya nasir dya nasir October 16, 2012
ala..kesiannya..sampai tidur pun still ckp aduh..aduh..
insan_marhaen insan_marhaen October 16, 2012
alahai....sian alisha.... Dah nak jadi kakak ni macam2 dugaan ye.... nak bagi alisha jadi kakak yang kuat la tu...:)
Nora Karim Nora Karim October 16, 2012
kesian dia... mesti sakit tu...
Emi Emi October 17, 2012
Kesiannya dia...btw akak thanks dah masukkan blog emi kat sidebar blog akak :)
mummyrinazone beauty mummyrinazone beauty October 17, 2012
sampai terbawak2 dalam tido sakit sangat2=)takper nnt letak minyak gamat oklah nnt
Dylla Abas Dylla Abas October 17, 2012
alololo...siannye dia..sedangkan kita yg dah besar ni pun kdg2 mengaduh jgk bila jari tersepit kan..apatah lg budak kecik :)
Ummu Muhammad Abdullah Ummu Muhammad Abdullah October 17, 2012
kalau muhammad cakap 'sakkih' hehe sakit le tu
duniaanita74.blogspot.com duniaanita74.blogspot.com October 17, 2012
sian nya alisha..mesti sakit tu ina..kalu kat rumah kak ita abg aqil aje lah kena kemaskan mainan adiknya buat dak aje..tak makan samannya..so abg penyayang lah yg kena...
aziazib aziazib October 17, 2012
kesian alisha... xpe skit je alisha...
jaakechik jaakechik October 17, 2012
amboii kesian betul...sampai terbawa lam mimpi tuu...hehehe.. lucu laa...
eija_sweetmama eija_sweetmama October 17, 2012
Alahai siannye alisha..sampai ngigau2 dia..

ayut ayut October 17, 2012
smpi terbawak mimpi...cian alisha :)
Shida Radzuan Shida Radzuan October 18, 2012
huhuh..sapu ubat ye syg ^^
9n0L4 9n0L4 November 05, 2012
bagusnyeeee alisha tak nangis ehhh. betul la rase sakit tu agknye, tu yg sibuk mengaduh tu. hee.