Tahun 2012 tahun ramai lahirnya bayi lelaki?..


Sorry yer u all.. tak melawat u all pun sepanjang saya berada di kampung... memang malas yang amat... duk kampung rasa nak goyang kaki je... hahhahh.. So, hari ni saya akan slow2 jenguk u all... (",) Tengah mencari mood sebenarnya ni... kikikikiii.. Berbalik pada cerita asal...

Masa di kampung baru ni, saya pergi gunting + cuci rambut... sambil2 tu, bersembanglah dengan tukang gunting rambut tu.. Ringkaskan cerita.. baca perbualan kami dekat bawah yer.. hihii

Lengloi : U sudah tau ka anak u lelaki ka perempuan?..

Saya : Belum tahu lagi...

Lengloi : U tak mau tau ka?.. U mau buat surprise ka?

Saya : Takdala.. nak tahu, cuma saya belum scan lagi...

Lengloi : Ini tahun kan, saya tengok ramai baby lelaki oooo... Saya tanya itu orang, dia jawab LELAKI.. saya tanya ini orang, dia jawab LELAKI... Ramai LELAKI... Kalau 10 orang saya tanya.. 9 orang jawab LELAKI 1 orang saja jawab PEREMPUAN..

Saya : Ooo yeke.. saya tak perasan pulak... 

Dalam hati saya, lepas je lengloi tu cakap macam tu.. terus saya ingat kembali siapa yang bersalin tahun ni & siapa yang dah scan jantina kandungan dia...

Kak Zie : Melahirkan Baby BOY
Fiza : Melahirkan Baby BOY
Kak Izan : Scan Baby BOY
Sue : Scan Baby BOY
My Cousin : Bersalin baby BOY
My Friend : Bersalin Baby BOY
Cute Mum : Scan Baby GIRL

U all pulak, yang u all tahu, ramai LELAKI ke PEREMPUAN ek?.. (",)

Dari 7 orang yang saya tahu.. 6 orang adalah BOY  & Seorang adalah GIRL.. Dengan kata lain 6 : 1.. Tapi kandungan saya ni tak tahulah BOY or GIRL...  Kalau dapat LELAKI, alhamdulillah.. dapat sepasang & my dear ada geng & kalu dapat PEREMPUAN pun alhamdulillah jugak sebab saya & alisha bertambah geng... muahahhahha... Apa2 pun, saya doakan moga kandungan saya lahir dengan sempurna & selamat.. InsyaAllah.. (",)

P/s : Memang belum ada rezeki Alisha untuk dapatkan meja ABC... Walaupun kami ke MYDIN MERU, tapi stok dah HABIS...


{ 52 comments.. read them below or add one }

eintan nurfuzie eintan nurfuzie June 18, 2012
heheh... yeke.. x perasan.. office mate ik en gegurl..hehe.. laki ke perempuan ke x kisah la.. rezeki kan?
anisalya anisalya June 18, 2012
mmg mcm tu kot. kebetulan pun ye jgk. mcm thn akak lhrkan kak ngah, mmg ramai girl. selalu scan sekali je. kalau doc ckp boy/girl... terima je. lepas tu bila scan lg tak pernah teringat nk tny semula jantinanya. hahaha... ms pregnantkan kak long lgsg tak teringat nk tny. time bersalin tu la br tau.
deno deno June 18, 2012
emmm... ramai baby boy tuh kak... akak nak scan ke nak suprise je? hehe.. ramai jugak ibu2 moden skrg mcm tu, taknak tahu jantina baby.. tapi kalau akak dapat baby boy, yg paling seronok tu dapat sepasang! mcm kaklong deno, anak dia sepasang boy and girl.. :)

adik-beradik deno semua perempuan.. teringin jugak sekali-sekala nak adik lelaki... hehe.. dlm keluarga ayah je la lelaki... :)
CtAyue CtAyue June 18, 2012
ina kalau dpt lelaki dah sepasanglah.hehe..tp jantina tu nombor 2 kan.apa yg penting semoga semuanya baik2, sihat dan selamat. alisha lom dpt meja lagi ke? mmg kena cari lagi lah kt lain2 pun kan.. sy pun beli mydin jugak..tp mydin K.trg. selalu tgk ade je kt situ tiap kali singgah time on the way blk kg.cuba cr mydin2 lain pulak kot2 ada.
syawalsimpsons syawalsimpsons June 18, 2012
mmg tahun ni ramai yang bersalin lelaki...even member sue kat opis pon scan laki...N member 1 unit pon bersalin laki jugak....sue????????jeng..jeng...jeng....
ayut ayut June 18, 2012
abg ayut pon dpt baby boy taun ni..mgkn kot.huhu.alisha msih tak dapt meja ABC ke..alahaiii..bkongsi lg nmpknya gan mama ye alisha.hihihi
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 18, 2012
macam betullah.. setakat ni saya tgk ramai kwn yg bersalin n scan baby boy... di sekolah pun, berdekatan sy duduk, 3 cgu semua scan baby boy.
ummiarissa ummiarissa June 18, 2012
tak tahu pulak...yang sedang mengandung sekarang ni adik...jadi rasa-rasa macam lelaki juga..tengok scan 4D dia tu iras-iras baby boy..he he he
Nigina Nigina June 18, 2012
ntahlah intan... bagi saya kawan kawan ramai yang bersalin girl la pulak... hehehe....
Masya Masya June 18, 2012
selalunya kalau berselera makan ni baby boy... ina kan kuat selera makan.. teringat sy masa mengandungkan amir dulu.... apepun sy doakan semuanya baik2 ajer...

pssttt.. psstt... kawan2 kat opis sy yg bersalin awl tahun sampai sekarang majoriti baby girl sy jelesssss... ;p akhir tahun pulak ramai yg scan dapat baby boy hihihii
cik kiera cik kiera June 18, 2012
aha laa , moms kiera pon baru bersalin bulan 5 haritu , dea dapad baby boy gak . heeee
Falsya Falsya June 18, 2012
byk baby boy ke ina?..member2 falsya plak byk gurl..hehe..
nita nita June 18, 2012
wah..rasanyanya Ina dapat anak lelaki kot. sebab kawan2 saya yang lahir anak this year pun kedua-duanya pun lelaki.
Ha'ah la cam betul jer lengloi tu cakap 2012 ramai lahirkan baby boy.
Ummu Muhammad Ummu Muhammad June 18, 2012
ingat tak entry kite 4 suratan berbeza yang 4 orang kat tempat keje lahirkan ank...2 yang dah keluar girl..2 yg bakal keluar bile scan sorang girl sorang boy jadi 3:1 = girl:boy

hehe perempuan menang kat sini ;)
♥♥azatiesayang ♥♥ ♥♥azatiesayang ♥♥ June 18, 2012
Salam Ina...mungkin la kot,skrg org llaki makin sikitkan?..klu kat pusat pengajian tiggi,office,sekolah...kebykkan ramai pompuan.Elok gak tahun ni ramai lahirkn baby boy.hikhik
Tp bg k.atie..baby boy/baby gurl...yg penting sihat & sempurna..zuriat kita.
lynn kamarul lynn kamarul June 18, 2012
anak buah baru sy pun lelaki jugak. xpe lah rezeki anak ni perempuan ke lelaki x kisah janji anak yang dilahirkan sihat. tul tak
Deq's Qienz Deq's Qienz June 18, 2012
harap² kali ni boy la kot intan yerr..hehee
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 18, 2012
Oo.. tak perasan pun. Ye la, kwn2 saya pun ramai dpt baby boy!
alaa..cian Alisha.xpe, nanti tunggu ade stok. time cari selalu xde..time tak cari, ade je kan..
azizah :) azizah :) June 18, 2012
awal2 preggy akak xde alahan kan? mesti baby boy gak tu.. hehe
nur anis nur anis June 18, 2012
wahh..yeke..tak perasan pula..sebab saya takde kenalan yang lahirkan anak tahun ni..huhu
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ June 18, 2012
nieza scan tak nampak-nampak...so tak tau la boy ke gurl...tapi
1. kakak ipar baru bersalin...dapat baby gurl...
2. kakak ipar sorang lagi baby boy...
3. officemate pulak dapat baby gurl...

hmmm...camne peratusan tuh...hehehe
Zie Zie June 18, 2012
Staff kat. opis termasuk akak 4 lelaki 1 perempuan.. memang menang lelakilh thun ni... alhamdulillh... mudahan bertmbhlh kaum adam yer
Izan Ishak Izan Ishak June 18, 2012
wahhh...siap ada statistik lagi tu. kak izan pun baru tau ni ina.

tapi masa k.izan lahirkan kembar thn 2007 pun mmg mostly baby lelaki yg lahir masa saing2 k.izan...
fiza fiza June 18, 2012
Betul lah ini, yg saya perasan pon ramai dpt baby boy thn nih ☺☺
fiza fiza June 18, 2012
Iyer lah ini. Ramai yg dpt baby boy tahun nih ☺☺
Wanieys Wanieys June 18, 2012
wah ramai baby boy...klu kak ina pun baby boy dh sepsang la kan...tp xkisah lah janji selamat semuanya hihihi

p/s:sian alisha belum rezeki lagi la tu nk dpt meja ABC
Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine June 18, 2012
memamng musim baby boy menguasai pasaran kut.. hahaha
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 18, 2012
ujang & yana dpt baby girl..
ben ashaari baby boy,Qhaliff Iman..
bro eyriqazz dpt baby boy,Azim..

Ibu Alisha?!>hehehehe.
izan mama mia izan mama mia June 18, 2012
saya rasa gak...mesti ina dapat baby boy...
QueeN TerataI QueeN TerataI June 18, 2012
ammar beli meja abc kat giant... hihihi kalau saya x gugur aritu insyaAllah baby boy lg. hihihi

ps: blog u ni xde mobile version setting yer? i slalu bw guna fon so agk sush nk komen n view
Asep Haryono Asep Haryono June 18, 2012
Nice blog. I love it

Asep Haryono
Blogger
Indonesia
Lynn Lynn June 18, 2012
Salam intan...kat ofis k.lynn 11 org staff lahirkan baby boy..
ups...jgn sedih dulu..nak tau citer k.lynn tak..?
Masa preggy Najah k.lynn p scan..doktor kata baby boy..confirm..k.lynn balik kg arwah nenek kata.."doa banyak2 kat Allah...jangan lupa buat sembahyang hajat..selagi tak bersalin..tu ialah kuasa Allah untuk tentukan..."Pas tu masa bersalin..kat labour room dengar hubby ucap alhamdulillah...kita dpt bb girl..so kesimpulan..intan doa banyak2 k...kuasa Allah sapa yang tau..kan...smile ok..
iizza iizza June 18, 2012
yang sy tahu adik sy dpt baby girl dn soang rakan blogger t dpt baby boy..tu jer la yg tahu hehe..nampaknya 1:1..
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha June 18, 2012
rasenya mmg betulla!
sbbnya ofismate mama ni pun ramai lahirkan bb boy tahun ni..
Haryati::Faizal Haryati::Faizal June 18, 2012
takde rezki lagi, klu ada pun nak girl la plak, sbb dah ada 2 boy, tp sebenarnya tak kisah pun mana2...
Jaa Jaa June 18, 2012
kena tanya habis2la sb nk jawb soklan dari biras nih...
ieda ieda June 18, 2012
lebih suke ramai anak perempuan
tapi diakhir zaman nanti memang anak perempuan lebih ramai dari lelaki ..
nanakimie nanakimie June 18, 2012
yela kot sis,anak buah nana n kimie pun dua boy lahir tahun ni,bulan 2 hari tu:)
zachflazz zachflazz June 18, 2012
apapun nanti yang diberikan Allah, pasti yang terbaik bukan?

yang penting, semoga sihat selalu untuk ibu dan calon boy/girl-nya. aamiin.
fieda fieda June 18, 2012
betul kot ina sbb kebanyakan kawan kak fieda yg melahirkan tahun ni mmg majoriti baby boy...
anitadiana anitadiana June 18, 2012
kalu dapat baby boy..seronok lah ina kan dah sepasang..tapi kalu perempuan usaha lagi...he..he..tak kesah lah janji beby sihat dan sempurna...
Myra Jay Myra Jay June 18, 2012
Adik Myra bersalin bulan 2 ari tu Boy, tapi member nak bersalin bulan 9 ni kata Girl..
Wallahualam.. ;)
Gen2Merah Gen2Merah June 18, 2012
yelah, adik saya pun lahirkan bayi lelaki... dua orang cikgu yang cuti bersalin pun rupanya melahirkan bayi comel lelaki...
shida'R shida'R June 19, 2012
ikutkn mmg byk boy sis..tp xpela boy or girl..terima saja..heheee :D
::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: June 19, 2012
maybe kebetulan kot...2 orang mak sedara cik lynn baru bsalin...2-2 dapat baby boy :)
::CIK LYNN:: ::CIK LYNN:: June 19, 2012
maybe kebetulan...2 orang mak sedara cik lynn baru je bersalin...2-2 dapat bby boy :)
Marya Yusof Marya Yusof June 19, 2012
As salam IB,

Sukalah dgn entry ni... Boleh buat kajian statistik ni..hehehe... ;))

Sbnrnya kalau ikut bancian penduduk Msia org lelaki lebih ramai! Tp xtaulah kemana perginya, sbg cth di Uni. rmai org perempuan...erk!

Semoga IB sihat2 shj... Boy or girl amanah ALLAH... pinjaman drNYA pd kita! :)))

Take care :)
teratak hati teratak hati June 19, 2012
Yg penting kandungan sihat dan brsalin dgn slamat kn..
Azi Azi June 19, 2012
sy lahirkan hakeem thn 2011, 2012 adik ipar pn lahirkan baby boy...
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 19, 2012
hehe tak tahu lah plak..kalau baby 2012 banyak lagi beshjer tp tak join korum lah plak.huhu
9n0L4 9n0L4 June 20, 2012
haah mmg ramai lelaki stkt ni. elok la tu kan. ramai sikit kaum lelaki di mase depan. ;)