Gula-gula bentuk rokok @ Smoke Candy

U all pernah nampak tak gula2 yang bentuk rokok ni haaa.. Sekali pandang memang macam rokok



Saya jumpa masa pergi kenduri rumah sepupu my dear.. Macam tak berapa nak sesuai gula2 direka bentuk rokok...



Bukan apa u all.. Masa dekat rumah kenduri tu.. u all bayanglah, ada kanak2 yang sebaya Alisha.. dia boleh buat gula2 ni macam orang hisap rokok tu haaa.. Cerdik memanglah cerdik kan.. sebab tahu gula2 tu bentuk rokok.. & tahu macamana nak guna rokok tu.. tapi tu la... saya kurang suka sikit bab2 rokok ni.. bau asap rokok tu pun saya tak suka tau.. bahaya gula2 macam ni.. mempengaruhi semua ni.. tulisan cina plak tu kan...
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 25 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons September 25, 2013
sue pon tak suke dengan rokok2 ni...tak patut la buat2 gini kan...kalo sue pon anak2 akan sue elakkan gini
Mrs Velentine Mrs Velentine September 25, 2013
memang tak sesuai kak..sebab mcm menggalakkan kanak2 merokok..huhu..klik semua iklan nuffnang akak
QueeN TerataI QueeN TerataI September 25, 2013
bkn mcm x sesuai lg ina.. mmg x sesuai langsung!
yana aina yana aina September 25, 2013
owhh .. wujud rokok gula2 nie erk. betullh kot kata artis tue ...
nanakimie nanakimie September 25, 2013
ooo.nila rupa gula2 rokok yang cucu raja azmi makan tu ye,hehe...kontroversi je:)
Shima Salleh Shima Salleh September 25, 2013
Tak usah beli la.. tulisan pun tulisan cina, diragui pulak kandungannya nanti.. Shima kalau gula2 yang pelik2 memang la tak beli. Tak patut sungguh la siapa yg reka benda alah ni
Ibu Lala Ibu Lala September 25, 2013
Betul tu. Mmg x sesuai. Boleh mengkonpiuskan anak anak.
Mimi Azirah Mimi Azirah September 25, 2013
macam macam cara diorg nih nk rosakkan fikiran budak2
Ema Johari Ema Johari September 25, 2013
agaknya gula-gula nilah yang jadi kontrovesi raja azmi tu
Naz Naz September 25, 2013
tak patut buat bentuk macam tu..dan tak patut dijual pada kanak2..nnt diaorg xtau beza yg mana gula-gula ngan rokok yg betul..macam menggalakan budak2 hisap rokok pulak...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 25, 2013
xsesuai betul candy smoke ni....buat budak2 terpengaruh jer
Ayu Zan Ayu Zan September 25, 2013
kan tu bawa contoh xbaik utk kanak2. ish.
lizz lizz September 25, 2013
ish tak suka la benda2 macam ni...kalo boleh elakkan...tak sedap mata memandang biler nengok anak buataksi hisap rokokkan ina...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana September 25, 2013
yg ini lah yg jadi kontroversi tu hehehe
sue zainun sue zainun September 25, 2013
salam ina..

ooo yg ni la kot si raja azmi bagi pd cucunya..kontroversi gak bila dia upload gambar cucunya dgn gula2 yg nih..huhu..tp yelah cam xsesuai je kan

Mas Zull Mas Zull September 25, 2013
assalamualaikum intan...yer la x elok sungguh ada gula2 mcm ni utk kanak2...:)
Ann Ishak Ann Ishak September 25, 2013
gula2 tu datang dari china ke
fieda fieda September 25, 2013
byk lagi bentuk lain boleh buat..rokok jgk yg dia nk tiru..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ September 25, 2013
salam k.ina..

tak pernah tgk real.. cuma tgk kat update FB kwn2..

mmg tak suka.. sbb menda ni akan buat anak2 jadi curious nk tahu ape rase 'rokok' sebenar
Deqla Manjew Deqla Manjew September 25, 2013
ish... x patot la buat gula2 bentuk rokok.. dah x psl2 pulak bebudak ikot gaya merokok.. alahaii.. x agak2 la depa nih.. kreatif x bertmpt..!!
azizah :) azizah :) September 25, 2013
sangat xsesuai! nanti rokok betul di anggap yer gula2.. bahaya tu
Si Matatajam Si Matatajam September 26, 2013
Tak Bagus la wat candy bentuk camtu..