Pertanyaan dari Alisha

Alisha ni memang jenis cakap banyak.. walaupun masih ada lagi sikit2 bahasa geman dia tu.. Nak cite kat u all pasal semalam.. Time tu saya tempeklah krim setompok dua dekat muka.. datang si Alisha, sambil pegang dagu saya, terus tanya "Ibu, apa dekat muka ibu ni"... Saya pun jawablah krim... Terus alisha cakap "iskk iskk siannya.. comot muka".. Alisha cakap macam tu sambil kedua belah tangan cekak pinggang & kepala geleng tau.. hahha..

Ohya, u all jangan imagine Alisha cakap terus macam kita tau.. tapi dia ada pelat2 sikit.. tapi masih boleh paham la... Opssttt tiba2 saya terpikir, tak semestinya kita tak cakap pelat dengan anak, anak akan cakap terus sepenuhnya.. macam Alisha ni haa.. kami kaum kerabat ni takda pulak cakap pelat dengan dia.. tapi dia ada jugak pelat2..
Ya Allah Ya Tuhanku... Kau kuatkanlah semangat MOHAMAD NAZREN BIN AHMAD TAZARI untuk berusaha kembali pulih seperti sediakala.. kau ampunilah dosa beliau & seluruh hambaMu di muka bumi ini. Sesungguhnya hanya kepadaMu aku memohon.

{ 17 comments.. read them below or add one }

syawalsimpsons syawalsimpsons September 23, 2013
pelat mmg tak elok sgt..tapi kalo dengar tu rasa sweet sangat kan...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ September 23, 2013
Salam K.Ina..

hihi..tgh bygkan alisha cekak pinggang & geleng2 kepala sambil mengomel.. mesti comelll :)
Mimi Azirah Mimi Azirah September 23, 2013
hahaha...mcm kak nam alisha nih
Ayu Zan Ayu Zan September 23, 2013
kadang2 pelat cute kak. xpe.bsr nnt hilang pelatnya...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief September 23, 2013
boleh byg cr alisha cekak pinggang n geleng2 kepala tuh hihihi
azizah :) azizah :) September 23, 2013
hehe comel je dia tanya tu..macam org besar..hee
D Yatie D Yatie September 23, 2013
Hahaha. Arissa sekarang baru sepatah dua. Balik minggu ni dia pandai kata, "ha apa tu?" semua nak apa tu. Hahaha.
diana diana September 23, 2013
betul la..ada orang anggap anak cakap pelat sebab mak pak ajar..sebenarnya tak de la macam tu..dah nama pun budak2..ada tahap2 la kan??tak kan keluar2 je terus lancar bercakap..semua anak tak sama perkembangan nya..ada lambat ada cepat
Noe Noe September 23, 2013
mesti comel..sambil cekak pinggang sambil mengomel...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha September 23, 2013
hahaha..xmenahan cekak pinggang tu weeeeeeeeeeeeeeee.
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey September 23, 2013
Pandai Alisha. Bijak.. Bijak.. :)
jaakechik jaakechik September 23, 2013
pandai dia mengomel ya... ahah dah mcm mak nenek pulak... kekeke...
Ainim Suju Ainim Suju September 24, 2013
biasalah kak budaka2. usia mcm ni mmg ada pelatnya
Puan Kutu Puan Kutu September 24, 2013
mmg normal budak usia alisha cakap pelat. nti dh makin besar dengan sendirinya alisha pandai cakap..aiman dulu pun huruf semuanya jadi t..

dtg umah acik muni langsung tak pernah dengar suara..malu ekk?hehe
Mrs Velentine Mrs Velentine September 24, 2013
anak sulung mmg kebiasaan ckap pelat..mcm abg haikal...
tifa anvar tifa anvar September 24, 2013
pelat ank kcl mmng sweeet je bile dngr