Alisha pasti jadi anak yang pandai.. (^_^)


Tajuk entry ni "Alisha PASTI jadi anak yang pandai".. Yap PASTI.. Saya pernah bagitahu u all yang saya akan tulis perkataan yang baik2 untuk anak2 saya.. sebab secara tak langsung, u all yang baca pun akan doakan anak saya PASTI PANDAI jugak.. (",).. U all pun, boleh je dekat blog tu, guna perkataan yang baik2 untuk anak2.. 100 orang baca entry u all, 100 oranglah doakan yang baik2 untuk anak2 u all.. (^_^).. Fikiran kita harus sentiasa POSITIF.. jangan ingat mereka2 yang tulis perkataan yang baik untuk anak2 tu, sebab nak berlagak or nak perasan kan diri.. Kita dah besar.. dah jadi mak2 orang pun... minda harus sentiasa POSITIF untuk jadi contoh kepada anak2.. (",)

Tu diaaaa.. mukadimah yang panjang dari ibu Alisha & Aqilah... hahhah... Semalam masa saya tengah online, Alisha ni duk mintak botol 100 plus abah dia yang berisi pen tu.. hihii *kreatip betoi my dear ni... botol dari zaman bujang tu.. heheh... Dah dapat pen, Alisha apa lagi, terus ambik buku... bukan menulis pun  tapi menyonteng.. mulut duk sebut "A".."C".. bila dah habis conteng.. Alisha tutup buku sambil cakap "Dah siap".. & terus bagi buku tu suruh saya semak... Bila saya cakap "Pandai".. Terus dia tepuk tangan sambil cakap "Pandai" jugak.. hahhah

Bila saya tengok gaya alisha macam ni kan, saya terbayanglah nanti alisha dah sekolah, macam ni lah agaknya gaya dia siapkan kerja sekolah sambil ditemani ibu dia.. hihii

{ 33 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha February 05, 2013
rajin betul anak pompuan ina ni..
alisha nanti masuk sekolah mesti banyak dapat band 6
Fiza Rahman Fiza Rahman February 05, 2013
Rajin anak dara ni belajar yer ☺☺
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P February 05, 2013
anak2 didik dari kecik mudah masuk pelajaran, insyaallah Alisha pandai nanti
Cik Nur Cik Nur February 05, 2013
Pandai nanti alisha ni, pastu nanti bila aqilah dah sekolah, dapat tgk dia ajar adik pula...

lagi sweet kan.. :)

ISMA ILYA AHMAD PUAD ISMA ILYA AHMAD PUAD February 05, 2013
yey!

Alisha memang budak pandai
acik doakan
Alisha jadi anak solehah..
kebanggaan ibu dan ayah, dunia dan akhirat..

InsyaAllah.. kene berguru dengan akak ni nanti :) boleh kak?
umi alya umi alya February 05, 2013
Alhamdulillah alisha anak yang pandai
ayut ayut February 05, 2013
amin...moga alisha jd bijak dh bsar nnt...siap smua kerja sek yg ad tnpa disuruh...hihihi :)
Puan Kutu Puan Kutu February 05, 2013
alisha pandai!

bru nak tegur pasal botol 100 plus tu..:)
syawalsimpsons syawalsimpsons February 05, 2013
alisha ni mmg pandai tau..sue tak nafikan ni.
Anne Rihann Anne Rihann February 05, 2013
anak2 Gen-Y skrg sukakn pujian, mereka akn lebih bsemangat n ceria kalau kita puji selalu :)
are_lin@yu are_lin@yu February 05, 2013
amin moga dimakbulkan ;)
Mimi Azirah Mimi Azirah February 05, 2013
insyaALLAH Alisha akan jadi bijak dan pandai kak
Sally Yatiey Sally Yatiey February 05, 2013
Rajin Alisha ni.
Pandai ^_^ hee
izan mama mia izan mama mia February 05, 2013
in shaa Allah mg doa kita dimakbulkan
Ema Blog Ema Blog February 05, 2013
rajinnya Alisha..akak baru slow ajar si adik ni...
Mira Adzlia Mira Adzlia February 05, 2013
in shaa Allah..mmg pasti alisha jadi ank yg pndai.... :)
Falsya Falsya February 05, 2013
betul tau ckp ina sbb setiap kata2 tuh adalah doa kan...;)
Myra Jay Myra Jay February 05, 2013
InsyaAllah mudah-mudahan..
wan nurul hezrina abd halim wan nurul hezrina abd halim February 05, 2013
yup agree.setiap patah perkataan ianya mendoakan.meh buang semua ayat2 mcm pemalaslah...menyampahlah...degil..kita tukar yang baik2 mcm bertuah punya anak ker..pandai,cantik..so bila hari2 sebut sah2 jadi..hehe insyaallah
Mrs Velentine Mrs Velentine February 05, 2013
betul setiap apa ygkit acakap adalah satu doa
QasehnyaRania QasehnyaRania February 05, 2013
in shaa ALLAH..
dah pandai nanti boleh ajar adik pulakkan alisha ;)
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 05, 2013
salam kak ina..
huhuh..doa ibu sentiasa diangkat keatas..mesti alisha mjdi spt apa yg ibu dia mahukan...

btl2.. setuju.. :) ckp oerkataan yg baik2 ..org baca pun dah 1 doa :)
deno deno February 05, 2013
amin... alisya mmg pandai!:)
CiK Bella CiK Bella February 05, 2013
Amin!
Ibu penyayang akak ni :)
azizah :) azizah :) February 05, 2013
Alhamdulilah alisha memang anak yg pandai, bijak dan kakak yang peyayang :)
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey February 06, 2013
Hehe.. Aamiin... :) suke ayat mukaddimah kak ina tu.
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 06, 2013
In Shaa Allah alisha pasti jadi anak yg pandai...skang ni pon dh nampak kebijaksanaan dia tu :-)
Haryati Faizal Haryati Faizal February 06, 2013
kdg2 tak tau pun anak2 ni tulis pe tp selalu kata cantiknya...pandainye... sj bg anak2 seronok...
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra February 06, 2013
wah....mmg hepi la budak usia aisha dah pandai buat mcm tu..=)
sal ya sal ya February 07, 2013
jangan tak terlarat nak laya dia org buat kerja sekolah dah la. hahaha...
Azi Azidah Azi Azidah February 07, 2013
ya insyaallah alisha PASTI pndi...