KURMA SAFAWI MADINAH AL-MUNAWARAH keluaran YUSUF TAIYOOB


Baru2 ni my dear beli KURMA SAFAWI MADINAH AL-MUNAWARAH keluaran YUSUF TAIYOOB... Harga dia RM9++ @ 300GRAM... Ya Allah... rasa dia sangat2 sedap..!! U all tahu kan kami sekeluarga memang amalkan makan kurma setiap hari.. selama ni my dear beli yang jenis bertangkai @ Safia tu.. Yang ni saja try.. tu pun beli dekat stesen minyak...


Rasa dia lemak2 tau.. makan sikit ok.. tak manis sangat tapi kalau satu plastik tu sekali hadap je, memang terasalah kemanisan dia...


Sedap tak sedapnya, Aqilah sekali makan berbijik2 tau u all.. kurma yang ni lebih lembut dari yang jenis safia tu... U all pun boleh try.. memang sedap..!! Sekali hadap, tak sedar rupanya dah banyak kita telan.. hihii.. Ohya, jangan simpan dalam peti ais tau.. nanti jadi keras.. 

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 16 comments.. read them below or add one }

Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 10, 2013
slalu mkn yg safiya jer yg ni xpnh try lg...blh cuba la lps nih..

amboi aqilah kawai kat dia jer kurma tuh haha
Cik Nur™ Cik Nur™ September 10, 2013
nmpk kurma yg ada dekat plastik tu pun nmpk sedap..:)
Ibu Ann Ibu Ann September 10, 2013
yesszaa...sedap kurma safawi ni..penah try...tp susah gak nak jumpa kurma bila bukan bulan posa..
oligooligo September 10, 2013
9+++ tu bape kak???hehehehe..org pon suke kurma gak..
Haryati Faizal Haryati Faizal September 10, 2013
sedapnye...klu layan kurma ni mang bley abis sekotak hihi
Puan Kutu Puan Kutu September 10, 2013
yg jenis cmni baru tgok,tak pernah try lg
QasehnyaRania QasehnyaRania September 10, 2013
tak try lagi yg baru ni.
sy pon ada je stok kurma kat rumah skrg ni.minum dhn susu kambing ;)
eita eita September 10, 2013
tak pernah lagi mencuba ni
Maria Firdz Maria Firdz September 11, 2013
kat mana beli ni kak... agak susah nk jmpe nih..
Deqla Manjew Deqla Manjew September 11, 2013
x penah lagi nmpk kurma yg ni.. tp kalo keluaran yusof taiyob ni mmg sedap kan..
Nora Karim Nora Karim September 12, 2013
bagusnya aqilah makan kurma... faris n alisya akak tak nak makan kurma ni bila dah masing2 besar...
Masya Masya September 12, 2013
MACAM PERNAH JUMPA.. TP X PERNAH MAKAN LG...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ September 12, 2013
salam k.ina..

ooo..tak pernah try lgi kurma jenis ni..