Alisha suka main anak patung rupanya....

Saya baru tahu yang alisha ni suka main anak patung @ barbie rupanya... Selama ni saya tak pernah belikan dia anak patung ni pun.. bukan apa, pasal saya takut.. hahhaha.. Takut semenjak tengok cerita patung yang pandai membunuh tu.. tajuk apa ntah, dah lupa.. hhihii.. So, macam2 lah yang saya bayangkan.. ekekekke

Padahal masa saya kecik2 dulu, saya pun suka main anak patung camni tau u all.. siap sanggup jahit baju untuk anak patung lagi... hahahha... tak menahan betoi zaman kecik2 dulu.. hihii... Semalam, saya bagi Alisha makan nasi dekat luar rumah @ dekat garaj kereta.. boleh pulak alisha bawak sekali anak patung yang pandai mengayuh basikal tu... muahahaha..


 Sambil saya suap alisha makan, sambil dia main anak patung tu... (",)


 Time ni, alisha nak letak kaki patung tu atas lantai.. konon2 macam nak suruh berjalan lah.. hehehhe


Yang paling alisha suka adalah main rambut patung ni.. dari kemas terikat, sampai dah kusut masai rambut anak patung tu... hehhehe.. Bila saya tengok alisha main anak patung ni, mulalah buat saya terpikir nak belikan anak patung barbie dekat alisha.. kan patung barbie tu ada macam2 barang mekap.. dengan sikat beria bagai.. bolehlah alisha 'mekap2' kan patung barbie tu nanti.. hihii

P/s : Nanti baru saya balas semua kunjungan u all yer... (",)

{ 61 comments.. read them below or add one }

Joanna Yunus Joanna Yunus June 22, 2012
apalah intan ni dah nama pun perempuan kan
Joanna Yunus Joanna Yunus June 22, 2012
apalah dah namapun perempuankan....sumaiyyah memang terserlah sejak dia baby lagi, kalau letak teddy bear sebelah dia boleh nyenyak tidur....
deno deno June 22, 2012
akak, beli la lagi barbie utk alisha... beli yang ada satu set alat hiasan utk barbie tu... mesti alisha suka :)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 22, 2012
Haloh-haloh comey.. Ank perempuan mmg la tak dpt dipisahkan dgn patung hihi.. Kan comel, sikat2 rambut, tukar baju dia hihi
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 22, 2012
pasni dia men dgn adiknya plak kan..hihi.
syawalsimpsons syawalsimpsons June 22, 2012
mesti alisha suke tu kalo beli...best2....tu mesti kasut mak ibu dier rrr tu..buat pakai
nur anis nur anis June 22, 2012
alisha kan gugurl..mesti la suka anak patung..:)
ayut ayut June 22, 2012
alisha kan gegurl.mestila suka ank patung yg cantik2 gitu.rambut ank patung bt men pon jd la kan alisha..rmbut sndri msih pendek :)
Cik Nur Cik Nur June 22, 2012
lumrahkan budak2 perempuan msti suka ank patung, budak laki2 pula suka kereta mainan..

p/s: tadi nur terbaca di fb, Ben Ashhari tnya siapa blogger yg mengandung atau ada ank aktif berblogging.. nur terus bgtahu blog ni...jgn marah ye...

cm nilah komen yg nur send.. :

‎: blog intan berlian... sedang mgandung 5 bulan.. sehari 3-4 entry...blog dia, pernah di siarkan dalam apa kata wanita... http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/
deadyrizky deadyrizky June 22, 2012
kok....patung sih?
itu kan harusnya namanya barbie yak?
weww
eintan nurfuzie eintan nurfuzie June 22, 2012
heheh... kklu x silap cerita anak patung membunungh tu byk kan episodnya..hehe.. ala tu cerita je pun..hehhe
CtAyue CtAyue June 22, 2012
hehe..ayu pulak mmg suka tgk patung barbie tu..nak beli belum ada baby girl..alisha pakai selipar ibu dia yer..hehe.. :)
QA's ~ mamapapa QA's ~ mamapapa June 22, 2012
ehehe!!!sy pn bru je prasan yg eechaa suka main teddy bear :))
teratak hati teratak hati June 22, 2012
budak perempuan kan..mesti la suka main anak patung..
Zie Zie June 22, 2012
emm nanti suh ibu belikan barbie satu yer..
PinkUmmi PinkUmmi June 22, 2012
Aina dan Auni takde barbie pun..ada teddy bear byk...
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 22, 2012
tak lama lagi alisha main dengan adik baru la pulak :)
QueeN TerataI QueeN TerataI June 22, 2012
perempuankan of coz lah suka patung barbie.. tp Queen tak suka pun.. teddy bear pun x minat.. hehehe sbnrnya takut.. kihkihkih
Masz Sidek Masz Sidek June 22, 2012
selipar akak ke yg alisha pakai tu.... hehehehe
msredcheesecake msredcheesecake June 22, 2012
kita gugirl kan suka men patung.... suka main rambut dia...hheee
Nana Lam Nana Lam June 22, 2012
wah wah, besar nya sandal alisha ne hihik! nana pun suka barbie tyme kecik2! sampai form 2 pun masi simpan collection barbie lagi tw! hee! nana datang berkunjung balas dan follow sekali :DD

http://ernaziana.blogspot.com/
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 22, 2012
suci je muka Alisha ni..
beli lah kak, dah tu minat dia kan.

: bagus pendekatan akak, bawa anak sekali sekala makan luar rumah, supaya dia tak jemu kan :)
zachflazz zachflazz June 22, 2012
kesukaan alisha mengingatkan saya pada fatimah putri rasul yang suka bermain anak patung (boneka)
Salmiza Salmiza June 22, 2012
Hehe jgn suka robot sudah...kan alisha..
fieda fieda June 22, 2012
la..kak fieda pun sama sejak tgk cite anak patung yg jahat tu rasanya nama dia chukky kot..ntah lupe dh..sejak tu la kak fieda takut dgn anak patung..
fiza fiza June 22, 2012
Saya tak pernah belikan qahirah anak patung...alahaiii...ni yg nak cari anak patung nih ☺☺
Tihara Tihara June 22, 2012
anak perempuan mesti dengan baby doll :)
Nazayiena Nazayiena June 22, 2012
Alisha baru ada anak patung ya,nanti minta ibu anak patung yg pandai nangis dan ketawa tu....
azizah :) azizah :) June 22, 2012
memang menarik! yg penting pink! hehe
cekodok cekodok June 22, 2012
ingat lg x mng contest cekodok..sori sgt2 sbb lmbt..jd nk no tepon nk kasi topup free..bole emel kt mih92_asri@yahoo.com..x kesah la maxis ke,celcom ke,digi ke..emel yg dulu dh terdelete..sori..hihi..
nita nita June 22, 2012
Anak perempuan, Ina memang suka anak patung samalah ngan si Aishah tu :p
Yana Libra Yana Libra June 22, 2012
normallah budak2 pmpn suka main anak patung kan? hehe~
aimi aimi June 22, 2012
aimi dulu xd ank patung sb kawan2 aimi banyak nye laki =) hahahahhahaha
Wanieys Wanieys June 22, 2012
lepas ni banyak la koleksi anak patung alisha hihihi...td wani pergi mall cari brg mainan baru tuk qalief tgk banyak la koleksi barbie doll...memang geram tgk tp xder ank pompuan lagi hikhikhik
ieda ieda June 22, 2012
alah2 comelnya anak patung alisha .. hurmm lepas nie mama belikan yg besar sikit erkk .. mamaaaaa sila beli ;)
eita eita June 22, 2012
citer patung yang jahat tu..
memang seriau giler tengok..
tapi sampai sekarang masih main dengan anak patung..
hehehehhe.....
syairahmohdanuar syairahmohdanuar June 22, 2012
dulu sy suka sgt barbie smpai mandi skali n syampoo rambut diaaa.hihi :B

p/s : blu mata alisha panjang!!jeles~~
Abey Mirul Abey Mirul June 22, 2012
Adik saya yg perempuan tu,kalau main patung. Rasanya berbelah badan patung tu.. Hahaha. Kadang2 ada jugak budak yg tak suka..kalau suka,mesti nak patung selalu kan? Hehe.
shida'R shida'R June 22, 2012
haaaa..gambar yg last ni baru betol2 nmpak muka alisha kak oii...heheee..comel ^_^
Si Matatajam Si Matatajam June 23, 2012
Bestnya Ada baby girl kan! M dulu pun suka anak patung. Teringat lg anak patung yg bleh pejam celik matanya tu...
CikMai CikMai June 23, 2012
hehehe teringat kecik2 mai pun layan barbie gak..siap nak set rumah tp abah tak layan..wuwuwuwuwuww
Papa Mifz Papa Mifz June 23, 2012
of coz la suko main anak patung...kan Alisha gegurl...:)
anisalya anisalya June 23, 2012
nnt ibu belikan set barbie utk alisha ye. tak pernah belikan utk ank2 sbb abahnya tak kasi.
Mama Adam Mama Adam June 23, 2012
alisha kan girl. mesti suka kalo dapat barbie. wahhh... terbayang2 kalo ada anak girl
Ummi Iman Ummi Iman June 23, 2012
Saya pun takut juga.. Kalau boleh jgn lah beli yang cukup sifat.
delarocha delarocha June 23, 2012
klu dia suka main bola nnt..pening pulak
fadh leyanie fadh leyanie June 23, 2012
mcm sy dulu pn suka barbie ni,mak ai,,besornya kasut alisha,ni mesti pakai ibunya punya.,:P
9n0L4 9n0L4 June 23, 2012
patung yg berhantu tu name die chaki kot? hehe.
caliph shuriken caliph shuriken June 24, 2012
owh, movie patung jaat tu.. klau x silap tjuk child's play aka chucky...
ummiarissa ummiarissa June 24, 2012
kena belikan yang besar ni...kecik tu puas main...kena beli banyak sikit,boleh buat kawan berbual...he he he
izan mama mia izan mama mia June 24, 2012
heheh..girl laa katakan...mmg suka ngan patung barbie tu...tapi kalau mia yg main...sehari jer,..pastu, kepala retcabut,..kali hilang..uhh..sadis...
Azi Azi June 24, 2012
sib baik dia suka main patung... perempuan wajiblah suka main patung,masak-masak, makeup make up... hihihi...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 25, 2012
budak gegurl...memang suka main anak patung...lagi2 anak patung barbie hehehe...anak cik rose yg sulong memang suka barbie....setiap kali pergi pasarraya mesti nak beli...dahlah patung barbie mahal....
anitadiana anitadiana June 25, 2012
ok lah tu ina..pada arisya suka main benda yg ada butang...hp...komputer,remot astro..semua dia nak buat main..kalu patung-patung tu dia buat kuda atau baling-baling aje ganas tu...
Myra Jay Myra Jay June 25, 2012
Patung dengan Popuan memang tak dapat dipisahkan ;)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 25, 2012
Semalam baca enrty ina ni sikit depan my Aleesya. Aleesya nampak pic Alisha ni pegang doll, die pun sibuk.."mami, nanti mami buy new princess for Aleesya k.."huhu..(die pun tak penah sy belikan doll2 mcm ni) tetiba je die mintak..Aleesya tgk Alisha ni ralit je main doll ni dlm pic, die pun terus nak. :p
MamaEma MamaEma June 25, 2012
nasib baik dia minat kat patung..kalau minat lain sussah nak cari pulaknya...hehehe
Izan Ishak Izan Ishak June 26, 2012
apalagi ina... kenalah belikan barbie plak untuk alisha pasni.
iizza iizza June 27, 2012
memang anak perempuan akan suka barbie doll camni..teringat anak-anak sy dulu..alahaii..:)