Guling2 last2 tidur dalam rumah sendiri.. hihii


Ni cerita pagi semalam... semalam kan alisha bangun awai... sebab lapar... Lepas dah makan, alisha nak tidur semulalah.. tapi tu la, bukan senang dia nak tidur sekarang ni.. puas bergolek baru tidur... Macam semalam.. sebenarnya dia baring depan TV.. golek punya golek, merengek punya merengek.. last2 dalam rumah dia jugak, dia boleh terlena.. hehehhe

TAPI tu la, rumah dia tu, saya letak atas lantai je.. kalau nak guna baru ambik letak depan TV.. ni kes golek punya pasal.. last2 alisha tertidur atas simen.. alahaiii... kalau tau, saya lapik tilam kecik dalam rumah dia tu... (",) Ohya, saya kesian tengok dia baring atas simen, so, saya angkatlah masuk bilik.. last2 dia merengek + sambung golek lagi.. baru boleh tidur... alahaiiiii

Haaa nak cite u all pasal malam semalam... Badan alisha dah ok.. dah kebah.. tapi tu la u all.. merengek sepanjang masa.. asal terjaga dari tidur merengek.. menangis2.. yela, tidur alisha sekarang dah tak lena.. betoi ke sebab putus susu sampai jadi macam ni yer??.. susah betoi nak tido gayanya...  

Duk merengek je.. kadang2 sampai rasa macam.. "eeeee eeeee eee"... adoi... nasib tahap kesabaran tu tinggi lagi... adehhhh.. Semalam, sampai tak tahu dia nak apa... bagi tu tak kene bagi ni tak kena.. alahaiii.. alisha padahal bukan jenis macam ni tau u all... lepas berhenti menyusu.. lepas tu alisha demam & terus jadi macam ni... Hebat dugaan berhenti menyusu ni rupanya... masa nak hentikan alisha dari menyusu tu senang je.. tapi dugaan selepas tu rupanya lagi hebat... (",)



{ 41 comments.. read them below or add one }

Saya Disini Saya Disini June 29, 2012
hehe..penat main smpai tertido
Wanieys Wanieys June 29, 2012
sabar kak ina dugaan semua tu....happy wani dgr demam alisha dh kebah...lepas ni mesti alisha aktif mcm dulu balik :))...tp kesian tgk alisha tertidur dlm rumah sendiri

p/s:- kak ina nasib wani dh buat ptg kelmarin entry autopublish utk hr ni mcm tau2 jer dashboard nk buat hal haha..nasib2...klu x takder la entry hr ni hikhik
pinky pinky June 29, 2012
comelnya umah.... kesian Alisha, dia kan dh melekat dgn intan...tu kot yg tergolek-golek dl sblm tido...nk cr keselesaan...
Joanna Yunus Joanna Yunus June 29, 2012
Rasanya betul le kot macam sumaiyyah dulu macam tu juga.... Qayyum jgn disoalkan beliau memang budak yg x banyak kerenah
lynn kamarul lynn kamarul June 29, 2012
nak beli satu la rumah camni
lynn kamarul lynn kamarul June 29, 2012
nak beli satu la rumah camni
fiza fiza June 29, 2012
Dah ada rumah sendiri yer alisha ☺☺
hajar hajar June 29, 2012
budak2 kalau nk dapat adik mmg selalu meragam kot... ikut pengalaman kengkawan cmtula...
Kakzakie Kakzakie June 29, 2012
Kata org tua-tua intan kadang bila ibu mengandung pun si kakak/abang pun boleh jadi macam ini juga. SO kes Alisha kena dua sekali serentak menagih kesabaran mama dia...
izan mama mia izan mama mia June 29, 2012
fuhhh...nasib ina sabar yer..ekekeke..mmg tercabar rasanya...nsb baik mia ok jer..tapi..dugaan tak sama kan..lagipun..ina tgh mengandung..ramai org dok kata,...nanti makin kuat ragamnya..ragam nak dapat adik...berbanyak sabar yer ina...
Cik Nur Cik Nur June 29, 2012
ada x masuk komen nur sebelum ni di entry ni..?
izan mama mia izan mama mia June 29, 2012
ada dok kata..mmg gitu ragam nak dapat adik...sabar yer ina...
aimi aimi June 29, 2012
ssh btl ye ... =)
saffiya_aleesya @ echa saffiya_aleesya @ echa June 29, 2012
kesian sampai tertido atas simen yer..pasni akak kena lapik tilam kecik laa dlm umah dia tu.. ;-)
Tihara Tihara June 29, 2012
moga ina dan alisha kuat mengahdapinya..insya Allah
Nora Karim Nora Karim June 29, 2012
alamak.. takutnya tgk gelagat alisha ni sbb putus susu... takut pulak nak berhentikan alisya saya dari menyusu badan...
Farah Shamsudin Farah Shamsudin June 29, 2012
orang tua selalu kata kalau ibu bawa baby dlm tummy, anak 1st tu mesti meragam.. ntah betul ke tidak..tak tahula kan.
misshannajr misshannajr June 29, 2012
org nak dapat adik cmtu la kot gayanyahehe
Asyiqin Haulisah Asyiqin Haulisah June 29, 2012
comel je dia tidur dlm rumah dia. penat sgt lah tu gamaknya.
ariana ariana June 29, 2012
Dua2 kena tabah..alisya dan Mamanya yg paling penting..Insyaallah..ok nnti..
Akak dh lalui semuanya..huhu
Myra Jay Myra Jay June 29, 2012
Siannya, mengantuk sangat la tu, takpun Alisha sronok tdoq atas simen-kan sejuk...; )
Cik Nur Cik Nur June 29, 2012
laa..xmasuk rupanya komen tadi..hihihi

cantik rumah alisha.. :)
ShimaSalleh ShimaSalleh June 29, 2012
Bagus Alisha.. Mana2 buleh tido. tak kisah punya.
Dia merengek biasa la maybe hormon ibu dia tgh bwk adik. Shima dlu prgnt ke2 pun abg aqil mcm tu juga... Eeee eeee eeee aje mak dia hahaha... Sabar ye. Tak lama, pastu dia rapat ngan ayah dia pulok huhuhu sampi la skrg...
9n0L4 9n0L4 June 29, 2012
kesian die. pasti ade hikmah juge ni. sabor ye.
azizah :) azizah :) June 29, 2012
kesiann alisha.. xpelah demi adik kan alisha..akak gagahi jugak..aceceeh :p
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 29, 2012
Mungkin la.. dia belum dapat biasakan diri tu. Addicted to susu ibu la...takes time kot. sabar ye..

P/s: lepas 2 tahun boleh menyusu lagi tak sebenarnya ye? kalau adik alisha lahir, then alisha tgk adik die menyusu, tetiba nak susu ibu dtg balik cmne ye?
Haryati::Faizal Haryati::Faizal June 29, 2012
byk2 bersabar la ina ye...
Nana Nana June 29, 2012
alisha...harus belajar berkorban kan...tak lama lagi nak jadik kakak...
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha June 29, 2012
alahai..letih sgt yer alisha..
Azi Azi June 29, 2012
insyaallah lepas ni semua akan ok. alisha anak yang baik mesti tahu bertimbangrasa tuk adik. harap tak demam lg pas ni
fieda fieda June 29, 2012
ina..alisha jadi gini sbbnya satu nak dapat adik dan satu lagi sbb baru lepas dgn nenen tu..
Masya Masya June 29, 2012
alhamdulillah dah semakin sihat...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 29, 2012
Mungkin lepas susu badan kot...kesian alisha..
izz iizza izz iizza June 29, 2012
sejuk agaknya simen tu..sedap dia tido..:)
Izan Ishak Izan Ishak June 29, 2012
sayu plak tgk alisha tertido dlm umah dia tu. mungkin ni cara alisha kot ina.... masih rindukan 'botol susu' ibunya taoi tak terluah ngan kata2. banyakkan sabar ye ina... tak lama lagi oklah semuanya tu.
eita eita June 29, 2012
banyak2 bersabar...budak2 biasalah..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 29, 2012
huhu..mcm2 ragam dan dugaan ye anak putus susu ni..sabarkan ajelah dgn kerenah anak ni..

sian pulak tgk alisha tido mcm tu..ni mesti dah habes golek2 sakan ni..
shida'R shida'R June 30, 2012
hye da de rumah pulak hehee...untung2 dia xnk duduk sna teruskn sis kalo xjenuh la sis nk tgu dia tdur bru agkt..
anisalya anisalya June 30, 2012
sabar je la ina. lain budak lain pulak fiilnya kot. ank2 akak alhamdulillah... ok je. mungkin sbb cmpr dia nak ada adik pulak lagi tu.
aizamia3 aizamia3 June 30, 2012
mula-mula.. nanti lelama ok dah tu..
QasehnyaRania QasehnyaRania October 30, 2012
alolo cute je umh alisha..lps ni boleh main dgn adik pulak kan..
done 4 bb :)