Hati Alisha yang masih suci bersih.. (^_^)

Kejadian ni berlaku masa bulan lepas... time tu kami pergi klinik untuk checkup bulanan Aqilah... Kalau dekat klinik ibu & anak, mesti ramai budak2 kan... Alisha ni dia nak berkawan tau u all.. so, dia pergilah dekat 2 orang adik beradik yang tengah main "gayut2"... Sekali budak tu macam tak suka.. siap bagitahu adik dia jangan kawan dengan alisha.. alahaiiii...

Tapi Alisha ni dia bukan paham pun orang taknak main dengan dia.. dia pergi jugak dekat budak tu.. siap senyum2 bagai.. Last2 budak tu jelir lidah kat Alisha.. adehhhh.. siannya anak saya... (",) Tapi tu la, seperti yang saya cakap, hati alisha ni masih bersih, dia tak tahu orang tak suka or apa.. yang dia tahu "semua orang adalah baik"... Bila alisha buat tak endah je walau pun budak tu jelir dekat dia, last2, budak2 tu nak main dengan Alisha.. hehhe.. bukan main gelak lagi mereka 3 orang main.. hihii... 

U all nampak tak kat sini... sebenarnya dalam hidup kita ni, kalau kita sentiasa buat baik dengan orang walaupun pada mulanya orang tak suka kita... last2 mereka suka dengan kita... Macam kita yang dah besar ni pun samalah.. berbuat baiklah kita.. Tak payah nak balas2 or nak berdendam bagai.. biar Tuhan je bagi balasan.. kita ni.. teruskan kehidupan untuk terus melakukan kebaikan.. (^_^)

Hati Alisha yang masih suci bersih.. (^_^)

{ 38 comments.. read them below or add one }

QasehnyaRania QasehnyaRania February 28, 2013
betul tu..

teringat pulak masa tgk citer rindu bertamu di abu dhabi..kecik2 dah berdengki dgn abg sendiri walaupon budak.. tp bila besar makin mmbuak2 perasaan tu. moga dijauhkan
Cik Syida Cik Syida February 28, 2013
kesian Alisha.. hehehehe :)
NoEn NoEn February 28, 2013
bijak alisha bawa diri...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 28, 2013
alahai siannya alisha..dia nk berkawan tu...last skali berkawan juga..
Mrs Velentine Mrs Velentine February 28, 2013
suka dgn alisha..biasalah budak2 kan..tp bila dia sentiasa berfikran positif maka semuanya jadi ok
syawalsimpsons syawalsimpsons February 28, 2013
mmg alisha budak yang baik..itu yang sue tau bila sue jumpe alisha dulu
umi alya umi alya February 28, 2013
alisha.. meh sini, main ngan alya
ayut ayut February 28, 2013
bgus alisha...akhirnya dpt kawan ^^
aimi adilah aimi adilah February 28, 2013
hihihiih mcm kne batang idung lak entry nie... =)

mesti akk sedih kan tgk ank akk kne cm 2...sian alisha.. kalau aimi aimi dah tarik tgn alisha bawak balik.... =(
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P February 28, 2013
nasib baik Alisha tak faham lagi so dia tak endahkan
*azni* *azni* February 28, 2013
klu sy di situasi mcm tu msti sy sedih sbb org taknak kwn dgn anak kite..huhu..tp at least kite dpt belajar sesuatu dr anak kecil kan..
Anis Xora Anis Xora February 28, 2013
cian nye alisha..bagus betul die ye..kecik2 dah menunjukan sifat2 yg baik..tgk la ibu die..hehe
Masya Masya February 28, 2013
dr kecik kenalah berbaik sangkakan... didikkan yg baik.. mestilah besar pun jadi baik... kdg² kt buat baik pun org salah paham... itulah yg saya rasa skrg... walaupun sy cuba jgk bersangka baik.. dan berbuat baik.. biarlah allah sahaja yg membalas perbuatannya...

ehh.. terluah perasaan pulak kat sini..
CtAyue CtAyue February 28, 2013
itulah kan budak2... kdg kita byk jgk belajar dr mereka. tp kesian alisha.last2 kawan jgk kan.. anak sy kalau org taknak kwn ngn dia, dia larilah kt saya dan nangis..sedih agaknya..hihik..
nini nini February 28, 2013
betul.....baik kita pun jadi cam alisha, tak paham orang tak suka kat kita...mesti dia tensen...hehe
Mimi Azirah Mimi Azirah February 28, 2013
tuh la kak ina kite kne sentiasa tanamkan dlm diri berbuat baik dengan semua org walaupun org tuh berbuat jahat ngan kita....

mcm sy,slalunya nak balas perbuatan jht seseorang tuh memg sy tak smp hati...bg sy biarlah org tuh buat apa pun kat kite asalkan jgn kite buat kat die...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 28, 2013
Salam k.ina..
hihih..alisha ni baik :)
alhamdulillah..
setuju ngan akak.. buat baik dibalas baik kan..?
Nafira usof Nafira usof February 28, 2013
budak2 kan~ hati dia bersih~ :)
Deqla manjew Deqla manjew February 28, 2013
bagus alisha nih... ada sesetgh budak mmg akn bls balik..jelir lidah blk ke apa ke.. moga alisha trs berhati suci dan bersih mcm ni.. =)
Ema Blog Ema Blog February 28, 2013
cair dua budak tu tgk alisha senyum..hehehe
CeqGu CeqGu February 28, 2013
Firas pun mcm tu. Dah pandai berkawan.kalau p kfc, dia nampak jer budak2, dengan muka tak malu, pi tayang senyuman, nak ajak main2 ler tu hihi
Nida Mohd Nida Mohd February 28, 2013
bagus Alisha sebab x balas balik..setengah budak memang akan balas balik jelir lidah
izan mama mia izan mama mia February 28, 2013
bebudak kalau nak mula kawan mmg camtu...pas dah geng...seronok xnak balik pulak....
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha February 28, 2013
cian alisha tau...xpe xpe,nnti leh kwn dgn adam haziq :)
Aju Mohit Aju Mohit February 28, 2013
siannya alisha, takpe nanti adik dah becar dah ada kawan main masak2 kan...budak2 mcm tulah ina, anak2 akak kalau balik umah mesti ngadu org tu taknak kawan, org ni takmo cakaplah, huhuhuhu
Tihara Tihara February 28, 2013
alisha ni friendly macam ibu dia..
tp akak kalau dah buat baik dgn org dan org tu tak ske, akak buat tak tau je dah lepas tu..dah dia tk ske..susah nak paksa2..hehe :)
Haryati Faizal Haryati Faizal February 28, 2013
anak yati pun penah camtu jugak ina,masa belum sekolah kan dok pulak ngan mak mertua takde kwn2 lain, bila dia nak belajar berkawan ngan budak-budak lain cam alisha la...tak paham bila dak2 lain takmo kwn ngan dia...
Kesuma Angsana Kesuma Angsana February 28, 2013
budak2 mmg ler cenggitu mula2 paayh sikit lpas tu men tk hengat dunia dah hehehe
Sally Yatiey Sally Yatiey February 28, 2013
Kesian Alisha. Betul2 ^_^ Buat apa nak balas dendam kan ;D
azizah :) azizah :) February 28, 2013
kesian alisha.. nasib la alisha punya hati yg suci bersih biar org buat apa pon pada dia.. kalau kita ni ha nak je balas balik..hahaha
Mieya Atiera Mieya Atiera February 28, 2013
Pandai Alisha. Gigih nak berkawan walaupun tidak diendah pada mulanya.
Cik Nur Cik Nur February 28, 2013
memang murni hati alisha..tak cepat terasa..setenagh budak dah takut atau nangis dah akn..
Puan Kutu Puan Kutu February 28, 2013
gigih nak berkawan akhirnya diterima juga..tu la tak rugi buat baik
Nora Karim Nora Karim February 28, 2013
betul... kita buat baik dengan org.. org pun akan buat baik dengan kita...
Azi Azidah Azi Azidah March 01, 2013
Sofea pn biasa org xnk kwn ngn dia.. Ada smpi ke sudah buat dek je...huhuhu