Restoran Big Mouth Sungai Petani

Tadi saya dah gtau u all yang semalam kami pergi dinner kononnya celebrate birthday my dear la... Kami pergi 4 beranak... Lepas solat maghrib terus gerak


Tempat yang kami tuju adalah RESTORAN BIG MOUTH...


Restoran BIG MOUTH ni terletak dekat "pintu" highway Selatan Sungai Petani.. Betoi2 berhadapan dengan Sungai Petani Parade @ PARKSON




Ni air pilihan saya... Sangat2 teruja dengan bekas air dia ni.. Dorang letak dalam jar.. Ada yang jar besar tapi yang saya punya ni kecik je... AIR BANANABERRY BLENDED RM9.50... Kata g kedai mahai, so, konon2 nak lupakan air teh tarik untuk seketika... hahha



TAPI hakikatnya, saya kene minum AIR TEH TARIK jugak... Alisha ambik air saya... ahhaha.. Mana taknya, ibu pandai nak air "vouge2".. tapi yang alisha, ibu order air teh tarik.. muahahhah.. My dear minum WHITE COFFEE...




LAMB CHOP saya punya... tak nak ambik yang regular tapi ambik yang BIG MOUTH... makan sampai rasa loya...!! Punya banyak nak kene perabih sorang2.. nasib habis... dah kata sedap.. harus lah habis kan.. lagi satu mahai.. rugi kalau tak habis.. hihii... RM34.00 


 

LAMB CHOP FRIED RICE... Ni yang my dear punya.. saiz regular, RM24.00..


Alisha punya NASI GORENG CINA.. 



Tak lupa jugak KENTANG GORENG untuk Alisha... Bagi saya, masakan dia sedap...!! Orang pun ramai sangat makan dekat restoran ni... Kalau datang Sungai Petani, bolehla singgah (",) Ohya, total RM82.40

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.


{ 21 comments.. read them below or add one }

hajar hajar September 30, 2013
lain kali balik sp bleh cuba nih... rest kat belah mane ye?
syawalsimpsons syawalsimpsons September 30, 2013
sue perasan ngan restoran ni, waktu nak balik umah aritu...mmmmmm...sesekali makan mahal, apa salahnya kan...kan..
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra September 30, 2013
Terliur tgk pic mknn tu..hihi...utk aqilah xde ke kak...hihi
Mas Zull Mas Zull September 30, 2013
assalamualaikum intan...sedapnya tengok...:)
lynndamya lynndamya September 30, 2013
Salam. wahhh pernah dgr psl restoran ni, tp xpenah tahu menu2 dan sedap ke x...tgk pic mmg nmpk sedap dan mmg mcm big betul, hehe..
JunAina JunAina September 30, 2013
Bila balik ke arah utara hati selalu ja nak singgah sana nak singgah sini tapi bila dah dapat streng kereta pedal minyak tu tekaannnn je sampai kampung tak de pandang kiri kanan dah.
ANIM ANIM September 30, 2013
dah buka balik restoran ni ya. kalau tak silap, hari tu renovate kan?

p/s salam kenal dari kak anim
tomato oren tomato oren September 30, 2013
wahhh...kena pegi makan ni nak balik aloq staq ni..hihi...mcm best jeee...
azizah :) azizah :) September 30, 2013
sedapnyaaa.... dah lama tak makan lamb o chicken chop ni..
kyo_9 kyo_9 September 30, 2013
aduhhh..
takut tengok harga makanan kat situ..
sebulan sekali ok la kot :p
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI October 01, 2013
rasa sedap hrga mhl tak kisah sgt..hihi
Maria Firdz Maria Firdz October 01, 2013
sedapnya... x pnh smpai lagi area sp x hbis ronda lagi..
Syeeda Syeeda October 01, 2013
sedapnya.. nak try jugak la.. jom pi puncak mutiara pulak..
Deqla Manjew Deqla Manjew October 01, 2013
bestnye sekali skala mkn luar..deqla sendiri big mouth dah ni.. ternganga luas2 tgk menu smua nmpk sdp2 belaka.. huhu..
Haryati Faizal Haryati Faizal October 01, 2013
dkt area taman sejati tu ye... tak penah pi makan tak situ lg la.. nak kena try jugak satu ari nanti...
ayie ayie October 01, 2013
Sedap la ngn arganye.. tp klu stkt nk merasa ok la..
ayie ayie October 01, 2013
Sesuai ngn arganye la.. klu stkt nk merasa ok la..
ayie ayie October 01, 2013
Sedap la ngn arganye.. tp klu stkt nk merasa ok la..
Shima Salleh Shima Salleh October 01, 2013
sedapnya... lamb chop pulak tu.. Baca entry ina ni kan , teringat pulak shima tempoh hr. Try mkn kedai western baru. Tp sampai sana pi order set nasi 2org hahahahaha... sebenarnya rasa segan kat suami sendiri nk mkn western ;p sebab dia kaki mkn nasi maka shima kuburkanlah hasrat shima tu...