Alisha dah ada tabung sendiri (^_^)


Tabung ni saya dapat masa last balik Chemor hari tu... Acu Alisha yang hadiahkan Alisha tabung... Yela, selama ni, alisha kan duk main tabung abah dia jer.. (",) *Alhamdulillah... jimat duit ibu alisha..kikikikiii...

U all jangan tak tahu... betapa sukanya Alisha ni menanbung... siap tabung dia tu dah berat tau.. tak larat nak angkat.. hahhah.. TAPI u all tahu tak, macamana alisha boleh isi duit tabung tu banyak2.. kikikiiii... Alisha pergi ambik duit tabung Abah dia & sumbat duit tu dalam tabung dia... hahhahhahahha...  Kelakar Alisha ni tau.. kikikii

Yela, masa mula2 dapat tabung tu, punya excited nak menabung.. so, mana nak cari duit syiling... last2 tabung abah lah jadi mangsa.. kikikii.... TAPI sekarang ni, kalau ada duit syiling memang kami akan bagi dekat alisha & bagitahu alisha suruh letak dalam tabung... Dengan terkedek2, Alisha masuk bilik & sumbat duit tu dalam tabung dia.. hihii.. Seronok tengok alisha & seronok jugak sebab Alisha dah pandai menabung... *Good Job untuk parent Alisha yang dah ajar alisha menabung dari kecik... kikikiii... Perasannya... ayat nak suruh orang pang sebijik... keh keh keh (^_^)

P/s : SAYA DOK SABO NOK BALIK CEMOR ESOK SEBAK NOK MAKANG KEPOK LEKOR TEGANU... "KEPOKKKKKKKKKKK AKU RINGDU NOK MAKANG MUNG...."

{ 40 comments.. read them below or add one }

anitadiana anitadiana June 13, 2012
bagus tu menabung..kak ita ajar anak-anak menabung,,arisya dan aqil pantang jumpa duit siling berebut nak masuk tabung kekadang minta kat mama,papa dan maksu nak cen(sen)...nak masuk tabung...
nuyui a.k.a miss YUI nuyui a.k.a miss YUI June 13, 2012
eh2.tabung kt sama..hihi.. tp dah pecah..waa..

p/s: akk nak pnda tu bila? jumaat?
zachflazz zachflazz June 13, 2012
nah ini dia, saya sangat suka saksikan kanak-kanak gemar menabung.
selamat menabung alisha..
aizamia3 aizamia3 June 13, 2012
anak-anak akak pulak suka mengira duit yang ada dalam tabung dorang.. lepas simpan, kalau tak sama banyak siap mintak lagi kat kita.. huhuhu..
ayut ayut June 13, 2012
mau makn kopok la akak esok ni ea..nak cikit blh...?slmt plg ke Cemor!nnt alisha blh beli kopok byk2 sbb dh mnabung.hihihi.gud girl alisha!menabung utk masa depan ye:)
lynn kamarul lynn kamarul June 13, 2012
saya menabung jugak tp tak beli tabung pun. just guna botol kismis tu. hehe janji boleh simpan kan.. =) ape pun utk alisha kena la ada tabung comel , baru semangat nak menyimpan
Aisy Nasiha Aisy Nasiha June 13, 2012
Pandai Alisha..saya pun nk ajr anak sya simpan duit dlm tabung hg le. Selalunya duit baki byr tol, mmg dia mintak, xkira syiling atau wang kertas
umialya/k.tini umialya/k.tini June 13, 2012
kopok lekor ganu, sedapnya
Yana Libra Yana Libra June 13, 2012
comelnya tabung tu..patutlah anak akak semangat nak menabung..hehe~ :)
Nida Nida June 13, 2012
Bagusnya Alisha.. kecik2 dah diajar menabung.. klu Kak Nida dulu tak sampai singgit pastu korek balik beli aiskrim..hehehe
Masya Masya June 13, 2012
TUU DIA DGR NAK MAKAN KOPOK.. TERUS LIDAH BERTUKAR LOGHAT TERENGGANU MASE MENAIP YER....

SUKE MAKAN KOPOK JUGA... NAKKKK.....
Kakzakie Kakzakie June 13, 2012
Seboleh mungkin jangan guna duit tabung Alisha. Masukkan bank setiap kali penuh. Kalau ada saudara-mara bagi terus masukkan tabung. Kalau setahun jangan banyaklah 1K pasti umurnya 17 tahun sudah lebih 17K juga. So tak perlu lagi nak pinjam PTPTN.

Intan sebenarnya ini yg kakak buat pada anak-anak kakak sebab kakak kerja swasta bukan kerja kerajaan...
pena rozie pena rozie June 13, 2012
bagus3... comel lak tu tabung tu...
chemija chemija June 13, 2012
comelnya tabung alisha^^
Deq's Qienz Deq's Qienz June 13, 2012
wahh bijak alisha..hehee
syawalsimpsons syawalsimpsons June 13, 2012
cumilll tabungnyer...lepas lagi banyak duit masuk tu dlm tabung..kikikiki
Wanieys Wanieys June 13, 2012
habislah duit tabung abah alisha hihihi...bagus dpt ajar anak menabung dr awal hihi....gud girl alisha :))
mimie.. mimie.. June 13, 2012
comeiinye tabung alisha ni....bagus betul dia amik duit kat tabung ayah dia ye..hahaha
Mrs Lurve Mrs Lurve June 13, 2012
comelnya tabung dia..sy smpai skrg isi tabung xpenuh2..mau x, tabung smpai 2 3 kat umah, utk syiling 10sen, 20sen dan 50 sen!! pengsan hubby punya idea huhuhuhu
fieda fieda June 13, 2012
comey la tabung mung alisha..hihihi...kakak maira ni ada tabung angry bird..gitu jgk pantang nmpk duit syiling dia kutip la nk pi sumbat kat tabung dia..
Kesuma Angsana Kesuma Angsana June 13, 2012
menabung dri kecil mmg bagus.. tabung tu pun cute ler pulak hehe
sueshe sueshe June 13, 2012
comelnye tabung dia...cam alisha..aina pon sy da ajar menabung...:)
Hilmirda Daud Hilmirda Daud June 13, 2012
Tu cara cepat nak memenuhkan tabung tu hihihi..
Tihara Tihara June 13, 2012
comelnya tabung dia :)
ieda ieda June 13, 2012
alah2 cutenyaa
bagus kita terapkan dari awal kan intan .. anak2 akk ada tabung tapi bila tiba ujung minggu mereka kuarkan singgit sorang utk belanja jajan .. adehhh siapa ajar punn akk x tahu ekkee ;)
Sally Yatiey Sally Yatiey June 13, 2012
Comelnya tabung Alisha. hehe.
Norzie hany Norzie hany June 13, 2012
Sis pun masa anak2 kecil dulu selalu mengajar mereka menabung.biar sampai besar mereka pandai simpan duit.
CtAyue CtAyue June 13, 2012
comel tabung alisha..pandai dia.
Masz Sidek Masz Sidek June 13, 2012
comelnya tabung alisya... patutlah alisya suka.... :)
Che Rosliza Che mat Che Rosliza Che mat June 13, 2012
cutenya tabung alisha....tabung budak2 nie bentuk buah nyiur...
Azi Azi June 13, 2012
bagus tu alisha kecik2 dah pandai menabung...pembelajaran awal tu...
syiela syiela June 13, 2012
comel je tabung alisha.. tak kisah sumbernya dari mna.. asalkan dia tau nak menabung dari kecil :)
Zefa NorAsmara Zefa NorAsmara June 13, 2012
Bagus alisya.. teruskan menabung!!
9n0L4 9n0L4 June 13, 2012
teruk benor lah tuuuu ngidam. hehe. sabor ye. ;)
deno deno June 13, 2012
comelnya tabunggg!!! bagus alisha kecil2 dah pandai menabung! :)
anisalya anisalya June 14, 2012
sama macam tabung Kak Ngah. biasa dia orang ni kalau abah balik ada la seplastik duit syiling abahnya bagi. lepas tu berebut nak banyak2. hohoho...
sukri sukri June 14, 2012
dah besaq esok bleh jadi jutawan...
Myra Jay Myra Jay June 14, 2012
Bagus kecik2 dok ajaq anak menabung..

Bagus sayang, kekalkan smpai besaq menabung tu ye Alisha sayang :)
Cik Nur Cik Nur July 18, 2012
comel tabung alisha mcm alisha dgn ibu dia.. :)