Tips tambah earning CPUV @ BE

Kalau u all dapat BE mesti u all nak earning BE u all tu banyak kan.. macam sayalah.. hahha.. *jujurkan... Untuk pengetahuan u all, earning CPUV @ BE akan meningkat mengikut UV kita..!! TAPI, jangan salah paham... kalau UV harian kita tinggi tak bermakna earning BE kita pun banyak tau.. SEBABNYA earning CPUV @ BE akan bergerak apabila orang masuk blog kita KETIKA IKLAN CPUV @ BE tengah "berjoget2" dekat blog masa tu...!!

Kalau ramai orang masuk blog u all pun, tapi time tu iklan CPUV @ BE tu, tak muncul kat blog u all, earning tak gerak jugak... thats y u all harus cari strategi camne nak suruh orang masuk time iklan CPUV @ BE ni ada di blog u all.. (",) Saya share dengan u all, apa yang saya lakukan... walaupun earning satu CPUV @ BE saya tu tak banyak sangat, tapi lepaslah beli pampers anak.. heheh

Firstly, saya duk wat kaji selidik dulu tengok iklan CPUV @ BE saya tu, tunjukkan diri di blog saya ni pukul berapa.. Nak ingatkan u all, SETIAP CPUV @ BE, WAKTU DORANG ADA KAT BLOG KITA NI TAK SAMA... Saya bagi contoh, iklan DIGI saya sebelum ni, dia tayang muka dari pukul 12 tengah malam hingga 9:30 pagi.. lepas tu tak keluar2 dah... iklan SANOFI plak, dia duk tayangkan diri dari pukul 12 tengah malam hingga pukul 10 pagi... tapi dari pukul 10 pagi hingga pukul 12 tengah malam tu, dia ada gak tayangkan diri tapi SANGAT2 SEKEJAP + KADANG2 JE BERLAKU..!! Macam CPUV @ BE saya yang terbaru ni (COLGATE), dah pukul 10 lebih pagi pun, dia duk tayangkan diri je dekat blog saya ni.. (^_^)

Second, bila u all dah tahu, time iklan CPUV @ BE u all tu keluar dekat blog u all.. apa lagi, cepat2lah tarik pembaca terjah blog u all.. antara yang saya lakukan.. SAYA UP KAN ENTRY...!! Bila entry dah publish... orang mesti akan terjah blog kita kan.. so, elok sangatlah time tu, iklan CPUV @ BE, tengah 'berjoget2' & pembaca pulak tengah serbu.. automatik earning CPUV @ BE meningkat.. hihii

Inilah cara yang saya buat.. minggu lepas baru saya mengkaji pasal ni.. bila dah berjaya, haruslah share dengan u all kan.. hihii... Thats y kalau u all perasan, sebelum ni, pukul 12 tengah malam, mesti ada entry yang saya publish & sebelum pukul 10pagi, dah 3 4 entry saya publish.. heheh.. So, lepas ni, saya perlu kaji tengok iklan CPUV @ BE COLGATE ni pulak, pukul berapa dia keluar dekat blog saya ni.. (",)

Tips tambah earning CPUV @ BE

{ 45 comments.. read them below or add one }

ros_reeza ros_reeza February 26, 2013
info yg bagus ni.. tapi, BE belum muncul lagi di blog Ros.. huhu
Mieya Atiera Mieya Atiera February 26, 2013
Laa.. patutlah earning CPUV kat blog Mieya lambat sangat nak naik. Sebab nie rupanya. Thanks for sharing this kak :)
Fiza Rahman Fiza Rahman February 26, 2013
Owh...baru saya tahu. Thanks ina. Lepas ni nak kena kaji BE saya berjaga pukul berapa ☺☺
Ibu Lala Ibu Lala February 26, 2013
terror la ina ni bab bab BE ni ye..
[PCL] [PCL] February 26, 2013
terima kasih share perkara nih, berlian sungguh idea cik Intan...ehhehe.
Azi Azidah Azi Azidah February 26, 2013
ooo camtu eh... xpenah pulak kaji be azi kuar kul bape. padanlah dapat be pun ciput... kena study gak la ni..
Nora Karim Nora Karim February 26, 2013
sedih... dah lama tak dpt BE.. huhuhu
aimi adilah aimi adilah February 26, 2013
best nyee akak =)

aimi xsempat lah update cm akk wt pnt kje =(
Zefa NorAsmara Zefa NorAsmara February 26, 2013
Tips yg bagus ina, rajin ina buat kajian. :-)
Sally Yatiey Sally Yatiey February 26, 2013
Nice sharing kak ^_^
Boleh cuba cara ni untuk tingkatkan earning BE nanti :D
Lin Azlina Lin Azlina February 26, 2013
betul tu...sy perasan jugak iklan ni time2 tertentu jer akan kuar.. tp sy xterfikir pulak nk up entri time iklan..biasanya sy rujuk trafik time tinggi biler...
shahdiana shahdiana February 26, 2013
oo..macam tu ek..tapi yana takde masa lah pulak nak tengok pukul brapa iklan keluar..kadang-kadang main aotupublish je..kalo yang macam tu ina ada tips tak....
Nafira usof Nafira usof February 26, 2013
tips yang bagus nih.. terima kasih atas perkongsian tips ini..:)
Mas Zull Mas Zull February 26, 2013
assalamualaikum intan....perkongsian yg baik mekacih...:)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 26, 2013
owh..camtue eh? br tau, hehe..
laskar pelangi laskar pelangi February 26, 2013
waaaa..tips berguna ni kak! thankkksss:)) boleh try ni
Haryati Faizal Haryati Faizal February 26, 2013
ermmm...tq share ye ina... tak penah selidik pun sebelum ni...
Deqla manjew Deqla manjew February 26, 2013
nice tips..deqla mmg x phm sgt psl BE smua nih.. lgpun kat opis mmg blocked..x leh nk check....huhu
MaMa3HerOO MaMa3HerOO February 26, 2013
Tq share..good info..sebenarnya x pernah dpt apa2 lg dr nuffnang..sedih..huhu..
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 26, 2013
owh mcm tu...wani pun nak kaji juga la be kt blog muncul time mana..tengs kak ina share psl ni...kaka ina mmg cikgu yg bagus la xkedekut kongsi ilmu...tengs sgt2 tau
Tihara Tihara February 26, 2013
bagus jugak kajian ina nim thanks for sharing..moga murah rezeki.. :)
Fizalinolie Fizalinolie February 26, 2013
Wah! Siap mengkaji lagi. Good job. Thanks 4 the sharing :)
Nurse & Engineer to be Nurse & Engineer to be February 26, 2013
thank ye :-) ni boleh try siasat ni hehe..
Nad MamaZN Nad MamaZN February 26, 2013
Oooo mcm tu ek...?
Nk kaji gak la pasni
Tq share tips :)
azizah :) azizah :) February 26, 2013
ooh bagus tips ni kak.. berguna.. tp akak boleh la tgk time bila iklan ada.. jijah yg kerja ni susah.. selalu autopublish jer entry..
Cik Nur Cik Nur February 26, 2013
Tips yg menarik..
Nur dulu rajin jugak kaji2 ni..
tp skrang bz keje..huhuh
n 0 e   s u h a i m i n 0 e s u h a i m i February 26, 2013
baru follow blog Intan...Thanks Intan for the great info...mesti mencuba ni...
D Yatie D Yatie February 27, 2013
Sy tak ad ms nk kaji iklan wpun mmg xd iklan. Hahaha.
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan February 27, 2013
Oo..macam tu..nieza pon dapat be colgate ni..jom sama2 up trafik..hehe
sal ya sal ya February 27, 2013
siap buat kajian ye ina.
ct kektus ct kektus February 27, 2013
heheheee. tenkiu kak sebab share. :)
amirini amirini February 27, 2013
Menarik ni....
Terima kasih...
ayut ayut February 27, 2013
perkongsian yg sgt berguna...hasil kajian..hihihi.bgus2x.. ^^
Mimi Azirah Mimi Azirah February 27, 2013
thanks kak share info yg sgt berguna nih...wat mse nih sy xleh nk buat kajian la...huhuhu
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 27, 2013
salam k.ina..
oo..baru tau psl ni..
jujurnye cma pun kadang2 ngetest jgk nuff ni..
hihi..
tenkiu for sharing.. :)
fieda fieda February 28, 2013
betul2..tp be la ni suke keluar mlm2 bute...
Mrs Velentine Mrs Velentine February 28, 2013
baru tau..tq kak..lepas ni kalau ada BE tips ni boleh digunakan
Puan Kutu Puan Kutu February 28, 2013
masih blur,tp faham la sikit2.hehe
Cik Syida Cik Syida March 07, 2013
owh macam tu.. thanks kak untuk tips ni :)
zahidahwahid zahidahwahid March 07, 2013
owh! nice! thank for sharing sis..
Myra Jay Myra Jay March 08, 2013
TQ Ina, yup betul tu kita kena aktif masa iklan tengah rancak menari..
Biasanya dia joget dari pukul 12am sampai pagi :D
Shida Radzuan Shida Radzuan March 12, 2013
bgus tips ni..pernah tfkir gak tp kdg2 musykil kak heheee :D