Alisha bacakan buku cerita untuk Aqilah..

Tadi ketika saya dekat dapur... saya terdengarlah alisha duk pot pet pot pet... lepas tu dia cakap "Dah habis".. saya yang kat dapur ni, terus pergi dekat alisha.... tengok apa yang dia buat... Rupa2nya... Alisha sedang baca buku cerita dekat aqilah... Dia sebut dah habis tu sebab dah tamat baca story tu dekat adik dia.. hihii.. Alahaiiiii... sweetnya alisha ni... pandai melayan adik.. heheee


Tapi alisha bukan baca betoi2 pun u all... dia bukannya pandai baca lagi.. sekadar guna bahasa baby je bercerita dekat aqilah... hihiii.. Yang tak menahan tu, buku omputeh tu dia bacakan dekat aqilah... hehee

Ohya, untuk pengetahuan u all jugak, Alisha sekarang, kalau dia bercakap, dia bahasakan diri dia KAKAK tau.. Tapi dia BUKAN SEBUT KAKAK TAPI DIA SEBUT AKAK... hihii.. Antara contoh ayat Alisha.. "Akak nok susu".. "Akak nok ikut"... heheh

{ 31 comments.. read them below or add one }

Mrs Velentine Mrs Velentine February 22, 2013
takpe nnt lama2 pandailah kan....MV bagi Nokiakat sini
SeputihSalju SeputihSalju February 22, 2013
bagusnya alisha bacakan buku dekat aqilah...
syawalsimpsons syawalsimpsons February 22, 2013
sweetnyer alisha...syawal pon baru berjinak2 nk main ngan izz
aimi adilah aimi adilah February 22, 2013
wah wah.... untung aqilah dpr akak alisha =)
Mrs Lurve Mrs Lurve February 22, 2013
rajinya kakak nie layan adik..senangla ibu mcm nie..
|| NaFiRaa || || NaFiRaa || February 22, 2013
sweetnye kakak melayan adik.. pandai tolong mama dia jaga adik..:)

salam kenal n folo di sini~
CeqGu CeqGu February 22, 2013
hehehe sweetnya la akak alisha ni hehehe
izan mama mia izan mama mia February 22, 2013
bagusla...ehe..mereka dah baik dmm ker ??
Aisy Nasiha Aisy Nasiha February 22, 2013
bagusnya alisha ni, rajin dia nak berkawan dan bacakan buku untuk adik dia.. nati dh besar boleh pula ajar adik buat kerja sekolah ye...
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ February 22, 2013
salam kak ina..
hihi..bagus alisha ni.. pandai melayan adik die..

good kakak :)
Etuza Ezawarna Etuza Ezawarna February 22, 2013
akhirnya adik tertidur..baiknya kakak tu jaga adik dengan baik...
shahdiana shahdiana February 22, 2013
dah besar aqilah..kejap je tak tengok...alisha pun dah semakin matang ye kakak...
UniMeOw UniMeOw February 22, 2013
hahahahaha...terer la alisha..siap bc buku omputih!! :D

comey sgt..
Deqla manjew Deqla manjew February 22, 2013
hahaha.... dan2 dah habis ye dak...biasa la kite masa kecik2 mcm tu jugak...huhu
Cik Nur Cik Nur February 23, 2013
alololo..sweetnyee akak alisha...
Nora Karim Nora Karim February 23, 2013
bijak la alisha ni... pandai kakak jaga adik ya... (^_^)
QasehnyaRania QasehnyaRania February 23, 2013
alhamdulillah..baguih kakak ni :D
NaZiRaH @ Ezyra NaZiRaH @ Ezyra February 23, 2013
HIHIHI, tersenyum membayangkan situasi ini..mesti sweet kan akak, tambah2 untuk budak besar alisha..pandai dia,hihi
lynndamya lynndamya February 23, 2013
hahaha comel jek, wah, dah bahasakan diri dia akak ya, bagus2~ hihi
Sally Yatiey Sally Yatiey February 23, 2013
Boleh tahan Alisha ni ;D
Buku omputeh yang dibaca untuk aqilah ;D hehe
iietamalek iietamalek February 23, 2013
Alololo...baiknyer akak, bacakan buku untuk adik...
azizah :) azizah :) February 23, 2013
hehe sweetnya...nanti dia dah pandai baca lagi lah dia baca story untuk aqilah nanti..lagi sweet..hehe
intanfirdaus247 intanfirdaus247 February 24, 2013
heheh..comel sebut "akak nok" hehe..akak yg baik Alisha n
Wanieys a.k.a IbuQalief Wanieys a.k.a IbuQalief February 24, 2013
kakak yg bagus eh silap akak yg bagus heheeee
Fiza Rahman Fiza Rahman February 25, 2013
Pandainya kakak bacakan buku kat adik.
Puan Kutu Puan Kutu February 25, 2013
pandainya melayan adk..kakak yg baik betullah..sweet sgt bila alisha guna perkataan kakak bila bercakap..:)
Nisa Greennnpanda Nisa Greennnpanda February 26, 2013
sweet gile aa Alisha nie..
mmg good sister.. :3