Nampak je macam tak pregnant tapi pregnant tau... hihii

Dekat entry sebelum ni, ramai yang bagi komen cakap perut saya kecik & tak nampak macam orang mengandung 5 bulan... hehheh (",) Untuk pengetahuan u all, memang ketika mengandung alisha lagi perut saya jenis yang kecik... Maksu saya cakap maybe sebab perut saya tinggi kot.. Entahla, saya pun tak tahu... hihii

Untuk pengetahuan u all, ketika saya mengandungkan Alisha 6 bulan, masih ada lagi orang tak percaya bila saya bagitahu saya tengah pregnant.. muahhahhah... Inilah ceritanya bila perut jenis kecik.. hihii... TAPI kan u all.. yang best bila perut kecik ni, lepas bersalin, perut kita tetap macam ketika belum pregnant... takda kesan strechmark dekat perut tu.. muahhahahh.. Yela, sebab perut kita tak banyak mengembangkan.. thats y boleh maintain.. (",)

Eh, tapikan u all, saya nak tanya ni.. ada jugak yang cakap, kene hati2 sebab orang tak tahu saya pregnant.. kenapa yer??.. Otak saya lambat pickup lah pulak u all.. muahhahha..

Haaa lagi satu, walaupun perut kecik tapi saya memang betoi2 pregnant tau u all... muahhahhah... Sampai sekarang saya masih lagi merasai gerakan kandungan saya ni.. hihii.. Alaaa luar je nampak perut saya kecik.. cuba selak baju saya... " Mak oiii... BESAR".. muahhahahhhaha.. Apa2 pun, doakan saya & kandungan sihat walafiat yer... (",)

P/s : Takkan ada entry sedih2 lagi sebab alisha dah jadi Kakak yang baik.. saya dah berjaya melepasi saat2 getir... hihihii.. So, SAYA HAPPY SEKARANG... (^_^)

Kak Zie, Normally bila alisha terjaga tengah2 malam.. saya hanya bagi air masak dekat Alisha.. Lagipun alisha tak mintak susu cuma mintak air... Di siang hari & sebelum tidur baru saya bagi susu.. lagipun alisha kurang minum air masak.. (",)


Nampak je macam tak pregnant tapi pregnant tau... hihii

{ 41 comments.. read them below or add one }

Wanieys Wanieys June 21, 2012
Insyaallah wani doakan kak ina dan kandungan sihat sentiasa...alhamdulillah kak ina dh berjaya lalui saat getir tu kan...
nur anis nur anis June 21, 2012
hehe..yang penting akak dan baby sihat kan..:)
Myra Jay Myra Jay June 21, 2012
Tu untungnya orang yg badan kecik..
Gambaq semalam Ina dengan Yui memang tak nampak cam pregnant pun.. ;)

Myra yg tak preggy pun dah nampak perut...wahahahaaa
JunAina JunAina June 21, 2012
Akak bila pregnant sampai 9 bulan kecik tapi ngadap 7 keatas da macam belon... Lahir anak 3.7kg, 3.75kg cuma yg bungsu 2.8kg tetiba rasa macam tak reti pegagng baby pasal kecik.
Deq's Qienz Deq's Qienz June 21, 2012
btul tuh sy pon jns pewut kicik pewt 9 bln pon stil bley pkai bju kurung..tp kan cik qhayra ms lahir 3.45 smua org tkejuz coz tgk ke pewut kicik..hihii
pinky pinky June 21, 2012
hehehe...bgslh... dl ingt tgk redmummy preggy 3bln dah mcm 5bln...
Cute Mum Cute Mum June 21, 2012
untungnya..
uyun pregnant kalinie lagi besar perutnya..
paling tak tahan bila mula strechmark kat bahagian bra.. antara breast dan perut.. pedih kalo kering.. memang kena sapu bio oil hari2...
time dania kat perut jer.. tapi taklah seteruk kali nie..
baby sehat kot.. huhu..
Cik Nur Cik Nur June 21, 2012
nur pun lambat pick up, kenapa ye kena hati2..
QueeN TerataI QueeN TerataI June 21, 2012
betul tu.. perut sya pun kecik.. mmg org x nmpk kalau sya mengandung hehehe.. dan untungnya mcm u ckplah.. lps besalin perut senang nk kempis dr buncit dan yg penting xde sracthmark tu
izan mama mia izan mama mia June 21, 2012
kalu kita sekali pun..kalau dah tahu dia mengandung...sure ada layanan istimewa,..kalau tak tahu dia mengandung mana nak tau..ter apa-apa..kan...saya pakai bj mengandung sejak 3 bulan tau..hahhah...sure org tahu punya...
Rosalia Rosalia June 21, 2012
bolehla still nmpk slim :D kongsi rahsia sikit.hahah
Kakzakie Kakzakie June 21, 2012
Tak payah beli baju maternity kalau macam tu Intan. Kakak masuk 4 bulan aje dah tak selesa pakai baju biasa tau - memang org dah nampak perut membesar...
Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P June 21, 2012
untung kalau preg takde stretch mark :)

rasa nya prt kena hati2 tu, sebab takut orang berkasar dengan akak kot, yelah sebab ingat akak "sorang" je..
jemarisuri jemarisuri June 21, 2012
kalau nk ok sbm tido kasi minum air ..after that baru kasi susu..mesti alisha ok...^^

***seronoknya kalau preggy tp xnmpk cam preggy mesti suspen kan..
Tihara Tihara June 21, 2012
eh tu lah keuntungannya bila badan maintain slim kan :)..
♥  Cmª shIemª ♥ ♥ Cmª shIemª ♥ June 21, 2012
cma pun perut kecik..tp byk scratch mark..huhuh..
semoga selamat semuanya..
kan...alisya good girl.. :)
Yumida Yumida June 21, 2012
sronoknye bila org sembang psl preg2 ni..teringin pulak merasa..hihi
Masz Sidek Masz Sidek June 21, 2012
Kenapa yer kak.... otak sy pun lambat pick up jugak lah kak....
ni kena tanya dgn org yg lebih berpengalaman ni...
ieda ieda June 21, 2012
aah ina pernah cakap dah dlm entry dulu tuu ..
akk pun mula macam pelik sbb bila ina cakap preggy tapi x nampak .. lepas tuu baru perasan , biasalah org comel macam ina nie perut kecik ekeke .. bb dlm punn comel agaknyeee ;)
fieda fieda June 21, 2012
kena hati2..?ermmm..kenapa erk...kak fieda pun lmbt pick up ni..kot takut ada yg terngorat ina kot sbb ingat takl prgnt..
msredcheesecake msredcheesecake June 21, 2012
mmg ada org perut kecik even sampai 9 bulan pun comel je...hheee... xpe janji sihat...
Falsya Falsya June 21, 2012
untung ina..maksud tuh agaknye nnt org still leh ngorat ina kut..hehehe..
syawalsimpsons syawalsimpsons June 21, 2012
kes ina samo ngan sue la...sue pon naik pening tau ...abis nk wat guano je..dah jenis yot2 kecik...
L L June 21, 2012
pesanan utk org yg ngandung2.. hehe.. =D utg la kecik...

jom singgah sekejap..=D
http://lolz-l.blogspot.com/2012/06/still-jahat-walaupun-dah-solat.html
ayut ayut June 21, 2012
Alisha dh jd kakak yg baik..bagus2.good girl!takpe la kak,ayut pcya je akak mengandung walaupun tak nmpk prot yer..hahaha.kena hati2 mgkn sbb nnt org men langgar je kita mane tau.logik ye la akn.yg btul tak sure plak..nk tau gak.. :)
Mummy GreenyHouse Mummy GreenyHouse June 21, 2012
kena hati2 sebab tak diberi keutamaan seperti ibu mengandung kot.. (ye la, ibu mengandung ni kan ala2 mcm FRAGILE gitu.. :p)

Moga semua sihat..ibu, baby in the tummies, Alisha...tak lupa juga ayahnye..huhu
wan nurul hezrina wan nurul hezrina June 21, 2012
tulah baju besar n inapun kurus mana nak nampak..alisha sama ngan merah mmg nurul bg malam2 air masak.takut banyak plak gula diteguk..diapun jarang minum air masak.tak mcm sofia
anisalya anisalya June 21, 2012
betul tu. mmg takde scrath mark pun. doc pun kagum tgk perut akak masa nak scanned. kecik tapi kemas katanya.
teratak hati teratak hati June 21, 2012
Mcm sedap je..blh la try puasa nnti..
Zie Zie June 21, 2012
Emm kak pun masa kataperut 5 6 7 orang kecik2 last2 keluar nah hai... emmm

masa hujung2 pregnent tu memang rasa berat sangat badan ni nak bawak diri pun tak larat.. kalau pi pasaraya memang tak larat nak jalan... jalan kejap mesti nak duduk...

oo ye ker? rasa pelik pulak coz dia minum air jer... apapun janji sihat yer alisya...
ieedaz @ mama_isha ieedaz @ mama_isha June 21, 2012
tu namanya perut comell..orgnye pun comel jgk kan..:)
Si Matatajam Si Matatajam June 21, 2012
Untung perut kecik camtu... M ni gedabak gitu. Sebab tu la struggle diet tak hengat bla nak kurus balik lps Khalish dah putus susu
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 21, 2012
bestla macam tu, perut tak naik, berat pun mesti tak banyak naik kan? tak macam saya, dah 9kg naik masuk mggu 33 ni... tak larat dah rasa memboyot ni..masa pgnant kali ptama 55kg dah bersalin, tapi dulu mula 41kg je, skrg, belum cukup bln dah 54kg, aiiiii
iizza iizza June 21, 2012
baby besar x kalau perut kecil..sy dulu pun perut nampak kecil bersalin yg sulung ok jer perut x pecah-pecah...tapi bila bersalin anak lelaki..keluar berat 3.5..habis perut pecah-pecah..sbb baby besar kot..
eita eita June 21, 2012
orang kecik memang susah sangat nak nampak...

harap2 baby n mama sentiasa baik kan..
ecadwinkyasha ecadwinkyasha June 22, 2012
xpe la kecik..yg ptng dua2nya sihat.betul tak?
9n0L4 9n0L4 June 22, 2012
kene la hati hati. kot kot ade org nk ngorat. hihi.
Masya Masya June 22, 2012
jimat duit tau... kalau mengandung tak nampak besar sgt.. x pyhlah beli baju mengandung banyak² sebab masih blh pakai baju sedia ada...
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 25, 2012
perut kecik memang jimat duit...dok payoh beli baju gandung betul tak ina?
MamaEma MamaEma June 25, 2012
best lah tak ada strechmark pun...
PinkUmmi PinkUmmi June 26, 2012
seronok je dngr org pregnant perut tak nmpk...mcm PU memg tak leh sorok la...pregnant 4 bln dh nmpk mcm 6 bln..hahaha