Kejutan apabila bangun dari tido..

Ini cerita hari Jumaat baru ni.. Saya mengantuk sangat petang tu.. so, saya tidur la sekejap... Alisha tu pulak, saya ajak tidur dia tak nak.. So, dia mainlah sorang2.. abah alisha pulak duk mengadap laptop.. Bila saya terjaga dari tidur.... tu diaaaa....


Habis baju alisha bersepah dekat depan tv... Lepas tu saya tanya my dear.. "Apa hal ni?".. My dear cakap.. "Pergi tengok almari alisha tu.. habis licin semua baju dia angkut"... pastu my dear cakap lagi.. "Tadi Abang tanya alisha, Alisha nak lari dari rumah ke?.. lepas tu alisha jawab pot pet pot pet sambil tangan tunjuk sana tunjuk sini.. " hahhahahh.. Apalah abah alisha ni... boleh cakap alisha nak lari rumah pulak.... hehhehhe


Saya masuk bilik.. sekali tengok, tingkat baju alisha yang paling atas.. licin.. sehelai baju pun takda.. hihii... Agak2nya alisha nak suruh abah dia beli almari kartun2 kot... muahhahah

P/s : Semua yang komen dekat entry sebelum ni.. semuanya saya akan masukkan dalam bloglist... nanti bolehlah kita sama2 menjadi "mesra alam"... (",)

{ 68 comments.. read them below or add one }

wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 26, 2012
laaaah mmg lucu ayat alisha nak lari rumah kot..bersahajajer ina nyer hubby2 ngusik=)dia nak almari kartun kenelah g beli.hikhik
Wanieys Wanieys June 26, 2012
hahaha alisha mcm qalief suka munggah baju...kdg2 tok tgh lipat baju pun dia boleh g punggah juga...alisha nk almari baju baru la tuh kak ina hihihi

p/s:-kak ina tlg emel add kak ina kat wani jap yer purplewinky@gmail.com hihihihi
:: Mrs.Eady :: :: Mrs.Eady :: June 26, 2012
baik laaaa sape nk lipat balik tuh??
hadifar-fyda hadifar-fyda June 26, 2012
--"Pergi tengok almari alisha tu.. habis licin semua baju dia angkut"... pastu my dear cakap lagi.. "Tadi Abang tanya alisha, Alisha nak lari dari rumah ke?.. lepas tu alisha jawab pot pet pot pet sambil tangan tunjuk sana tunjuk sini.. "--

hahaha....comey je ayat....
Falsya Falsya June 26, 2012
hahahaha..pandai alisha hint2..errrkkk, ke ibu alisha yg hint2 nak almari katun2 nieh..hehehe..
PinkUmmi PinkUmmi June 26, 2012
hahaha...kelakar la alisha nih....aina dan auni suka sepahkan baju yg dlm bakul....kalau PU belum lipat confirm baju bersepah sana sini...
Pn. Sheila@CC Pn. Sheila@CC June 26, 2012
pandainyer... alisha lipat kain ke tu? hehe
Deqla manjew Deqla manjew June 26, 2012
hahahaa.. kosong!!! saje la tu nk bg keje kat awk. hihihi..
Chekgu Azrine Chekgu Azrine June 26, 2012
sama perangai dengan anak saya..suka punggah baju..
Nida Mohd Nida Mohd June 26, 2012
Dia nak tolong ibunya kemas la tu..gegirl kan mesti rajin kemas..hihi
permata biru permata biru June 26, 2012
sama macam kaisara..nak pula almari berlaci aje..sekali buka..terus punggah semua baju2nya...
mamavogue mamavogue June 26, 2012
Ya ampun..
Hakim penah gak buat gini tapi lum sempat kuarkan abis mamavogue dah bagi jelingan manje kat dia..
sejak tu tak buat dah! Syukur!
Jenuh nak lipat balik!!
Si Matatajam Si Matatajam June 26, 2012
Betoi tu, mesti dia nak almari baru tu. he he. Pandai Alisha ngomel kat ayahnya...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 26, 2012
haha..tu tnda dia rajin kak.. =p
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 26, 2012
muehehe...alisha nak tlg kemas baju tu.. :)
NoEn NoEn June 26, 2012
alisha nk almari yg lagi besar la tu...hihi
UniMeOw UniMeOw June 26, 2012
ni tandanya...akak kna letak baju alisha tinggi2,,bg dia xsampai nak ambik...hik3...
fiza fiza June 26, 2012
Hahahaha...memang terkejut habis lah ibu alisha nih.
mama_umar_maryam mama_umar_maryam June 26, 2012
hik3..indirectly alisha nk wardrobe baru kot ;p
nur anis nur anis June 26, 2012
hihi...alisha saje nak suruh akak buat kerja tu..hikhik...
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha June 26, 2012
hahaha.comel je budak kecil lari rumah :D
syawalsimpsons syawalsimpsons June 26, 2012
kikikiki..alisha buat kelakar je...abis tu mesti ibu dier yang kemaskan tu
izan mama mia izan mama mia June 26, 2012
hahahhaah..ada saja kerja alisya ini yaa...jenuh laa nak lipat kemas semula...
Siti Fatimah Fuzz Siti Fatimah Fuzz June 26, 2012
cik siti tag awak....http://eimah2328.blogspot.com/2012/06/segmen-aku-nak-jadi-blogger-yang-paling.html
Dylla Abas Dylla Abas June 26, 2012
lawak la abah Alisha ni...dgn Alisha pun dia leh tanya macam tu kan..teringin nak dengar Alisha punya pot pet pot pet tu ^_^
azizah :) azizah :) June 26, 2012
hehehe better akak beli la almari kartun2.. comey je baby punya baju dlm tu..hehee
Nazayiena Nazayiena June 26, 2012
Hahaha, seronoknya dia mengirai baju2 tu dlm masa ibu dia tgh tido.....
JunAina JunAina June 26, 2012
Budak2 sekarang kecit2 dah pandai saiko parent ekkk... Kalau akak mau abah dia kene babab.
syiela syiela June 26, 2012
hahhahaha mmg kena beli baru..

***pst kat rumah saya pun pakai almari ni je buat budak besar berdua tu :)
Salmiza Salmiza June 26, 2012
nk almari karton2 tu...br ceria kt alisha...:-)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 26, 2012
Hahaha bikin geli urat perut omak la petang2 nih. Alisha Alisha...

Yg ayah tu pulak nape tak tolong kemas hihihi... Tolong tgok aje kann
;))
zachflazz zachflazz June 26, 2012
hahaha... nak pergi kemana alisha? hehe
ada-ada saja budak cantik nii..
tapi itulah kreativitas. mesti dipuji.. sukses alisha..
Deq's Qienz Deq's Qienz June 26, 2012
2dia. jenuh melipat pulak la ibunya..huhu..naseb bdn la
ERYZA ERYZA June 26, 2012
Habis bersepah. Tak tahan ayat ayahnya, Alisha Nak lari rumah...hahaha
jemarisuri jemarisuri June 26, 2012
mesti alisha jeles ibu dia tido ni..hihi..
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa June 26, 2012
saja nak bagi akak buat keje lebih laa tu hehehe
Yana Libra Yana Libra June 26, 2012
banyak betul baju diangkutnya ye..ayahnya tu pulak leh tanya nak lari dr umah pulak tu..huhu~
Tihara Tihara June 26, 2012
uwaaa habis kosong almari..apa alisha da buat nih..hehe :)
mama aryan mama aryan June 26, 2012
dia nak tolong mengemas la tu kot..hehe,tak pun dia marah mak dia tido..
aimi aimi June 26, 2012
alisha nk lari uma akk ke?? meh2 =)
LYAfrina LYAfrina June 26, 2012
alahai alisha..dia saja nak suh ibu dia rajin ni .. bg keje..xnka bg ibu dia bosankn?
shida'R shida'R June 26, 2012
aduiiihh alisha punya kerja hahaaa...sian ibu tu dah la bawa adik kecil dlm perut tu..hehhee ^_^
Shafiq Shafiq June 26, 2012
Alisha nak belajar mengemas tu..hehehe
eiela eiela June 27, 2012
haha adoi budak2 nih, habis semua dipunggahnya, sabar je la kak
Ummi Iman Ummi Iman June 27, 2012
Tunjuk perasaan org tak layan dia lah tu ;) saya letak baju iman tinggi2. Takutlah dia rajin mcm alisha nanti ;)
Nora Karim Nora Karim June 27, 2012
Alisha saja nak bg extra job kat ibu dia... heheheh

mesti alisha pikir... ibu dah tido lama tu... mesti segar bugar lepas bangun... hahaha
Azi Azi June 27, 2012
boleh pulak husband intan tanya alisha nak lari rumah ker..hihihi
Azi Azi June 27, 2012
boleh pulak husband intan tanya alisha nak lari rumah ker..hihihi
deno deno June 27, 2012
hihihi... macam2 ragam alisha ni kan.... :)
anisalya anisalya June 27, 2012
alahai alisha. nak buat apa la tu agaknya. nk bg space utk baju adiknya kot.
aizamia3 aizamia3 June 27, 2012
huhuhu.. sabar jelah dengan kerenah dia.. ;)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 27, 2012
Beli jer almari kartun...sangkut lagi senang alisha nak pilih baju sendiri kih..kih...Kan Alisha..
Zie Zie June 27, 2012
mak ai jenuh nak lipat balik,, alisya nk almari besar sket, hehe
anitadiana anitadiana June 27, 2012
penat nak kemas balik ina..nasib baik arisya tak pandai ambil baju dalam tong yg beroda...baju dia...
eintan nurfuzie eintan nurfuzie June 27, 2012
mintak perhatian la tu.. hehehhe
p/s : google mintak sebab untuk keselamatan acc kita.. klu x bagi mmg x dpt bukak blog kita dah...
lynn kamarul lynn kamarul June 27, 2012
budak2 skrng kreatif bila bab bermain, yg jadi penat ibu dia la kan.. hehe byk je almari kartun kat luar sana. tp klu kt beli pun kt perlu jjugak tgk keperluannya. klu dah ada mcm rugi pulak beli
Mrs Lurve Mrs Lurve June 27, 2012
alahai...kena lipat pulak
ayut ayut June 27, 2012
hahaha..best la alisha.tlg ibu kemas yer smpi tkuar semua baju yer.rajin2 nnt abahnya bli almari katun yg cntik gitu :)
Myra Jay Myra Jay June 27, 2012
Hheeee baru tadi myra sembang ngan Firas dalam telepon-tanya dia bila nak balik kpg.. Pastu suruh kemas baju, masuk dalam beg, terus Firas punggah baju dalam almari nak masuk dalam beg kecik dia..hehee :)

Budak2 cepat faham kan.. ;)
Masya Masya June 27, 2012
IYERLAH ALMARI NI KECIK JER.. MESTILAH ALISHA NAK YANG BARU..
iEdA iEdA June 27, 2012
alisha nk merasa gk almari katun2 2...bole letak mcm2 lagi naty...hehe
sweetkurma sweetkurma June 27, 2012
hahaha cute nya dia, tolong kemas almari... seronok kalau anak besar2 gini...zaman akak dah berlalu
9n0L4 9n0L4 June 27, 2012
bijaknyeeee budak ni. meh nak cubit ckit.
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 27, 2012
mcm2 la Alisha ni.. ape yg die pot pet tu.. :p
iizza iizza June 27, 2012
dia nak bagi keje kat mama dia tu..hehe
sueshe sueshe June 27, 2012
hakhakhakhakhakhakhakhakhak....
Izan Ishak Izan Ishak June 28, 2012
adoilah abah alisha... boleh bagi reason gitu. hmmm...bolehlah belikan alisha almari kartun2... janji takmo main punggah2 lagi tau alisha.