Alisha dah berani guna tandas cangkung... (^_^)

U all ingat tak sebelum2 ni saya pernah bagitahu u all yang Alisha sampai nangis2 tak nak buang air besar dekat umah my MIL sebab tandas cangkung kan.. Tapi harini, Alisha nak buang air besar tau.. dekat umah parent saya ni, ada tandas cangkung & tandas duduk.. tapi saya sengaja bawak alisha pergi guna tandas cangkung.... Rupa2nya, alisha oklah u all.. dia boleh je buang air besar sambil cangkung.. ahhaha...

Saya tak tau la samada alisha nak guna tandas cangkung umah parent saya ni sebab lubang tandas tu kecik or tandas tu terlebih bersih ke kan.. hihii.. So, lepas ni nak kene try umah MIL saya plak.. samada dia nak guna or tak.. (^_^) Bukan pe, kadang2 sian, dia sampai nangis2 taknak buang air besar, sampai saya bagi pakai pampers suh buang dalam pampers, nasib nak.. (",) Takpala.. pe2 pun, saya eppy sebab alisha dah pandai guna tandas cangkung & tandas duduk.. hahahha

Nampak tak ibu cam saya ni.. anak berjaya guna tandas cangkung pun, dah heboh satu dunia.. kakakkak... Ni lah mak2 yang sentiasa teruja dengan perkembangan anak2.. (^_^)

Alisha dah berani guna tandas cangkung... (^_^)

{ 27 comments.. read them below or add one }

Sally Yatiey Sally Yatiey February 27, 2013
Baguslah kalau Alisha dah berani ^_^ hehe
Ann Ishak Ann Ishak February 27, 2013
hihihi memang ada anak2 yang macam tu, kadang2 kesian tengok dia menahan berak.
Deqla manjew Deqla manjew February 27, 2013
bagus la.. dia dah belajar perkara baru lagi..hihi.. deqla pun suka tandas dudok jek skng ni.. mcm lengoh lak cangkung lelama.. haha
azizah :) azizah :) February 27, 2013
bagus la alisha.. dah berani.. senang keje ibu pasni..hee
umi alya umi alya February 27, 2013
Alisha hebat, bagusnya
Aju Mohit Aju Mohit February 27, 2013
ha kan boleh tu, anak2 akak mmg kalau dah tak pakai pempes memang terus boleh buang air besar kat toilet, cayalah alisha!!!!
Ummi Iman Ummi Iman February 27, 2013
Baguslah. Mudah di ajar Alisha ni.
Azi Azidah Azi Azidah February 27, 2013
bestkn dpt tgk anak2 membesar... hrusla teruja...
Haryati Faizal Haryati Faizal February 27, 2013
alhamdulillah... pandai dah alisha ye...
ayut ayut February 27, 2013
yeay...perkembangan yg bgus...alisha dh tak kisah ^^
Fiza Rahman Fiza Rahman February 27, 2013
Alisha dah confident nak guna tandas cangkung ☺☺
Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY February 27, 2013
mmg setiap perkembangan anak kita akan teruja,

k.eija baru2 ni g mkn Mc'D zaquan dah pandai g basuh tgn sendiri pun kami dah teruja siap ckp 'besar dh zaquan dh boleh g basuh tgn sendiri' (maknanye dia dah tinggi sblm ni berteman sbb kena dukong dia..)hehehe..
n 0 e   s u h a i m i n 0 e s u h a i m i February 27, 2013
Tahniah Alisha :) alisha mmg berani..
Tihara Tihara February 27, 2013
alhamdulillah, perkembangan positif tu :)
Nora Karim Nora Karim February 27, 2013
good job alisha!! mana tak excitednya ina... kalau anak pandai buang sampah dalam tong sampah pun kita excited bg tau satu dunia.. hahah
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 27, 2013
salam kak ina..
hihi. alisha dah okey la tu..'lain pulak dgn seri..taknak tandas duduk..die nk tandas cangkung... huhuhu
Cik Nur Cik Nur February 27, 2013
baguslah tu..senang kalau pegi mana2 yg xde tandas dudukkan..
nini nini February 27, 2013
hehe...oklah tu...senang sikit lepas ni kalau dia balik umah nenek dia kan...=D
sa mic sa mic February 27, 2013
ewah dah semakin membesar ,semakin banyak perkembangan positif anak-anak, mana tak excitednyer, hehe
fieda fieda February 28, 2013
mmg seronok tgk perkembangan anak yg semakin positif ni..
Masya Masya February 28, 2013
bgslah dah nak.. anak saya pun dulu mcm tu.. siap terjerit² tak mahu menyangkuk huhuhuhu.. tp sekarang dah ok.. yg penting dia senang diajar.. dan tak buang merata²...
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 28, 2013
alisha anak yg bijak..bagus alisha
Mrs Velentine Mrs Velentine February 28, 2013
dia dah boleh balance kan badan...ada anak2 yg tak suka tandas cangkung sebab badan x balance
Mimi Azirah Mimi Azirah February 28, 2013
okla tuh kak ina dua2 jenis tandas die leh gunakan
Puan Kutu Puan Kutu February 28, 2013
bagus alisha nanti sng kt mana2 je boleh berak.hehe
Nieyxzha Hassan Nieyxzha Hassan March 07, 2013
Rania lom lagi pandai berak sendiri..dah ajar..tapi..ke kena tunggu dia ready or camana eh