Susu Alisha..


Sejak dari Alisha dah start minum susu FM, saya memang bagi dia minum susu ANMUM.. puncanya sebab time tu saya pun minum susu ANMUM jugak.. hahah.. Yela, Alisha kan start minum susu FM bila saya pregnant kan Aqilah.. (",).. Tapi lepas2 tu, my dear pernahlah jugak suarakan nak tukar susu lain.. kiranya susu yang lebih murah la kan.. tapi saya TAKNAK.. hahha.. kejam tak saya.. (^_^)

Takdalah u all.. sebenarnya ssusu Alisha ni, tak kacau duit belanja kami pun.. memang khas duit untuk beli susu alisha.. (^_^).. Tapi sebelum tu, meh nak cite kat u all, apa alasan yang saya bagi kat my dear yang saya taknak tukar susu lain dekat Alisha...

  • Hampir 2 tahun kami jimat duit dari belanja susu Alisha.. Yela, Alisha kan minum susu badan.. (^_^)
  • Kalau orang lain, sekilo susu untuk seminggu tapi Alisha, 500GRAM UNTUK SEBULAN... Dengan kata lain, sebulan, kami hanya keluarkan belanja RM25 (harga promosi) untuk beli susu Alisha... Berbanding orang lain... Lebih kurang 4kg sebulan @ 4 plastik susu... maybe sebab tu orang lain, guna susu lebih murah @ yang my dear cadangkan... (",)
  • Alisha dah pandai free diapers, so, duit kegunaan untuk Alisha, dah terlebih jimat dekat situ... (",)
  • Duit untuk beli susu Alisha tak guna duit belanja kami sebab saya guna duit hasil berblog.. hihiii... Nampak tak ruang iklan di sidebar & atas entry saya tu... dari duit tu la, saya beli susu Alisha.. Opsttt.. bukan duit tu je.. tapi jugak dari duit yang saya buat entry berbayar.. (",).. 

Inilah antara alasan2 yang saya bagi dekat my dear.. heheh.. So, my dear ikutkan je la... Nak beli yang lagi mahai, saya tak mampu.. mampu setakat yang ANMUM ni je buat masa ni.. Lagipun ANMUM TANPA GULA TAMBAHAN... Ok sangatlah kan... gigi Alisha pun dah tak berapa nak cantik... kikikikiiii


{ 30 comments.. read them below or add one }

careno careno February 20, 2013
ank sy pun minum anmum... :)
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha February 20, 2013
ish abah alisha ne....anmum kan bagus....tanpa gula tambahan~
Intan Akma Intan Akma February 20, 2013
anak saya pon minum susu ni..pernah try tukar susu Fernleaf sebab tu kan keluaran sama mcm anmum tp anak saya berak berdarah..so kami tukar anmum balik..
Ibu Lala Ibu Lala February 20, 2013
wah bagusnye. kira berblog ni sumber pendapatan lah jugak ye. akk x pandai bab bab nak menambah income nih. lgpun mcm mana nak buat supaya org buat advertisement kat blog kita?
Aju Mohit Aju Mohit February 20, 2013
alhamdulillah at least hasil berblog dapat tampung susu alisha ye, tahniah mummy!!! ;)
yana aina yana aina February 20, 2013
pemilihan susu yg betul utk anak2 bgs kan... ^^
Mimi Azirah Mimi Azirah February 20, 2013
ooo...anak anak sy minum lactogen...
lynndamya lynndamya February 20, 2013
wahhh cool lah akak, haha sorry lama xsinggah sini, agak busy lah :( wuwu..
GreenJade GreenJade February 20, 2013
hehehe rejeki Alisha tu..Alhamdulillah :)
D Yatie D Yatie February 20, 2013
Alisha umo brp eh? Best ny dpt beli susu dgn duit berblog. Saya nak jugak... Huhu.... Beli susu arissa sebulan kena 3 pek yang 1.2kg. So sbln lbh kg 300 susu sahaja.
Mrs Velentine Mrs Velentine February 20, 2013
pernah trykan wni susu ni tp dia x ngam...skg minum dutch lady
Zee Suhaini Zee Suhaini February 20, 2013
pandai betul Ina jimat..hehe..bertuahnya Alisha,patutla cerdik..
Haryati Faizal Haryati Faizal February 20, 2013
oklah tu, pandai ina uruskan kewangan famili kan... BF mang menjimatkan...
Nida Mohd Nida Mohd February 20, 2013
anak sy yg kedua minum dumex sebab terlalu byk minum susu..sebulan 6 peket yg 900g..sampai makan pun kurang asik nk susu je..xlalu nk beli susu mahal kalo smpi 6 peket sebulan..
syawalsimpsons syawalsimpsons February 20, 2013
baguih la tu kan...ada inisiatif
azizah :) azizah :) February 20, 2013
bagus akak ni pandai jimatkan ekonomi keluarga.. untung abg akak..
fieda fieda February 20, 2013
dapat gak bantu2 kan..
Sally Yatiey Sally Yatiey February 20, 2013
Bestnya.. merasa jugak duit hasil berblog ni kan ;D hee
QasehnyaRania QasehnyaRania February 20, 2013
betul tu anmum tanpa gula tambahan
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 20, 2013
salam kak ina..
anak2 cma x suka minum susu anmum ni..rugi beli.. huhuh.. diorg ttp suka minum dutch lady jgk..!

ni la untungnye en somi akak, alisha & aqilah punye ibu & isteri mcm k,ina ni.. bijak menguruskan kewangan... :)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 20, 2013
salam kak ina..
anak2 cma x suka minum susu anmum ni..rugi beli.. huhuh.. diorg ttp suka minum dutch lady jgk..!

ni la untungnye en somi akak, alisha & aqilah punye ibu & isteri mcm k,ina ni.. bijak menguruskan kewangan... :)
Cik Nur Cik Nur February 20, 2013
jgnlah tukar, alisha dah rasikan dengan susu ni..nanti tukar takut sakit perut, cirit, sembelit..sian lak alisha...
CeqGu CeqGu February 20, 2013
hurmm firas buat masa ni tak nak semua susu FM...akak susah hati ni, tak lama lagi dah nak start keja huhu
ayut ayut February 21, 2013
susu tanpa gula tambahan...ok tu...planning kewangan mmg sentiasa kena ada kan :))
Deqla manjew Deqla manjew February 21, 2013
biasanya kalo dah biasa, trskan je dgn susu nih..
Fiza Rahman Fiza Rahman February 21, 2013
QAHIRAH MINUM DUMEX DUGRO.
sal ya sal ya February 21, 2013
anak2 akak reject susu mahal. bila susu yang sedang2 je tu elok pulak minumnya.
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim February 22, 2013
merah tak sesuai dengan susu anmum.dulu ada pernah bg jadi sembelit..skang bg dia minum aktive gold
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 24, 2013
alisha geng qalief minum anmum gak...tp qalief dh langkah 4 hihi
Puan Kutu Puan Kutu February 25, 2013
anmum pun ok janji alisha minum susu.aiman dulu pas dua bulan mmg minum anmum pastu en suami tukar sbb mahai sgt.haha dh la kuat menyusu.time tu kan dia fully fm.mmg agak berat utk kmi yg pendapatan tak seberapa..dengan pampers pengasuh lg kan..smp skang minum dutch lady ja..