Cerita Alisha malam semalam...

Malam tadi alisha tido dah awai tau.. tapi dekat pukul 12 tengah malam, dia boleh terjaga pulak... saya & abah dia pun dah separuh lena time tu... Dia terjaga pasal LAPAR la u all.. alahaiiii.. kesian pulak.. sejak2 putus susu ni... sentiasa lapar tengah2 malam or pagi2 buta.. dah lah semalam demam.. (",)

Saya bawak alisha pergi dapur, dia nak MAKAN ROTI CICAH AIR MILO.. so, saya bagilah... dah habis, dia mintak pulak DONUT.. saya bagilah donut... dah habis donut, dia mintak pulak NASI.. alahaiiiii... saya bagi nasi.. dah habis nasi??.. dia mintak pulak OAT... adehhh... saya masak air & bagilah oat segera dekat dia... bila dah habis, dia mintak air masak.. Alhamdulillah.. lega.. dalam hati pikir, mesti alisha akan mintak nak tidur pulak... TAPI RUPANYA... ALISHA BOLEH MINTAK BUKAK LAPTOP... adoiii... Saya terus angkat dia, masuk bilik... mata ngantuk oooo... tak larat nak layan.. hihii

Gambar pukul 6:30 pagi.. bangun terus makan roti..

Pagi ni pulak, dia terjaga pukul 6:30 bagitahu lapar lagi.... adehhhh... terus saya bawak pergi dapur, bagi dia roti... nasib ada stok... (",) 

TAPI kan u all... hikmah disebaliknya, semua kerja, jemur baju, kemas baju & basuh pinggan mangkuk.. semua dah siap semalam, time alisha makan tu... so, pagi ni kemas rumah je la... muahhahha

P/s : Bukan senang anak2 nak lalui pengalaman putus susu rupanya yer...

{ 53 comments.. read them below or add one }

Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 28, 2012
hahaha...alisha ni suka manja2 ye...saja tak nak mak dia tido awl tu...bgus juga sementara layan sempat lak ina siap kerja rumah,cemerlang tul..
izan mama mia izan mama mia June 28, 2012
mg berat alisha bertambah laa lepas ni...kiranya,..kat rumah,..mesti ada makanan kalau ada anak kecik kan...huuh..sabar ina...
Fazlinil Irma Fazlinil Irma June 28, 2012
xpa.. yg penting alisha nak makan. nampak gaya intan kena ada stok roti tiap hr. jenuh kalau bgun tgah mlm roti habis. :))
Kakzakie Kakzakie June 28, 2012
Hikmah lain pun ada sebab dia dah suka makan. Tak lama mesti tambah montel Alisha..

Kena sedia makanan selalulah kalau macam nie..
Dylla Abas Dylla Abas June 28, 2012
seronok dengar Alisha nak makan walaupun tengah2 malam..budak kan selalunya liat betul nak makan...
nanieybarnieylurviey nanieybarnieylurviey June 28, 2012
yg best keje da settle tu. :)
pinky pinky June 28, 2012
bebudak pepagi dah bangun....siap gelak terkekek kekek lg... cer kita huhuhu....

Alisha mkn roti xpe sbb roti tu kabohidrat...
fiza fiza June 28, 2012
Banyaknya alisha makan ☺☺☺
eintan nurfuzie eintan nurfuzie June 28, 2012
kena banyak2 bersabar kan.. mmmm cik en satu hari akan tempuh gak pengalaman intan ni
lynn kamarul lynn kamarul June 28, 2012
berselera alisha eh.. ok la tu , bg tambahkan berat badan skit. tp tu la bila mintak mlm2 nk mkn jenuh mak dia ni
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 28, 2012
wah..ok gak..mkn dan mkn..jnji dia sht..
Mama Adam Mama Adam June 28, 2012
hihiihihi.... kesiannya.....
sabar ye alisha....
Tihara Tihara June 28, 2012
kesian alisha tapi takpe dia dah semakin membesar n bijak seswaikan diri nk dapat adik nt :)
anitadiana anitadiana June 28, 2012
seronok tengok alisha kuat makan...tapi tetap kurus..arisya susah makan...pagi tadi terjaga cari papa..papa tengok bola keluar tengok tv bersama papa..tak larat ita..
syawalsimpsons syawalsimpsons June 28, 2012
mmg tak senang nak putus susu anak ni..tapi kalo alisha minta memelam makan tu kalo anis..tak pe la..at least dier kenyang kan...sue syawal agak susah nak makan sikit...sebab B4 tido minum susu, bangun tido minum susu...kalo dah bangun tu lepas minum susu, mmg payah la nak makan..tunggu la 2 jam nnt insyallah baru makan..
Cinta Misteri Cinta Misteri June 28, 2012
Selera benor dh skang. So mama kena standby makanan secukupnya.
ayut ayut June 28, 2012
hihihi..alisha kelaparan.adehh..nak bek dmam jdik selera ye ada dh.. :)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 28, 2012
nak mmbesar ni.. tu yg kuat mkn..
sabar ye ina, itu cabaran sbg seorang ibu. Tp senang hati bila anak2 nak mkn drpd xnak mkn.. :)
Nurul Husna Mohd Hassan Nurul Husna Mohd Hassan June 28, 2012
lama-lama alisha biasa la tu. pastikan stok roti banyak. hehe
aimi aimi June 28, 2012
kihkih...kuat mkn ye bdk kecik ni =)
nur anis nur anis June 28, 2012
bertambah selera makan alisha ye..:)
Tentang Kita Tentang Kita June 28, 2012
kesiannya mlm2 lapar....
♥ ...mummy SHAKIRA...♥ ♥ ...mummy SHAKIRA...♥ June 28, 2012
alahai tgk Alisha kan risau pula bila fikir Shakira putus susu nnt mcm mna laa agaknya...huhu
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 28, 2012
kuat sungguh dugaan bdk yg berhenti putus susu..sian kat alisha..

mungkin kantung pewot dah semakin mmbesar,jadi isinya perlulah diisi lebih ckit kan alisha?

nmpknye akak kena lebihkan stok mknn yg ada la kot2 alisha lapar mlm2 lagi.. :)
Deq's Qienz Deq's Qienz June 28, 2012
ala cian dia..lapar yerr..hehee
Eca Dwinky Asha Eca Dwinky Asha June 28, 2012
kena ada stok ne kak...baru xsusah2 kan?
PinkUmmi PinkUmmi June 28, 2012
memg la kalo cerai susu memg kuat mkn....sme mcm aina...tp auni smpi skang still myusu bdn tp kuat mkn jugak..hahaha
Zie Zie June 28, 2012
wah bnyak mkn yer... Jenuh ibu nk layan... Sabar jerlh
anisalya anisalya June 28, 2012
alahai... kesiannya kt alisha. smp mcm tu sekali laparnya.
ieda ieda June 28, 2012
aah dia akan selalu lapar tau ..
insyaallahh ina .. dia akan terbiasa dan ina pun akan selalu ada stok makanan ekeke ;)
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha June 28, 2012
alisha tengah nak membina badan tu..:)
okla tu, ibu dier pun leh wat keje lain gak kan..beres keja umah gitu!
Nora Karim Nora Karim June 28, 2012
Anak saya pun nama Alisya... ejaan je lain... :-)

Alisya saya pun saya tgh ajar nak putus susu bdn... buat masa ni bila dia minta je saya bagi... nanti esok lusa kena SAY NO pulak... kesian dia nanti... huhu
Izan Ishak Izan Ishak June 28, 2012
sabar ye ina... dugaan bila anak2 nak membesar mmg tak boleh dielakkan. nasib baik alisha masih selera nak makan itu ini...

harap2 alisha cepat2 sembuh ye...
QueeN TerataI QueeN TerataI June 28, 2012
byknya Alisha makan... :)
Cik Rongoks Cik Rongoks June 28, 2012
waaaaaaaaa..banyaknye alisha makan . hikhik
9n0L4 9n0L4 June 28, 2012
macam macam kerenah die ehhh on the way nak berenti bf ni. huhu.
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 28, 2012
betul tue...putus susu memang camtue...ina..sabar jerlah...
✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ ✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ June 28, 2012
betul..dia akan sentiasa lapar... lebih-lebih lagi kalau time malam mesti bangun nak susu...nieza selalu buat stok air vitagen dalam fridge... so dia takkan ingat la kat susu mama dia...
Wanieys Wanieys June 28, 2012
alisha lapar la tu...dh la demam kesian dia kan...tu la mula2 anak nk putus susu mencabar sikit..kak ina sabar banyak2 yer :)
Yana Libra Yana Libra June 28, 2012
baguslah alisha kuat makan kan?
shida'R shida'R June 28, 2012
biasalah sis...mmg mkn masa nnt lama2 dia biasa dah ;)
fieda fieda June 28, 2012
lapor dia ye...sian plk..bangun malam nk makan..
iizza iizza June 28, 2012
waa banyaknya makan..senang hati kita tengok kan..:)
Haryati::Faizal Haryati::Faizal June 28, 2012
banyak betul dugaan dia....ye ina...sabar je la...dapat pahala tau!
Myra Jay Myra Jay June 28, 2012
Hheeee, okla tu mau makan camtu, dah alang2 kan biar lewat tetap ditunaikan ;)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 28, 2012
Uikk dah makan byk nih.. Tp susu tamo minum sampai mama dia susah hati...
azizah :) azizah :) June 28, 2012
sabar la sis... nasib la sis tak keje kan boleh handle anak meragam gini..
Azi Azi June 28, 2012
sy pn sama klu anak jaga malam confirm keje siap, xyah buat pagi esok.. anak sy klu bangun tido mmg xlalu makan, kena amik feel dulu..
eita eita June 28, 2012
karenah2 manja kan...
Cik Nur Cik Nur June 29, 2012
ni kesan sebab alisha berhenti myusu kot kak..?
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 29, 2012
nie ikutt mak dia lahnie kuat makan tapi bdn maintain kecik=)