Kool Fever yang sangat mujarab untuk baby yang demam


Kelmarin saya ada gtau u all yang Aqilah demam kan.. Saya ada suruh my dear beli kool fever untuk Aqilah.. Ohya, kool fever yang khas untuk baby... Bagi saya memang bagus la kool fever ni.. Dari saya bagitahu u all yang suhu Aqilah 38.5, keesokannya, bangun tidur, demam tu dah kebah... saya dah tak rasa panas dah badan dia.. rasa macam biasa jer..

Lagi satu, dekat kool fever tu kan, dia ada macam gel yang nak bagi lekat dekat dahi tu.. bila saya tengok yang aqilah dah guna tu, gel tu memang habis terus.. seolah2 dia dah sedut segala ke'panas'an badan aqilah... Kalau alisha sebelum ni, gel tu masih bersisa dekat kool fever tu.. maybe sebab alisha pun dah reti.. sikit2 nak sentuh... tu yang kool fever tak berapa nak mujarab untuk dia.. hihii..

So, saya nak cadangkan u all, kalau anak u all demam.. belilah kool fever... puas hati bila ia berkesan..!! kiranya sehari je la aqilah demam.. Alhamdulillah.. Opsttt baru tingat, petang masa aqilah demam, aqilah pun ada makan ubat jugak.. maybe ubat tu pun membantu jugak (",)

{ 31 comments.. read them below or add one }

Ina Haireina Ina Haireina February 22, 2013
betul2.. anak saya kalau demam pun tepek mende ni.. cepat surut panas dia.. tapi susah la nak carik utk baby punye.. kebanyakkan kedai utk yg kanak2 tu..
hana hadi hana hadi February 22, 2013
hana pun pakai coofever yang dewasa. mmg best la.. time tido saja2 ja hana pakai.
UniMeOw UniMeOw February 22, 2013
dah lega ek...alhamdulillah....
babYpose babYpose February 22, 2013
Salam kenal, gud info, biasa tuam je :)
lynn kamarul lynn kamarul February 22, 2013
aqilah da sihat eh ina.. syukur alhamdulillah
diana diana February 22, 2013
kat umah saya wajib ada kool fever.balik kampung pun mesti bawak.ni je ubatnya sebab anak jenis takut makan ubat..heheh
maria firdz maria firdz February 22, 2013
Kalau baby saya x berkesan pun guna cool fever.. Nk kna cara tradisional juga...jelum dgn air asam jawa bru berkesan...
izan mama mia izan mama mia February 22, 2013
saya dmm pun pakai ini jugak...
Mimi Azirah Mimi Azirah February 22, 2013
kool fever nih memg elok kak
Masya Masya February 22, 2013
mmg saranan yg baik koof fevel ni... sbb budak² pun x blh makan ubat demam sebenarnyakan... sy pun x pasti umur bapa bulan baru blh makan.. tp amir dulu mmg pakai kool fever atau air asam jerluman dgn beras... dah bsr ni payah sikitlah nak lekat kool fever.. sy tampal kat badan belakang jer.. baru dia tak bkk kikikikikiki....
fieda fieda February 22, 2013
kak fieda mmg ni la peneman waktu mlm kalau anak2 demam..mmg simpan wat stok..
iietamalek iietamalek February 22, 2013
Beul mmg mujarab. Tapi ubat pun sama juga, kalau makan betul boleh kebah. Kadangkadang budakbudak muntahkan balik. Tu yang lambat baik demamnye...
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim February 22, 2013
MERAH TAK JALAN KALAU PAKAI NIE.KENA SENDIRI BANGUN BASAHKAN DENGAN AIR SEJUK..
Myra Jay Myra Jay February 22, 2013
Yup, kool fever mmg mujarab.. :D
Haryati Faizal Haryati Faizal February 22, 2013
kat umah mang sentiasa ada cool fever ni...
Azi Azidah Azi Azidah February 22, 2013
Xpenah guna kool fever. Klu anak sy demam boleh try jugak kaedah ni..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 22, 2013
salam k.ina.
ya..btl tu.. cma klu anak2 demam mmg tampal kool fever je.. lepas mkn ubat, bgn tido esoknye dah kebah demam tu..
tenkiu kool fever! :)
Mrs Velentine Mrs Velentine February 22, 2013
mmg bagus ni tapi wani kalau pakai dia suka buka
nini nini February 22, 2013
betullll....kool fever memang membantu....lagipun senang tempek je atas dahi...atau tempat yang panas...=D
Cik Nur Cik Nur February 23, 2013
Nur kalau demam pakai cool fever gak..yg dewasa punya... :)
Nora Karim Nora Karim February 23, 2013
kool fever mmg wajib ada bagi sesiapa yang ada anak kecil... persediaan tu...
deno deno February 23, 2013
bn takat baby, deno kalo dmm pun pakai cool fever nih
QasehnyaRania QasehnyaRania February 23, 2013
alhamdulillah.akan diingati
Sally Yatiey Sally Yatiey February 23, 2013
Ramai yang kata berkesan untuk kanak2 :)
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 24, 2013
wani siap beli sekotak terus kool fever ni spare kt rumah takut qalief demam la
Fiza Rahman Fiza Rahman February 25, 2013
Kat rumah memang standby cool fever nih.
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 26, 2013
ok gak gne koolfever nie.. esp time ank xnk mkn ubat.. Hannah penah gne..
HudaHuda January 15, 2015
Anak saya Hana pun pakai Kool Fever. Sekali dgn abahnya yang demam jugak pakai kool fever extra tu. Tepek satu kotak kat badan abah dia dgn tengkuk ngan dahi terus kebah esoknya.