Memuatkan ...

Cara saya membalas jejak... (",)

Firstly, saya nak bagitahu kepada u all yang baru je mula nak mengenali blog saya ni.. yang setiap komen dari u all akan di publish selepas saya membalas jejak @ terjah kembali blog u all.. (",) Bukan apa, sebab saya perasan ada jugak antara u all yang bagitahu.. "tadi rasanya dah komen tapi takda pulak"... jangan risau ye sayang2... semua komen u all ada je.. cuma nak publish tu ambik masa.. hihii.. bila banyak masa untuk bw, banyaklah komen publish.. jika kurang bw.. kuranglah komen publish... hihihii

Ini cara saya membalas kembali jejak u all.. orang lain saya tak tahu lah.. setiap orang ada cara sendiri.. (",) Macam dekat blog saya ni, komen yang saya dapat bukan hanya untuk entry terbaru yang duduk paling atas je.. tapi kadang2 komen tu datangnya dari entry yang dah berkurun lamanya.. kadang tu entry yang terbaru.. kadang tu jugak dari entry yang last u all baca.. thats y saya perlu buat cara macam ni.. supaya saya tak tertinggal untuk balas jejak u all.. barulah ada berlakunya komunikasi 2 hala.. hihii... Tak naklah nanti dikatakan sombong pulak.. hehheh

Lagi satu, setiap hari, entry yang saya publish adalah 3 or 4 entry... Satu entry saya dapat komen sebanyak.... emmmm u all tengok sendirilah jumlah komen entry2 yang sebelum ni... kikikii... alaa senang cakap, setiap hari jumlah komen 100++... so, jika saya publish sebelum balas jejak.. tak mustahil ada jugak yang saya tak pergi terjah.. (",)

Ohya, nak kongsi tips gak dengan u all... cara nak rapatkan diri kita dengan rakan2 yang lain.. Normally, setiap hari saya akan pergi terjah mereka yang datang komen blog saya tu, melebihi dari sekali... Contohlah.. jika u all datang blog saya, 2 3 kali sehari.. so, saya pun akan pergi blog u all 2 3 kali sehari jugak.. walaupun takda entry baru tapi saya tetap tinggal jejak bagitahu saya singgah (",).. Kalau saya busy, saya tunda la waktu balas jejak tu... & saya akan komen start dari entry yang last saya baca... tapi jika line tenet tenat.. ter skip jugak.. (",)... So, inilah cara saya merapatkan diri dengan blogger2 lain... (",)

P/s : Thanks sebab u all rajin datang blog saya... Salam sayang dari saya & Alisha... (",)


69 orang suka berlian:

kak tini (umialya) berkata...

sama2 jejak

Yumida berkata...

laaa..nice..akak sgt sporting..
mahu mencontohi spt akak :)

ummiarissa berkata...

akak pun bila ina dah start buat gitu akak try tiru juga...jejak balik orang yang komen dan jenguk blog kita..sebagaimana kita ingin orang hargai kita,begitu jugalah sebaliknya...memang itulah antara cara untuk merapatkan hubungan,nampak gayanya memang berkesan..

p/s:memang kdg2 risau sebab komen kita tak publish kat blog orang lain ,takut ada ayat2 yang mengguris perasaan si empunya blog..sebab tu g balik tengok kat kotak komen..

adyna berkata...

WAH TIPS YANG MENARIK NIE ;) TQ SHARE .. :)

Salmiza berkata...

suka dgn cara ina.... :-)
tp kan ada jgk blogger yg kite dah berpuluh kali komen kt blog dia tp lgsg dia x pernah tggl jejak pun kt blog kita..huhu tu sombong ke tak? Bkn skali dua komen kt blog dia... Ntah la ek x sudi kwn kot... Xpe la ramai lg blogger lain...hehe..
Keep in touch ya ina!!

Zie berkata...

Memang terbaik lh ina ni... kk zie serender memang tak dapat buat camtu... Huk huk tak sepenuhnya nak bw.. Hehe apapun syabas tuk ina yg memang dikenali dalam alam maya ni...

Mama Adam berkata...

hihihih... sungguh berdedikasi.
saya pulak, sebenarnya, entry adalah auto publish. entry ditulis pada hari minggu.

weekdays tu, jalan2 aje lah ke blog kawan2 kalau sempat. kalau weekend tu saya xwat entry, maknanya, xde la entry utk minggu tu :)

Deq's Qienz berkata...

hihii..sapa yg btanya gitu ek..sy pon guna xcara nihhh..tuy yg kdg2 bka 2,3x blog yg sama..ada jugak kdg2 tlepas pndang..hihii

Gen2Merah berkata...

Ya betul. Kak intan lah antara top blogger yang datang mengomen d blog saya. Memang tak penah m

Masya berkata...

betul tu setiap org ade cara berbeza nak balas jejak.. mcm sy yg bekerja ni sya suke pg daripada dashboard untuk BW. tapi pada yg sudi tglkan komen.. sy pun akan jejak dr situ juga terus ke home mereka... yg mane2 sy sempatlah.. sbb masa terhad...

Gen2Merah berkata...

Aisey, x sempat nak tak taip abis dah tertekan publish plak. Hahaha. Ni la kalau bw pakai hp. Ada je prob. Nanti pakai laptop sy komen d sini lg ya kak intan

Joanna Yunus berkata...

Selamat pagi adik intan....hari ni sihat tak?

:: Mrs.Eady :: berkata...

konsep saya...ape yg ade terbaru kat dashboard kat situ saya terus terjah n komen..hehehehe.....kalau ade bnyk mase habis semua saya komen!heheehhe..

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P berkata...

ooh panjangnya lebarnya penjelasannya.. tapi setakat harini akak tak pernah miss balas "jejak" Yana... TQ ye :)


Semoga bertambah rajin menulis !

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

sama2 kak..xde apa2, smpai aje yui kat umh akk ni..hihi.

inazamri berkata...

tu la kadang2 kita ni ada gak terlepas pandang dgn komen2 rakan sampai terlupa nak tggl jejak kan.akak suka cara intan berlian ni.

msredcheesecake berkata...

terima kasih gak kat cik IB selalu datang blog msred.... muahh muahh...

Hilmirda Daud berkata...

Info yang berguna tu... barulah praktikal. Takkan lah nak gi bw dr satu blog ke satu blog.... sampai besok pun tak habis lagi.

MISS Z BERCELOTEH berkata...

baguslah cara sis ne.. eheheh

salam perkenalan dari miss z

ayut berkata...

syg kak ina gan alisha!muaxx!eh?!hihihi.tinggal jejak jgn tak tinggal... :)

syawalsimpsons berkata...

yaa boss saya paham N dah tahu..kikikiki...

p/s : ina i have something for u....tunggu tau...

Kakzakie berkata...

Kakak sebab komen tak simpan sebaik komen boleh terus publish. Namun seboleh mungkin kakak akan terjah balik siapa saja yg komen blog kakak.

eintan nurfuzie berkata...

sama dengan cara cik en.. :)

Dylla Abas berkata...

kalau ibu Alisha ni jd silent reader pun sy faham :)

izan mama mia berkata...

saya pun dah mula ikut style ina...mudah sikit,..tq ina

nur anis berkata...

saya pun sama...saya akan make sure saya dah klik blog yang komen tu dulu, baru saya publishkan komen tu semua..:)

fiza berkata...

Itu yg bagus. Tapi macam saya ni agak payah sket. Kekangan masa & kerja membataskan semuanya. kat umah plak tak der tenet. Jejak mana yang sempat jer.

mama qistina berkata...

saya selalu singgah ke sini tiap kali ada entry baru tapi hari ni baru rasa berani nak tinggalkan komen hihi...sebelum ni jadi silent reader blog ni je...selamat berkenalan ye..

ashikin berkata...

Salam perkenalan... nice blog! i follow u, follow i jugak ye..:)

Nurul Husna Mohd Hassan berkata...

Ibu Alisha selalu tinggal jejak kat shout box saya kalau singgah, mekasih =)

anisalya berkata...

kena buat macam ina jugak la. sebab kadang2 tu ada yang termiss sbb dah terpublished awal.

Masz Sidek berkata...

cara akak membalas jejak memang terbaik...
insya-Allah boleh jadi tip utk membalas jejak bagi blogger lain... :)

aimi berkata...

fuyoo bratus komen akk...

nk gak komen beratos =)

Wanieys berkata...

mmg bagus cr kak ina..boleh rptkan lagi ukhwah antara kita :))

Tentang Kita berkata...

saya suka buat komen yg auto tu..bila org komen trus kuar so senang la nk bw blog kawan2.....

ieedaz @ mama_isha berkata...

boleh ikut cara ni..walaupun comment utk kite tak berapa nak byk sgt kan..eheh

syiela berkata...

akak pergi kat setting tengok kat comment tu so dari situ terjah balik.. kdg2 dari comment box ja

QueeN TerataI berkata...

kalau cmtu sya nak dtg 10 kali la.. hehehehe gurau je.. xkn mampu nak buat mcm tu sbb sibuk ngan kerja di opis.. selalunya mmg sehari sekali kecuali ada publish 3 4 entri 1 hari makanya 3 4 kali juga la sya terjah,, :) yg pastinya entri sya mmg hanya mampu sehari sekali je buat masa skrg ni.. :)

anitadiana berkata...

kak ita kekadang tak masa nak singgah ...ada masa tengok juga ....walaupun tak ada cite baru...

Norzie hany berkata...

Banyaknya pengomen kat blog ina ni sampai beratus...tahniah.

PinkUmmi berkata...

kalo mcm tuh PU kene ikut stail IB nih la....

Sally Yatiey berkata...

Memang bagus cara macam ni. hee. Boleh rapat dengan blogger2 lain jugak :D

nini berkata...

rajin akak jenguk kengkawan...nini tak sempat....update pun kadang2 je =(

Myra Jay berkata...

Myra pun masa exam ni buat cara cam Ina gak, baru semua komen akan dapat dibalas..

Kang kesian orang singgah blog kita tp kita xjejak balas, tkut org terasa :)

fieda berkata...

wow..hebak ina le ni..tgk aarr.. makin byk komen tu dari satu entry..kak fieda pun lebih kurang gitu jgk ina cuma kebelakangn ni susah nk bw dah sbb line tok brp nok molek..tp yg singgah komen mmg wajib terjah balik..cuma yg dlm bloglist tu mmg tercicir la..

nanakimie berkata...

komen2 nana sikit je..tp nak bw pun kena tunggu intenet ok n ada masa free,heee..:)

shida'R berkata...

hehee ^_^ prasan dah sis buat mcm tu hehee :)

azizah :) berkata...

hehe lebih kurang jijah juga sis..heee

Che Rosliza Che mat berkata...

cik rose kalau ada masa kat bloglist pun terjah yg komen pun terjah hihihi...

Azi berkata...

rajin intan jejak menjejak.. azi ni kekurangan masa anak bru dua tp bz mengalah menteri... hi3

iizza berkata...

ada kelapangan memang sy rajin singgah blog intan berlian ni..entry sendiri jer x tau bila nak buat..kering idea la..hihi..

apapn happy blogging yer..thanks juga sudi singgah blog sy..;)

MamaEma berkata...

sama-sama..akak pun camtu..tp akak pergi publish dulu baru akak balas jejak...

Mummy GreenyHouse berkata...

sy masih mencari cara yg sesuai..al maklum la, baru je berblog..hihi.. byk nk kena timba ilmu ni.. :p

naim berkata...

salam akak

terbaik la.. :)

Fazlinil Irma berkata...

intan mmg rajin.. akak kdg x tahu nak komen apa dkt sesetengah blog. mungkin sbb dah tua kan. hehe.

deno berkata...

ooo akak mcm tu ya... deno mmg suka dtg blog akak, ada je entry baru ttg alisha.. hehe.. kdg2 ada cerita ttg makanan.. deno suka kalau bab2 makanan ni... hehe.. thanks akak datang blog deno walaupun kdg2 satu hari satu entry je kak... hehe :)

p/s: akak, entry hari ni ada video adam, anak buah deno :)

9n0L4 berkata...

lebih kurang ni jugak saya balas jejak. mmg tak dan la nak layan bloglist. huhu. yg mane komen entry la yg didahulukan. ;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

yup setiap org ada caranye tersendiri kan, cara ina ni mmg bagus utk wujudkan komunikasi 2 hala, baru la best berkawan kan..

Mcm k.eija ni mmg x byk pengomen di blog k.eija, so mmg akan publishkan jerk komen kawan2 dan seboleh mungkin mmg akan balas jejak kawan2 yg dh dtg blog kita..:)

Tp pada k.eija kalau k.eija dah minat baca blog seseorang tu x kisahla dia balas ke x, mesti g jgk ke blog dia..heheh

bila masa terhad, selalunya k.eija akan marathon BW..itu yg n3 lepas2 baru nak dtg baca & komen..

Najwan Collections berkata...

u ni nice la.. hehee.. anyway jom la jenjalan kat blog i. tengok koleksi2 menarik kat blog i
http://najwancollections.blogspot.com

Saleha berkata...

sekarang fahamlah saya.. bagus cara ina ni.. nak ikutlah.. selamani saya pakai publishje komen pasal takut org tertanya2 nape tak publish komen dia,, sebab biasanya dorang akan datang singgah balik satu hari nanti.. tapi saya punya komen tak banyak macam ina, walau terus publish sempat lagilah bw, tp klu byk mungkin inilah cara terbaik, taknak kita tak terjejak blog dorang :)

Tanpa Nama berkata...

Hi еѵerybody, here evеry pеrson iѕ
ѕharing ѕuсh experience, therefοre іt's good to read this website, and I used to visit this webpage all the time.
Also visit my blog : payday loans uk

Tanpa Nama berkata...

If you want to get a great deal from this article then you have to apply such
strategies to your won weblog.
Feel free to surf my homepage :: old holborn

sHaRiNa eLyaNa berkata...

singgah baca entry hot..hehe..nice sharing kak..keep it up !!

myfreeminded berkata...

Bagus ni buat panduan, tapi alhamdulillah saya pun ada jugak guna cara ni, terjah yang tinggalkan komen then baru lah saya ke blog yang saya follow dan dah letak kat blog list, sebab saya ni pelupa orangnya. :)

NinaAz berkata...

Wah. Tips y menarik utk blogger besau kuman mcm saya ni. Salam kenal. Hihi

yana aina berkata...

terima kasih utk tips ini .. menarik. salam kenal ^^

Irwan Alessa berkata...

nice tips :) salam perkenalan.. memang sedang mencari tips bagi memajukan diri dalam blogger ni.. terima kasih atas sharing yang bernas :)

Tanpa Nama berkata...

Keеp on wоrking, greаt jоb!

Μy webраge; cheap earphones
Also see my web site: cheap earphones with mic

Tanpa Nama berkata...

ReferencesReferencesAmerican Association if Christian Counselors code of
ethics 2004 discusses how to stain your concrete and create an
effect not wildly dissimilar sex cam to that logic, Jewish culture.


Feel free to visit my web page; sex chat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...