Pizza roti pita... jom try..!!

Saya ni memang suka sangat dekat PIZZA.. Minggu lepas duk tingin nak makan pizza.. Nak order Pizza Hut, fulus tak berapa nak ada pulak tengah2 bulan ni... So, saya ajak my dear keluar pergi Tesco.. Beli bahan untuk buat Pizza sendiri la kononnya... Nak uli2 tepung bagai tu, saya tak berapa nak rajin.. so, saya guna ROTI PITA...


First time saya buat PIZZA guna ROTI PITA ni u all... Rasa dia tu u all... Ya Allah... rasa macam nak menangis.. sedap sungguh.. roti pita tu... alahaiiiii lembutnya bila digigit...


Lagi buat rasa nak menangis & terover teruja bila PIZZA ni bergetah macam pizza hut... bila gigit tu, tarik pizza dari mulut pun, masih jugak bergetah.... Ya Allah... terujanya rasa... teruja sebab PIZZA ROTI PITA SAYA NI BERGETAH... kikikii


Alaaa nak buat bukan susah pun.. U all beli ROTI PITA, SEGALA "HARTA KARUN" YANG U ALL NAK TABUR ATAS ROTI TU, MOZZARELLA & SOS SPAGHETTI TRADISIONAL KIMBALL OR APA2 JE YANG U ALL SUKA... CARA DIA, AMBIK ROTI PITA, SAPU SOS SPAGHETTI TRADISIONAL KIMBALL & TABUR SEGALA "HARTA KARUN" & TABUR MOZARELLA.. LEPAS TU BAKARLAH LEBIH KURANG 10 MINIT..

Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 22 comments.. read them below or add one }

ros_reeza ros_reeza September 17, 2013
mudahnya kak Ina.. nak try jugakla nanti.. makan panas panas, mesti sedap~
mazni mazni September 17, 2013
sedapnya. dah lama sangat nk buat pizza pkai roti pita ni, tapi hajat tk kesampaian pulakk ><
Masya Masya September 17, 2013
sedappp dan berbaloi² buat sendirikan.... nak bahan apa atas tu pun ikut citarasa tekak kita... silap hari bulan kalau jiran tau ina pandai buat.. jiran² tempah tau ... (^___^)v
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 17, 2013
dapnyerrrr dan2 lapor nengok pizza tuh
Nad MamaZN Nad MamaZN September 17, 2013
Ina, bakar dalam oven?
Rasa2 guna pemanggang ajaib bleh kot ek? Huhu
Cik Kamoo Cik Kamoo September 17, 2013
sedapnye....boleh la sy try nanti...thanks for sharing
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ September 17, 2013
salam k.ina..

aduyaii..cma yg tgk ni pun dah terliur liur.. huhuhu..
nk buat jgk! tp oven takde..pendam..pendam..
nanakimie nanakimie September 17, 2013
nana mintak izin save untuk simpanan resepi ni,heeee....:)
Nora Karim Nora Karim September 18, 2013
sedapnya nampak pizza tu... terliur la... tapi sayang tak de oven pulak... huhuhu
Deqla Manjew Deqla Manjew September 18, 2013
wahh gmbr dah sama mcm iklan piza gitu.. menarik nmpk...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana September 18, 2013
boleh dicubanyer mmg sedapkan !
Puan Kutu Puan Kutu September 18, 2013
sedap!bertambah lapaq nmpknya..:)
Si Matatajam Si Matatajam September 21, 2013
Ya Allah, M yang tengok ni tak menahan plak rasanya..
Normah Wahid Normah Wahid December 23, 2013
Yg menyebabkan ia bgetah tu mozarela la ye..kalau keju ceddar tu x bergetah..mana lg best?
Normah Wahid Normah Wahid December 23, 2013
Kalau ceddar saja tak bergetah ye..mozarela yg boleh jd bergetah...mana ok..
Shima Salleh Shima Salleh December 26, 2013
WOW! mmg berbaloi buat sendiri sebab boleh letak harta karun byk2 hihihihi... cuma roti pita tak terjumpa lagi kat sini :)
Mimi Azirah Mimi Azirah December 26, 2013
Adoiiiii kak ina sy tgk pun dah meleleh air liur..harus buat nih
tomato oren tomato oren December 26, 2013
wawawa..mmg sedap tu kak..selalunya sy buat pakai doh piza yg beli kt bakery..ada je gbr nk buat citer tp masalah mim alip lam sin jeee..hahahaa.
Solehah Shamsuddin Solehah Shamsuddin December 27, 2013
Senangnya. Ok nk try. Siaplah nt gi pasaraya.haha